dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Curry met broccoli en pandanrijst (thumbnail)Curry met broccoli en pandanrijst

Curry met broccoli en pandanrijst

30m
19
95%
14.2K
Recepten

Curry met broccoli en pandanrijst

Een heerlijk pittige curry boordevol groenten waaronder broccoli. Jeroen serveert de kruidige stoofpot met een portie geurige pandanrijst, gebakken ui en geroosterde pinda's!
Curry met broccoli en pandanrijst (thumbnail)Curry met broccoli en pandanrijst

Curry met broccoli en pandanrijst

30m
19
95%
14.2K
Recepten

Curry met broccoli en pandanrijst

Een heerlijk pittige curry boordevol groenten waaronder broccoli. Jeroen serveert de kruidige stoofpot met een portie geurige pandanrijst, gebakken ui en geroosterde pinda's!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten19
Beoordeling95%
Aantal likes14.2K

Ingrediënten

4 personen
Ajuinen
3
Arachideolie
Look
1 teentje
Gember
40 g
Jasmijnrijst
125 g
Pandanbladeren
2
Water
250 ml
Broccoli
1
Citroengras
1 stengel
Limoenblaadjes
2
Groene currypasta
1 el
Kurkuma
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Kokosmelk
1 blikje
Tomatenblokjes
1 blikje
Ongezoute pinda's
2 el
Rode chilipeper
1
Spinazie
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

3 ajuinen, arachideolie
1
Pel de uien en snijd er één grof. Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
2
Zet een tweede pot en nog een extra pan op het vuur en doe er ook een scheut olie in.
3
Snipper een halve ui fijn en stoof aan in de tweede pot. Snijd vervolgens de rest van de uien in reepjes en bak deze goudbruin in de pan.
1 teentje Look, 40 g gember
4
Schil de gember en pel de look. Snijd alles fijn en voeg toe aan de grof gesneden ui.
125 g jasmijnrijst, 2 pandanbladeren, 250 ml Water
5
Stoof vervolgens de rijst in de pot met de fijngesnipperde ui. Voeg er water, een snuif zout en pandanbladeren aan toe en breng het geheel aan de kook tot de rijst gaar is.
6
Roer tussendoor eens in de andere potten zodat de uien niet aanbranden.
1 broccoli
7
Snijd de stam van de broccoli in grove stukken en stoof mee aan met de uien, de look en de gember. Houd de broccoliroosjes nog even apart.
1 stengel Citroengras, 2 limoenblaadjes, 1 el groene currypasta, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje komijnpoeder
8
Kneus de citroengrasstengel en voeg toe, gevolgd door de limoenblaadjes. Voeg ook de currypasta en de kruiden toe en laat meestoven.
1 blikje kokosmelk, 1 blikje Tomatenblokjes
9
Doe de broccoliroosjes samen met de tomatenblokjes in de pot. Voeg vervolgens ook kokosmelk en water toe. Laat een tiental minuten sudderen.
10
Schep de gebakken ui op keukenpapier en laat uitlekken.
2 el ongezoute pinda's
11
Laat een pan warm worden met een klein beetje olie en rooster de pinda’s erin. Laat ook de nootjes uitlekken op keukenpapier.
1 rode chilipeper
12
Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd in fijne reepjes.
200 g spinazie
13
Was de spinazie en laat even uitlekken. Meng vervolgens de spinazie onder de curry en breng op smaak met een flinke snuif zout.
14
Serveer de curry met pandanrijst en werk af met de sliertjes gebakken ui, de chilipeper en de gebakken pindanootjes.
1
Pel de uien en snijd er één grof. Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
2
Zet een tweede pot en nog een extra pan op het vuur en doe er ook een scheut olie in.

Instructies

3 ajuinen, arachideolie
1
Pel de uien en snijd er één grof. Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
2
Zet een tweede pot en nog een extra pan op het vuur en doe er ook een scheut olie in.
3
Snipper een halve ui fijn en stoof aan in de tweede pot. Snijd vervolgens de rest van de uien in reepjes en bak deze goudbruin in de pan.
1 teentje Look, 40 g gember
4
Schil de gember en pel de look. Snijd alles fijn en voeg toe aan de grof gesneden ui.
125 g jasmijnrijst, 2 pandanbladeren, 250 ml Water
5
Stoof vervolgens de rijst in de pot met de fijngesnipperde ui. Voeg er water, een snuif zout en pandanbladeren aan toe en breng het geheel aan de kook tot de rijst gaar is.
6
Roer tussendoor eens in de andere potten zodat de uien niet aanbranden.
1 broccoli
7
Snijd de stam van de broccoli in grove stukken en stoof mee aan met de uien, de look en de gember. Houd de broccoliroosjes nog even apart.
1 stengel Citroengras, 2 limoenblaadjes, 1 el groene currypasta, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje komijnpoeder
8
Kneus de citroengrasstengel en voeg toe, gevolgd door de limoenblaadjes. Voeg ook de currypasta en de kruiden toe en laat meestoven.
1 blikje kokosmelk, 1 blikje Tomatenblokjes
9
Doe de broccoliroosjes samen met de tomatenblokjes in de pot. Voeg vervolgens ook kokosmelk en water toe. Laat een tiental minuten sudderen.
10
Schep de gebakken ui op keukenpapier en laat uitlekken.
2 el ongezoute pinda's
11
Laat een pan warm worden met een klein beetje olie en rooster de pinda’s erin. Laat ook de nootjes uitlekken op keukenpapier.
1 rode chilipeper
12
Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd in fijne reepjes.
200 g spinazie
13
Was de spinazie en laat even uitlekken. Meng vervolgens de spinazie onder de curry en breng op smaak met een flinke snuif zout.
14
Serveer de curry met pandanrijst en werk af met de sliertjes gebakken ui, de chilipeper en de gebakken pindanootjes.
1
Pel de uien en snijd er één grof. Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
2
Zet een tweede pot en nog een extra pan op het vuur en doe er ook een scheut olie in.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Curry met broccoli en pandanrijst (thumbnail)Curry met broccoli en pandanrijst
4 personen
30m
Ingrediënten
Ajuinen
3
Arachideolie
Look
1 teentje
Gember
40 g
Jasmijnrijst
125 g
Pandanbladeren
2
Water
250 ml
Broccoli
1
Citroengras
1 stengel
Limoenblaadjes
2
Groene currypasta
1 el
Kurkuma
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Kokosmelk
1 blikje
Tomatenblokjes
1 blikje
Ongezoute pinda's
2 el
Rode chilipeper
1
Spinazie
200 g

Curry met broccoli en pandanrijst

Een heerlijk pittige curry boordevol groenten waaronder broccoli. Jeroen serveert de kruidige stoofpot met een portie geurige pandanrijst, gebakken ui en geroosterde pinda's!
Instructies
3 ajuinen, arachideolie
1
Pel de uien en snijd er één grof. Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
2
Zet een tweede pot en nog een extra pan op het vuur en doe er ook een scheut olie in.
3
Snipper een halve ui fijn en stoof aan in de tweede pot. Snijd vervolgens de rest van de uien in reepjes en bak deze goudbruin in de pan.
1 teentje Look, 40 g gember
4
Schil de gember en pel de look. Snijd alles fijn en voeg toe aan de grof gesneden ui.
125 g jasmijnrijst, 2 pandanbladeren, 250 ml Water
5
Stoof vervolgens de rijst in de pot met de fijngesnipperde ui. Voeg er water, een snuif zout en pandanbladeren aan toe en breng het geheel aan de kook tot de rijst gaar is.
6
Roer tussendoor eens in de andere potten zodat de uien niet aanbranden.
1 broccoli
7
Snijd de stam van de broccoli in grove stukken en stoof mee aan met de uien, de look en de gember. Houd de broccoliroosjes nog even apart.
1 stengel Citroengras, 2 limoenblaadjes, 1 el groene currypasta, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje komijnpoeder
8
Kneus de citroengrasstengel en voeg toe, gevolgd door de limoenblaadjes. Voeg ook de currypasta en de kruiden toe en laat meestoven.
1 blikje kokosmelk, 1 blikje Tomatenblokjes
9
Doe de broccoliroosjes samen met de tomatenblokjes in de pot. Voeg vervolgens ook kokosmelk en water toe. Laat een tiental minuten sudderen.
10
Schep de gebakken ui op keukenpapier en laat uitlekken.
2 el ongezoute pinda's
11
Laat een pan warm worden met een klein beetje olie en rooster de pinda’s erin. Laat ook de nootjes uitlekken op keukenpapier.
1 rode chilipeper
12
Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd in fijne reepjes.
200 g spinazie
13
Was de spinazie en laat even uitlekken. Meng vervolgens de spinazie onder de curry en breng op smaak met een flinke snuif zout.
14
Serveer de curry met pandanrijst en werk af met de sliertjes gebakken ui, de chilipeper en de gebakken pindanootjes.