Verloren brood met kriekjes en platte kaas
Verloren brood met kriekjes en platte kaas
Verloren brood met kriekjes en platte kaas
Verloren brood met kriekjes en platte kaas
Ingrediënten
4 personen
Noordkrieken op sap
700 g
Vanillepuddingpoeder
25 g
Melk
1 scheutje
Vanillesuiker
40 g
Kaneelpoeder
Boter
Amandelen
handvol
Wit brood
1
Platte kaas
4 el
Honing
4 tl
Eieren
2
Benodigdheden
Keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
700 g Noordkrieken op sap
1
Giet de noordkrieken door een zeef. Vang het sap op en doe het in een steelpannetje. Houd een klein beetje sap opzij. Zet de steelpan op het vuur.
25 g vanillepuddingpoeder
2
Los het puddingpoeder op in het apart gehouden sap. Doe het mengsel bij de rest van het sap en laat binden op het vuur. Doe er de krieken bij.
1 scheutje melk, 40 g vanillesuiker, kaneelpoeder, 2 eieren
3
Klop de eieren los met een scheut melk, de vanillesuiker en een snuif kaneelpoeder.
boter, handvol amandelen
4
Smelt een klontje boter in een pan. Rooster de geschaafde amandelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 wit brood
5
Snijd het brood in dikke sneden.
boter
6
Smelt een klont boter in een pan. Dompel een snee brood in het eimengsel en bak het aan beide kanten goudbruin in de boter.
4 el platte kaas, 4 tl honing
7
Serveer het verloren brood met warme krieken, een lepel plattekaas, een beetje honing en de geroosterde amandelen.
700 g Noordkrieken op sap
1
Giet de noordkrieken door een zeef. Vang het sap op en doe het in een steelpannetje. Houd een klein beetje sap opzij. Zet de steelpan op het vuur.
25 g vanillepuddingpoeder
2
Los het puddingpoeder op in het apart gehouden sap. Doe het mengsel bij de rest van het sap en laat binden op het vuur. Doe er de krieken bij.
1 scheutje melk, 40 g vanillesuiker, kaneelpoeder, 2 eieren
3
Klop de eieren los met een scheut melk, de vanillesuiker en een snuif kaneelpoeder.
boter, handvol amandelen
4
Smelt een klontje boter in een pan. Rooster de geschaafde amandelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 wit brood
5
Snijd het brood in dikke sneden.
boter
6
Smelt een klont boter in een pan. Dompel een snee brood in het eimengsel en bak het aan beide kanten goudbruin in de boter.
4 el platte kaas, 4 tl honing
7
Serveer het verloren brood met warme krieken, een lepel plattekaas, een beetje honing en de geroosterde amandelen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Noordkrieken op sap
700 g
Vanillepuddingpoeder
25 g
Melk
1 scheutje
Vanillesuiker
40 g
Kaneelpoeder
Boter
Amandelen
handvol
Wit brood
1
Platte kaas
4 el
Honing
4 tl
Eieren
2
Verloren brood met kriekjes en platte kaas
Naargelang de streek waar je woont, is dit gewonnen of verloren brood. Gebruik dikke boterhammen die je zelf snijdt en serveer het brood met plattekaas en kriekjes als stevig ontbijt of vieruurtje.Instructies
700 g Noordkrieken op sap
1
Giet de noordkrieken door een zeef. Vang het sap op en doe het in een steelpannetje. Houd een klein beetje sap opzij. Zet de steelpan op het vuur.
25 g vanillepuddingpoeder
2
Los het puddingpoeder op in het apart gehouden sap. Doe het mengsel bij de rest van het sap en laat binden op het vuur. Doe er de krieken bij.
1 scheutje melk, 40 g vanillesuiker, kaneelpoeder, 2 eieren
3
Klop de eieren los met een scheut melk, de vanillesuiker en een snuif kaneelpoeder.
boter, handvol amandelen
4
Smelt een klontje boter in een pan. Rooster de geschaafde amandelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 wit brood
5
Snijd het brood in dikke sneden.
boter
6
Smelt een klont boter in een pan. Dompel een snee brood in het eimengsel en bak het aan beide kanten goudbruin in de boter.
4 el platte kaas, 4 tl honing
7
Serveer het verloren brood met warme krieken, een lepel plattekaas, een beetje honing en de geroosterde amandelen.