Instructies

4 personen
olijfolie
1

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op het vuur.

2 rode uien
2

Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen. Stoof ze aan in de olie.

1 rode chilipeper
3

Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd het pepertje in kleine stukjes. Doe de chilipeper mee in de stoofpot en roer goed.

2 teentjes Look
4

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze mee aan.

2 rode paprika's
5

Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in brunoise.

5 stengels selder
6

Schil de selder met de dunschiller om de taaie vezels te verwijderen. Hak de stengels in fijne stukjes en laat ze meestoven. Ook de stukjes paprika mogen in de stoofpot.

4 kippenborsten
7

Snijd de kipfilets in twee helften en doe ze bij de groenten. Roer alles goed onder elkaar.

gerookt paprikapoeder, komijn
8

Kruid met een snuif gerookt paprikapoeder en komijn.

70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes
9

Roer de tomatenpuree bij de gestoofde groenten en laat kort meestoven. Doe er ook de tomatenblokjes bij.

3 l Kippenbouillon
10

Giet er de kippenbouillon of het water bij.

400 g rode bonen, 300 g maïs, laurier, tijm, zout
11

Voeg de rode bonen en de maïs toe. Breng op smaak met tijm, laurier en een snuifje zout.

12

Laat een uur sudderen onder deksel.

1 tl Zure room, koriander, handvol nachochips
13

Lepel de soep in een diep bord. Werk af met zure room en enkele plukjes koriander. Kruimel er wat nachochips over.