dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Mexicaanse barbecue (thumbnail)Mexicaanse barbecue

Mexicaanse barbecue

1u 10m
35
-
3.3K
Recepten

Mexicaanse barbecue

Nick is opgeleid als kok maar ruilde tien jaar geleden de keuken in voor een plekje achter zijn DJ-booth. Samen met Jeroen organiseert hij een Mexicaanse barbecue voor vrienden en familie. Wat mag er zeker niet ontbreken bij een echte Tex-Mex-maaltijd? Een rijke rijstsalade, gegrilde maïs en pikante marinades. Ook cajun ribbetjes en pittige kippendijen zijn van de partij. Jeroen serveert er ook nog een verse guacamole en een fris Mexicaans biertje bij. Olé!
Mexicaanse barbecue (thumbnail)Mexicaanse barbecue

Mexicaanse barbecue

1u 10m
35
-
3.3K
Recepten

Mexicaanse barbecue

Nick is opgeleid als kok maar ruilde tien jaar geleden de keuken in voor een plekje achter zijn DJ-booth. Samen met Jeroen organiseert hij een Mexicaanse barbecue voor vrienden en familie. Wat mag er zeker niet ontbreken bij een echte Tex-Mex-maaltijd? Een rijke rijstsalade, gegrilde maïs en pikante marinades. Ook cajun ribbetjes en pittige kippendijen zijn van de partij. Jeroen serveert er ook nog een verse guacamole en een fris Mexicaans biertje bij. Olé!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 10m
Ingrediënten35
Beoordeling-
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Rijst
1 builtje
Maïskolven
3
Varkensribben
1.000 g
Paprikapoeder
1 tl
Paprikapoeder
1 snuifje
Cajunkruiden
2 el
Cajunkruiden
2 snuifjes
Gedroogde tijm
1 tl
Bruine suiker
4 el
Appelsap
0,2 l
Olijfolie
4 scheutjes
Kippendijen
500 g
Tomatenblokjes
1 blik
Look
2 teentjes
Koriander
0,5 bosjes
Koriander
Harissa
1 een toefje
Kippenkruiden
1 tl
Komijnpoeder
1 tl
Komijnpoeder
1 snuifje
Grof zout
1 tl
Azijn
1 scheutje
Limoen
1
Rode of zwarte bonen
1 blik
Maïs
1 klein blikje
Rode paprika
1
Rode ui
1
Komkommers
1,5
Rode chilipeper
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Avocado
1
Zure room
2 el
Ijsbergsla
1
Ketchup
8 el
Barbecuesaus
4 el
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Tortilla chips
1 zak

Benodigdheden

Blender, een barbecue, een blender, metalen spiezen of dikke sateprikkers geweekt in water, een garde, een ovenschaal, een ribbenrekje

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De voorbereiding

1 builtje rijst
1
Kook de rijst gaar. Volg de kookinstructies die op de verpakking staan. Laat de rijst daarna afkoelen.
3 Maïskolven
2
Breng een tweede pot met water aan de kook. Leg de kolven in het water, voeg een klont boter toe en een snuif zout. Kook ze gedurende 10 minuten.

De gemarineerde ribbetjes

1.000 g varkensribben
3
Verwijder het witte vliesje van de ribbetjes. Dit doe je door met je mes langs het bot te snijden. Haal het vliesje los en trek het eraf.
4
Verwarm de oven voor op 150°C.
1 tl paprikapoeder, 2 el cajunkruiden, 1 tl gedroogde tijm, 4 el bruine suiker
5
Maak een droge rub voor de ribbetjes met de bruine suiker, de cajunkruiden, het komijnpoeder, het paprikapoeder en de gedroogde tijm.
0,2 l appelsap, 1 scheutje olijfolie
6
Wrijf de ribbetjes in met een klein beetje olijfolie en wentel ze in de kruidenmengeling. Zorg dat alle kantjes goed bedekt zijn. Pak de ribbetjes in met aluminiumfolie en leg ze op een ovenplaat. Steek de ribbetjes in de oven op 150°C en laat 1 uur garen. Plaats een kommetje met appelsap onder in de oven zodat de ribbetjes niet uitdrogen.

De kipbrochetten

500 g kippendijen
7
Neem de kippendijen erbij en verdeel ze in porties die je op een spies kan prikken.
1 blik Tomatenblokjes, 1 teentje Look, 0,5 bosjes koriander, 1 een toefje Harissa, 1 tl kippenkruiden, 1 tl komijnpoeder, 1 tl grof zout, 1 scheutje azijn, 0,5 limoenen
8
Meng voor de marinade de tomatenblokjes, de gepelde look, de grof gesneden koriander, de harissa, de kippenkruiden, het komijnpoeder en het grof zout in een blender. Werk af met het limoensap en een scheutje azijn.
TIPEet je graag pikant? Snipper een halve chilipeper fijn (zonder pitjes en zaadlijsten) en voeg ze toe aan de marinade.
9
Giet de marinade over het kippenvlees en laat een uurtje marineren in de koelkast.

De rijstsalade

1 blik rode of zwarte bonen, 1 klein blikje maïs
10
Laat de maïs en de bonen uitlekken in een zeef.
1 rode paprika, 1 rode ui, 0,5 komkommers
11
Schil de komkommer en de paprika, pel de rode ui en snijd ze in kleine blokjes.
1 rode chilipeper
12
Snijd de chilipeper overlangs in twee en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokjes en meng alle groenten, de maïs, de bonen en de afgekoelde rijst onder elkaar.
koriander, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje Rode wijnazijn, 1 snuifje komijnpoeder, peper, zout
13
Breng de salade op smaak met een scheut olijfolie en azijn, een snuifje zout, een draai van de pepermolen en wat komijn. Snijd ook de koriander fijn en meng onder de salade.

De guacamole

1 avocado
14
Snijd de avocado in twee, verwijder de dikke pit en het taaie vel en snijd het malse vruchtvlees in blokjes.
1 teentje Look, 0,5 limoenen, 1 scheutje olijfolie, koriander, 2 el Zure room, peper, zout
15
Pel en plet de look en doe ze samen met de avocadoblokjes in een blender. Knijp er het limoensap overheen en voeg een scheut fijne olijfolie, de koriander en de zure room toe. Mix alles tot een gladde guacamole. Kruid af met peper, zout en een scheutje olijfolie.

De afwerking

16
Steek de barbecue aan zodat je straks het vlees en de maïs kan grillen.
1 ijsbergsla, 1 komkommer
17
Snijd de ijsbergsla grof. Schil de komkommer en snijd overlangs in vier en daarna in schuine stukken. Meng de komkommer onder de ijsbergsla.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje cajunkruiden
18
Leg de gekookte maïskolven in een schaal en halveer ze. Wrijf ze in met olijfolie. Breng vervolgens op smaak met paprikapoeder en cajunkruiden.
8 el ketchup, 4 el barbecuesaus, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cajunkruiden
19
Meng de ketchup met de barbecuesaus, het paprikapoeder en de cajunkruiden. Warm de saus even op in een steelpannetje.
20
Rijg de gemarineerde kippendijen op een satéprikker en leg ze klaar om te grillen.
21
Haal tenslotte ook de ribbetjes uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Plaats de ribben op het ribbenrekje en zet het op de grill van een voorverwarmde barbecue op 200°C. Laat ze nog een half uurtje indirect garen. Draai de ribben af en toe in het rekje.
22
Leg de brochetten, de merguezworstjes en de maïskolven op de barbecue en grill ze goudbruin op een hoge temperatuur.
23
Haal de kipsaté van de grill, haal het vlees van de spies en snijd het vlees in reepjes. Snijd ook de ribben in stukken.
1 zak tortilla chips
24
Serveer het vlees met een halve maïskolf, de rijstsalade, een toef guacamole en wat tortillachips. Drink er een ijskoud Mexicaans biertje bij!
1
Kook de rijst gaar. Volg de kookinstructies die op de verpakking staan. Laat de rijst daarna afkoelen.
2
Breng een tweede pot met water aan de kook. Leg de kolven in het water, voeg een klont boter toe en een snuif zout. Kook ze gedurende 10 minuten.

Instructies

De voorbereiding

1 builtje rijst
1
Kook de rijst gaar. Volg de kookinstructies die op de verpakking staan. Laat de rijst daarna afkoelen.
3 Maïskolven
2
Breng een tweede pot met water aan de kook. Leg de kolven in het water, voeg een klont boter toe en een snuif zout. Kook ze gedurende 10 minuten.

De gemarineerde ribbetjes

1.000 g varkensribben
3
Verwijder het witte vliesje van de ribbetjes. Dit doe je door met je mes langs het bot te snijden. Haal het vliesje los en trek het eraf.
4
Verwarm de oven voor op 150°C.
1 tl paprikapoeder, 2 el cajunkruiden, 1 tl gedroogde tijm, 4 el bruine suiker
5
Maak een droge rub voor de ribbetjes met de bruine suiker, de cajunkruiden, het komijnpoeder, het paprikapoeder en de gedroogde tijm.
0,2 l appelsap, 1 scheutje olijfolie
6
Wrijf de ribbetjes in met een klein beetje olijfolie en wentel ze in de kruidenmengeling. Zorg dat alle kantjes goed bedekt zijn. Pak de ribbetjes in met aluminiumfolie en leg ze op een ovenplaat. Steek de ribbetjes in de oven op 150°C en laat 1 uur garen. Plaats een kommetje met appelsap onder in de oven zodat de ribbetjes niet uitdrogen.

De kipbrochetten

500 g kippendijen
7
Neem de kippendijen erbij en verdeel ze in porties die je op een spies kan prikken.
1 blik Tomatenblokjes, 1 teentje Look, 0,5 bosjes koriander, 1 een toefje Harissa, 1 tl kippenkruiden, 1 tl komijnpoeder, 1 tl grof zout, 1 scheutje azijn, 0,5 limoenen
8
Meng voor de marinade de tomatenblokjes, de gepelde look, de grof gesneden koriander, de harissa, de kippenkruiden, het komijnpoeder en het grof zout in een blender. Werk af met het limoensap en een scheutje azijn.
TIPEet je graag pikant? Snipper een halve chilipeper fijn (zonder pitjes en zaadlijsten) en voeg ze toe aan de marinade.
9
Giet de marinade over het kippenvlees en laat een uurtje marineren in de koelkast.

De rijstsalade

1 blik rode of zwarte bonen, 1 klein blikje maïs
10
Laat de maïs en de bonen uitlekken in een zeef.
1 rode paprika, 1 rode ui, 0,5 komkommers
11
Schil de komkommer en de paprika, pel de rode ui en snijd ze in kleine blokjes.
1 rode chilipeper
12
Snijd de chilipeper overlangs in twee en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokjes en meng alle groenten, de maïs, de bonen en de afgekoelde rijst onder elkaar.
koriander, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje Rode wijnazijn, 1 snuifje komijnpoeder, peper, zout
13
Breng de salade op smaak met een scheut olijfolie en azijn, een snuifje zout, een draai van de pepermolen en wat komijn. Snijd ook de koriander fijn en meng onder de salade.

De guacamole

1 avocado
14
Snijd de avocado in twee, verwijder de dikke pit en het taaie vel en snijd het malse vruchtvlees in blokjes.
1 teentje Look, 0,5 limoenen, 1 scheutje olijfolie, koriander, 2 el Zure room, peper, zout
15
Pel en plet de look en doe ze samen met de avocadoblokjes in een blender. Knijp er het limoensap overheen en voeg een scheut fijne olijfolie, de koriander en de zure room toe. Mix alles tot een gladde guacamole. Kruid af met peper, zout en een scheutje olijfolie.

De afwerking

16
Steek de barbecue aan zodat je straks het vlees en de maïs kan grillen.
1 ijsbergsla, 1 komkommer
17
Snijd de ijsbergsla grof. Schil de komkommer en snijd overlangs in vier en daarna in schuine stukken. Meng de komkommer onder de ijsbergsla.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje cajunkruiden
18
Leg de gekookte maïskolven in een schaal en halveer ze. Wrijf ze in met olijfolie. Breng vervolgens op smaak met paprikapoeder en cajunkruiden.
8 el ketchup, 4 el barbecuesaus, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cajunkruiden
19
Meng de ketchup met de barbecuesaus, het paprikapoeder en de cajunkruiden. Warm de saus even op in een steelpannetje.
20
Rijg de gemarineerde kippendijen op een satéprikker en leg ze klaar om te grillen.
21
Haal tenslotte ook de ribbetjes uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Plaats de ribben op het ribbenrekje en zet het op de grill van een voorverwarmde barbecue op 200°C. Laat ze nog een half uurtje indirect garen. Draai de ribben af en toe in het rekje.
22
Leg de brochetten, de merguezworstjes en de maïskolven op de barbecue en grill ze goudbruin op een hoge temperatuur.
23
Haal de kipsaté van de grill, haal het vlees van de spies en snijd het vlees in reepjes. Snijd ook de ribben in stukken.
1 zak tortilla chips
24
Serveer het vlees met een halve maïskolf, de rijstsalade, een toef guacamole en wat tortillachips. Drink er een ijskoud Mexicaans biertje bij!
1
Kook de rijst gaar. Volg de kookinstructies die op de verpakking staan. Laat de rijst daarna afkoelen.
2
Breng een tweede pot met water aan de kook. Leg de kolven in het water, voeg een klont boter toe en een snuif zout. Kook ze gedurende 10 minuten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Mexicaanse barbecue (thumbnail)Mexicaanse barbecue
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Rijst
1 builtje
Maïskolven
3
Varkensribben
1.000 g
Paprikapoeder
1 tl
Paprikapoeder
1 snuifje
Cajunkruiden
2 el
Cajunkruiden
2 snuifjes
Gedroogde tijm
1 tl
Bruine suiker
4 el
Appelsap
0,2 l
Olijfolie
4 scheutjes
Kippendijen
500 g
Tomatenblokjes
1 blik
Look
2 teentjes
Koriander
0,5 bosjes
Koriander
Harissa
1 een toefje
Kippenkruiden
1 tl
Komijnpoeder
1 tl
Komijnpoeder
1 snuifje
Grof zout
1 tl
Azijn
1 scheutje
Limoen
1
Rode of zwarte bonen
1 blik
Maïs
1 klein blikje
Rode paprika
1
Rode ui
1
Komkommers
1,5
Rode chilipeper
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Avocado
1
Zure room
2 el
Ijsbergsla
1
Ketchup
8 el
Barbecuesaus
4 el
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Tortilla chips
1 zak

Mexicaanse barbecue

Nick is opgeleid als kok maar ruilde tien jaar geleden de keuken in voor een plekje achter zijn DJ-booth. Samen met Jeroen organiseert hij een Mexicaanse barbecue voor vrienden en familie. Wat mag er zeker niet ontbreken bij een echte Tex-Mex-maaltijd? Een rijke rijstsalade, gegrilde maïs en pikante marinades. Ook cajun ribbetjes en pittige kippendijen zijn van de partij. Jeroen serveert er ook nog een verse guacamole en een fris Mexicaans biertje bij. Olé!
Instructies

De voorbereiding

1 builtje rijst
1
Kook de rijst gaar. Volg de kookinstructies die op de verpakking staan. Laat de rijst daarna afkoelen.
3 Maïskolven
2
Breng een tweede pot met water aan de kook. Leg de kolven in het water, voeg een klont boter toe en een snuif zout. Kook ze gedurende 10 minuten.

De gemarineerde ribbetjes

1.000 g varkensribben
3
Verwijder het witte vliesje van de ribbetjes. Dit doe je door met je mes langs het bot te snijden. Haal het vliesje los en trek het eraf.
4
Verwarm de oven voor op 150°C.
1 tl paprikapoeder, 2 el cajunkruiden, 1 tl gedroogde tijm, 4 el bruine suiker
5
Maak een droge rub voor de ribbetjes met de bruine suiker, de cajunkruiden, het komijnpoeder, het paprikapoeder en de gedroogde tijm.
0,2 l appelsap, 1 scheutje olijfolie
6
Wrijf de ribbetjes in met een klein beetje olijfolie en wentel ze in de kruidenmengeling. Zorg dat alle kantjes goed bedekt zijn. Pak de ribbetjes in met aluminiumfolie en leg ze op een ovenplaat. Steek de ribbetjes in de oven op 150°C en laat 1 uur garen. Plaats een kommetje met appelsap onder in de oven zodat de ribbetjes niet uitdrogen.

De kipbrochetten

500 g kippendijen
7
Neem de kippendijen erbij en verdeel ze in porties die je op een spies kan prikken.
1 blik Tomatenblokjes, 1 teentje Look, 0,5 bosjes koriander, 1 een toefje Harissa, 1 tl kippenkruiden, 1 tl komijnpoeder, 1 tl grof zout, 1 scheutje azijn, 0,5 limoenen
8
Meng voor de marinade de tomatenblokjes, de gepelde look, de grof gesneden koriander, de harissa, de kippenkruiden, het komijnpoeder en het grof zout in een blender. Werk af met het limoensap en een scheutje azijn.
TIPEet je graag pikant? Snipper een halve chilipeper fijn (zonder pitjes en zaadlijsten) en voeg ze toe aan de marinade.
9
Giet de marinade over het kippenvlees en laat een uurtje marineren in de koelkast.

De rijstsalade

1 blik rode of zwarte bonen, 1 klein blikje maïs
10
Laat de maïs en de bonen uitlekken in een zeef.
1 rode paprika, 1 rode ui, 0,5 komkommers
11
Schil de komkommer en de paprika, pel de rode ui en snijd ze in kleine blokjes.
1 rode chilipeper
12
Snijd de chilipeper overlangs in twee en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokjes en meng alle groenten, de maïs, de bonen en de afgekoelde rijst onder elkaar.
koriander, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje Rode wijnazijn, 1 snuifje komijnpoeder, peper, zout
13
Breng de salade op smaak met een scheut olijfolie en azijn, een snuifje zout, een draai van de pepermolen en wat komijn. Snijd ook de koriander fijn en meng onder de salade.

De guacamole

1 avocado
14
Snijd de avocado in twee, verwijder de dikke pit en het taaie vel en snijd het malse vruchtvlees in blokjes.
1 teentje Look, 0,5 limoenen, 1 scheutje olijfolie, koriander, 2 el Zure room, peper, zout
15
Pel en plet de look en doe ze samen met de avocadoblokjes in een blender. Knijp er het limoensap overheen en voeg een scheut fijne olijfolie, de koriander en de zure room toe. Mix alles tot een gladde guacamole. Kruid af met peper, zout en een scheutje olijfolie.

De afwerking

16
Steek de barbecue aan zodat je straks het vlees en de maïs kan grillen.
1 ijsbergsla, 1 komkommer
17
Snijd de ijsbergsla grof. Schil de komkommer en snijd overlangs in vier en daarna in schuine stukken. Meng de komkommer onder de ijsbergsla.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje cajunkruiden
18
Leg de gekookte maïskolven in een schaal en halveer ze. Wrijf ze in met olijfolie. Breng vervolgens op smaak met paprikapoeder en cajunkruiden.
8 el ketchup, 4 el barbecuesaus, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cajunkruiden
19
Meng de ketchup met de barbecuesaus, het paprikapoeder en de cajunkruiden. Warm de saus even op in een steelpannetje.
20
Rijg de gemarineerde kippendijen op een satéprikker en leg ze klaar om te grillen.
21
Haal tenslotte ook de ribbetjes uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Plaats de ribben op het ribbenrekje en zet het op de grill van een voorverwarmde barbecue op 200°C. Laat ze nog een half uurtje indirect garen. Draai de ribben af en toe in het rekje.
22
Leg de brochetten, de merguezworstjes en de maïskolven op de barbecue en grill ze goudbruin op een hoge temperatuur.
23
Haal de kipsaté van de grill, haal het vlees van de spies en snijd het vlees in reepjes. Snijd ook de ribben in stukken.
1 zak tortilla chips
24
Serveer het vlees met een halve maïskolf, de rijstsalade, een toef guacamole en wat tortillachips. Drink er een ijskoud Mexicaans biertje bij!