Instructies
4 personen
3 ajuinen, arachideolie
1
Pel de uien en snijd er één grof. Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
2
Zet een tweede pot en nog een extra pan op het vuur en doe er ook een scheut olie in.
3
Snipper een halve ui fijn en stoof aan in de tweede pot. Snijd vervolgens de rest van de uien in reepjes en bak deze goudbruin in de pan.
1 teentje Look, 40 g gember
4
Schil de gember en pel de look. Snijd alles fijn en voeg toe aan de grof gesneden ui.
125 g jasmijnrijst, 2 pandanbladeren, 250 ml Water
5
Stoof vervolgens de rijst in de pot met de fijngesnipperde ui. Voeg er water, een snuif zout en pandanbladeren aan toe en breng het geheel aan de kook tot de rijst gaar is.
6
Roer tussendoor eens in de andere potten zodat de uien niet aanbranden.
1 broccoli
7
Snijd de stam van de broccoli in grove stukken en stoof mee aan met de uien, de look en de gember. Houd de broccoliroosjes nog even apart.
1 stengel Citroengras, 2 limoenblaadjes, 1 el groene currypasta, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje komijnpoeder
8
Kneus de citroengrasstengel en voeg toe, gevolgd door de limoenblaadjes. Voeg ook de currypasta en de kruiden toe en laat meestoven.
1 blikje kokosmelk, 1 blikje Tomatenblokjes
9
Doe de broccoliroosjes samen met de tomatenblokjes in de pot. Voeg vervolgens ook kokosmelk en water toe. Laat een tiental minuten sudderen.
10
Schep de gebakken ui op keukenpapier en laat uitlekken.
2 el ongezoute pinda's
11
Laat een pan warm worden met een klein beetje olie en rooster de pinda’s erin. Laat ook de nootjes uitlekken op keukenpapier.
1 rode chilipeper
12
Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd in fijne reepjes.
200 g spinazie
13
Was de spinazie en laat even uitlekken. Meng vervolgens de spinazie onder de curry en breng op smaak met een flinke snuif zout.
14