Instructies
4 personen
2 aubergine
1
Schil de aubergines en snijd ze in blokjes.
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een hoge pan en bak er de aubergineblokjes in.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Pel de sjalotten en snijd ze in stukjes. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn. Stoof deze smaakmakers mee aan.
500 g rigatoni
4
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 rode paprika
5
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze bij de aubergine.
1 Puntpaprika, 0,5 courgettes
6
Schil de puntpaprika en snijd hem grof. Snijd ook de courgette in blokjes. Voeg de groenten toe aan de pan.
0,5 chilipeper
7
Snijd de chilipeper in fijne rondjes. Doe ze mee in de pan.
1 el suiker, 1 scheutje balsamicoazijn
8
Strooi een beetje suiker over de groenten, en voor de zure toets: een scheutje balsamicoazijn. Laat even stoven.
2 el Zwarte olijven, 2 el kappertjes, oregano, zout
9
Schep er de olijven en kappertjes bij. Breng verder op smaak met een snuif oregano en zout.
800 g Tomatenblokjes
10
Giet er de tomatenblokjes bij en laat even meebakken. Spoel de blikjes uit met wat water en giet het bij de saus.
11
Laat verder garen onder deksel.
1 bol Mozzarella
12
Scheur de mozzarella in stukken.
13
Giet de pasta af. Serveer de rigatoni in diepe borden. Schep er de rijkelijke groentesaus over.
60 g pecorino, basilicum
14