Instructies

4 personen
2 aubergine
1

Schil de aubergines en snijd ze in blokjes.

olijfolie
2

Verhit een flinke scheut olijfolie in een hoge pan en bak er de aubergineblokjes in.

2 Sjalotten, 1 teentje Look
3

Pel de sjalotten en snijd ze in stukjes. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn. Stoof deze smaakmakers mee aan.

500 g rigatoni
4

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

1 rode paprika
5

Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze bij de aubergine.

1 Puntpaprika, 0,5 courgettes
6

Schil de puntpaprika en snijd hem grof. Snijd ook de courgette in blokjes. Voeg de groenten toe aan de pan.

0,5 chilipeper
7

Snijd de chilipeper in fijne rondjes. Doe ze mee in de pan.

1 el suiker, 1 scheutje balsamicoazijn
8

Strooi een beetje suiker over de groenten, en voor de zure toets: een scheutje balsamicoazijn. Laat even stoven.

2 el Zwarte olijven, 2 el kappertjes, oregano, zout
9

Schep er de olijven en kappertjes bij. Breng verder op smaak met een snuif oregano en zout.

800 g Tomatenblokjes
10

Giet er de tomatenblokjes bij en laat even meebakken. Spoel de blikjes uit met wat water en giet het bij de saus.

11

Laat verder garen onder deksel.

1 bol Mozzarella
12

Scheur de mozzarella in stukken.

13

Giet de pasta af. Serveer de rigatoni in diepe borden. Schep er de rijkelijke groentesaus over.

60 g pecorino, basilicum
14

Werk elk pastabord af met stukjes mozzarella, geraspte pecorino en enkele blaadjes basilicum. Druppel er eventueel nog wat goede olijfolie over voor een perfect resultaat.