Pel de uien en snijd er één grof. Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
2
Zet een tweede pot en nog een extra pan op het vuur en doe er ook een scheut olie in.
3
Snipper een halve ui fijn en stoof aan in de tweede pot. Snijd vervolgens de rest van de uien in reepjes en bak deze goudbruin in de pan.
1 teentje Look, 40 g gember
4
Schil de gember en pel de look. Snijd alles fijn en voeg toe aan de grof gesneden ui.
125 g jasmijnrijst, 2 pandanbladeren, 250 ml Water
5
Stoof vervolgens de rijst in de pot met de fijngesnipperde ui. Voeg er water, een snuif zout en pandanbladeren aan toe en breng het geheel aan de kook tot de rijst gaar is.
6
Roer tussendoor eens in de andere potten zodat de uien niet aanbranden.
1 broccoli
7
Snijd de stam van de broccoli in grove stukken en stoof mee aan met de uien, de look en de gember. Houd de broccoliroosjes nog even apart.