Instructies
4 personen
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op het vuur.
2 rode uien
2
Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen. Stoof ze aan in de olie.
1 rode chilipeper
3
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd het pepertje in kleine stukjes. Doe de chilipeper mee in de stoofpot en roer goed.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze mee aan.
2 rode paprika's
5
Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in brunoise.
5 stengels selder
6
Schil de selder met de dunschiller om de taaie vezels te verwijderen. Hak de stengels in fijne stukjes en laat ze meestoven. Ook de stukjes paprika mogen in de stoofpot.
4 kippenborsten
7
Snijd de kipfilets in twee helften en doe ze bij de groenten. Roer alles goed onder elkaar.
gerookt paprikapoeder, komijn
8
Kruid met een snuif gerookt paprikapoeder en komijn.
70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes
9
Roer de tomatenpuree bij de gestoofde groenten en laat kort meestoven. Doe er ook de tomatenblokjes bij.
3 l Kippenbouillon
10
Giet er de kippenbouillon of het water bij.
400 g rode bonen, 300 g maïs, laurier, tijm, zout
11
Voeg de rode bonen en de maïs toe. Breng op smaak met tijm, laurier en een snuifje zout.
12
Laat een uur sudderen onder deksel.
1 tl Zure room, koriander, handvol nachochips
13