dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kippensoep ‘enchilada’ (thumbnail)Kippensoep ‘enchilada’

Kippensoep ‘enchilada’

1u 30m
20
-
2.8K
Recepten

Kippensoep ‘enchilada’

Omdat soep niet altijd voorspelbaar hoeft te zijn, serveert Jeroen dit keer een Mexicaanse maaltijdsoep boordevol pit. Inclusief rode bonen, maïs en … nacho’s!
Kippensoep ‘enchilada’ (thumbnail)Kippensoep ‘enchilada’

Kippensoep ‘enchilada’

1u 30m
20
-
2.8K
Recepten

Kippensoep ‘enchilada’

Omdat soep niet altijd voorspelbaar hoeft te zijn, serveert Jeroen dit keer een Mexicaanse maaltijdsoep boordevol pit. Inclusief rode bonen, maïs en … nacho’s!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 30m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Rode uien
2
Rode chilipeper
1
Look
2 teentjes
Rode paprika's
2
Selder
5 stengels
Kippenborsten
4
Gerookt paprikapoeder
Komijn
Tomatenpuree
70 g
Tomatenblokjes
800 g
Kippenbouillon
3 l
Rode bonen
400 g
Maïs
300 g
Laurier
Tijm
Zout
Zure room
1 tl
Koriander
Nachochips
handvol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op het vuur.
2 rode uien
2
Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen. Stoof ze aan in de olie.
1 rode chilipeper
3
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd het pepertje in kleine stukjes. Doe de chilipeper mee in de stoofpot en roer goed.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze mee aan.
2 rode paprika's
5
Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in brunoise.
5 stengels selder
6
Schil de selder met de dunschiller om de taaie vezels te verwijderen. Hak de stengels in fijne stukjes en laat ze meestoven. Ook de stukjes paprika mogen in de stoofpot.
4 kippenborsten
7
Snijd de kipfilets in twee helften en doe ze bij de groenten. Roer alles goed onder elkaar.
gerookt paprikapoeder, komijn
8
Kruid met een snuif gerookt paprikapoeder en komijn.
70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes
9
Roer de tomatenpuree bij de gestoofde groenten en laat kort meestoven. Doe er ook de tomatenblokjes bij.
3 l Kippenbouillon
10
Giet er de kippenbouillon of het water bij.
400 g rode bonen, 300 g maïs, laurier, tijm, zout
11
Voeg de rode bonen en de maïs toe. Breng op smaak met tijm, laurier en een snuifje zout.
12
Laat een uur sudderen onder deksel.
1 tl Zure room, koriander, handvol nachochips
13
Lepel de soep in een diep bord. Werk af met zure room en enkele plukjes koriander. Kruimel er wat nachochips over.
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op het vuur.
2
Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen. Stoof ze aan in de olie.

Instructies

olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op het vuur.
2 rode uien
2
Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen. Stoof ze aan in de olie.
1 rode chilipeper
3
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd het pepertje in kleine stukjes. Doe de chilipeper mee in de stoofpot en roer goed.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze mee aan.
2 rode paprika's
5
Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in brunoise.
5 stengels selder
6
Schil de selder met de dunschiller om de taaie vezels te verwijderen. Hak de stengels in fijne stukjes en laat ze meestoven. Ook de stukjes paprika mogen in de stoofpot.
4 kippenborsten
7
Snijd de kipfilets in twee helften en doe ze bij de groenten. Roer alles goed onder elkaar.
gerookt paprikapoeder, komijn
8
Kruid met een snuif gerookt paprikapoeder en komijn.
70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes
9
Roer de tomatenpuree bij de gestoofde groenten en laat kort meestoven. Doe er ook de tomatenblokjes bij.
3 l Kippenbouillon
10
Giet er de kippenbouillon of het water bij.
400 g rode bonen, 300 g maïs, laurier, tijm, zout
11
Voeg de rode bonen en de maïs toe. Breng op smaak met tijm, laurier en een snuifje zout.
12
Laat een uur sudderen onder deksel.
1 tl Zure room, koriander, handvol nachochips
13
Lepel de soep in een diep bord. Werk af met zure room en enkele plukjes koriander. Kruimel er wat nachochips over.
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op het vuur.
2
Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen. Stoof ze aan in de olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kippensoep ‘enchilada’ (thumbnail)Kippensoep ‘enchilada’
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Olijfolie
Rode uien
2
Rode chilipeper
1
Look
2 teentjes
Rode paprika's
2
Selder
5 stengels
Kippenborsten
4
Gerookt paprikapoeder
Komijn
Tomatenpuree
70 g
Tomatenblokjes
800 g
Kippenbouillon
3 l
Rode bonen
400 g
Maïs
300 g
Laurier
Tijm
Zout
Zure room
1 tl
Koriander
Nachochips
handvol

Kippensoep ‘enchilada’

Omdat soep niet altijd voorspelbaar hoeft te zijn, serveert Jeroen dit keer een Mexicaanse maaltijdsoep boordevol pit. Inclusief rode bonen, maïs en … nacho’s!
Instructies
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op het vuur.
2 rode uien
2
Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen. Stoof ze aan in de olie.
1 rode chilipeper
3
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd het pepertje in kleine stukjes. Doe de chilipeper mee in de stoofpot en roer goed.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze mee aan.
2 rode paprika's
5
Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in brunoise.
5 stengels selder
6
Schil de selder met de dunschiller om de taaie vezels te verwijderen. Hak de stengels in fijne stukjes en laat ze meestoven. Ook de stukjes paprika mogen in de stoofpot.
4 kippenborsten
7
Snijd de kipfilets in twee helften en doe ze bij de groenten. Roer alles goed onder elkaar.
gerookt paprikapoeder, komijn
8
Kruid met een snuif gerookt paprikapoeder en komijn.
70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes
9
Roer de tomatenpuree bij de gestoofde groenten en laat kort meestoven. Doe er ook de tomatenblokjes bij.
3 l Kippenbouillon
10
Giet er de kippenbouillon of het water bij.
400 g rode bonen, 300 g maïs, laurier, tijm, zout
11
Voeg de rode bonen en de maïs toe. Breng op smaak met tijm, laurier en een snuifje zout.
12
Laat een uur sudderen onder deksel.
1 tl Zure room, koriander, handvol nachochips
13
Lepel de soep in een diep bord. Werk af met zure room en enkele plukjes koriander. Kruimel er wat nachochips over.