dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Verloren brood met kriekjes en platte kaas (thumbnail)Verloren brood met kriekjes en platte kaas

Verloren brood met kriekjes en platte kaas

25m
11
-
2K
Recepten

Verloren brood met kriekjes en platte kaas

Naargelang de streek waar je woont, is dit gewonnen of verloren brood. Gebruik dikke boterhammen die je zelf snijdt en serveer het brood met plattekaas en kriekjes als stevig ontbijt of vieruurtje.
Verloren brood met kriekjes en platte kaas (thumbnail)Verloren brood met kriekjes en platte kaas

Verloren brood met kriekjes en platte kaas

25m
11
-
2K
Recepten

Verloren brood met kriekjes en platte kaas

Naargelang de streek waar je woont, is dit gewonnen of verloren brood. Gebruik dikke boterhammen die je zelf snijdt en serveer het brood met plattekaas en kriekjes als stevig ontbijt of vieruurtje.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd25m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Noordkrieken op sap
700 g
Vanillepuddingpoeder
25 g
Melk
1 scheutje
Vanillesuiker
40 g
Kaneelpoeder
Boter
Amandelen
handvol
Wit brood
1
Platte kaas
4 el
Honing
4 tl
Eieren
2

Benodigdheden

Keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

700 g Noordkrieken op sap
1
Giet de noordkrieken door een zeef. Vang het sap op en doe het in een steelpannetje. Houd een klein beetje sap opzij. Zet de steelpan op het vuur.
25 g vanillepuddingpoeder
2
Los het puddingpoeder op in het apart gehouden sap. Doe het mengsel bij de rest van het sap en laat binden op het vuur. Doe er de krieken bij.
1 scheutje melk, 40 g vanillesuiker, kaneelpoeder, 2 eieren
3
Klop de eieren los met een scheut melk, de vanillesuiker en een snuif kaneelpoeder.
boter, handvol amandelen
4
Smelt een klontje boter in een pan. Rooster de geschaafde amandelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 wit brood
5
Snijd het brood in dikke sneden.
boter
6
Smelt een klont boter in een pan. Dompel een snee brood in het eimengsel en bak het aan beide kanten goudbruin in de boter.
4 el platte kaas, 4 tl honing
7
Serveer het verloren brood met warme krieken, een lepel plattekaas, een beetje honing en de geroosterde amandelen.
1
Giet de noordkrieken door een zeef. Vang het sap op en doe het in een steelpannetje. Houd een klein beetje sap opzij. Zet de steelpan op het vuur.
2
Los het puddingpoeder op in het apart gehouden sap. Doe het mengsel bij de rest van het sap en laat binden op het vuur. Doe er de krieken bij.

Instructies

700 g Noordkrieken op sap
1
Giet de noordkrieken door een zeef. Vang het sap op en doe het in een steelpannetje. Houd een klein beetje sap opzij. Zet de steelpan op het vuur.
25 g vanillepuddingpoeder
2
Los het puddingpoeder op in het apart gehouden sap. Doe het mengsel bij de rest van het sap en laat binden op het vuur. Doe er de krieken bij.
1 scheutje melk, 40 g vanillesuiker, kaneelpoeder, 2 eieren
3
Klop de eieren los met een scheut melk, de vanillesuiker en een snuif kaneelpoeder.
boter, handvol amandelen
4
Smelt een klontje boter in een pan. Rooster de geschaafde amandelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 wit brood
5
Snijd het brood in dikke sneden.
boter
6
Smelt een klont boter in een pan. Dompel een snee brood in het eimengsel en bak het aan beide kanten goudbruin in de boter.
4 el platte kaas, 4 tl honing
7
Serveer het verloren brood met warme krieken, een lepel plattekaas, een beetje honing en de geroosterde amandelen.
1
Giet de noordkrieken door een zeef. Vang het sap op en doe het in een steelpannetje. Houd een klein beetje sap opzij. Zet de steelpan op het vuur.
2
Los het puddingpoeder op in het apart gehouden sap. Doe het mengsel bij de rest van het sap en laat binden op het vuur. Doe er de krieken bij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Verloren brood met kriekjes en platte kaas (thumbnail)Verloren brood met kriekjes en platte kaas
4 personen
25m
Ingrediënten
Noordkrieken op sap
700 g
Vanillepuddingpoeder
25 g
Melk
1 scheutje
Vanillesuiker
40 g
Kaneelpoeder
Boter
Amandelen
handvol
Wit brood
1
Platte kaas
4 el
Honing
4 tl
Eieren
2

Verloren brood met kriekjes en platte kaas

Naargelang de streek waar je woont, is dit gewonnen of verloren brood. Gebruik dikke boterhammen die je zelf snijdt en serveer het brood met plattekaas en kriekjes als stevig ontbijt of vieruurtje.
Instructies
700 g Noordkrieken op sap
1
Giet de noordkrieken door een zeef. Vang het sap op en doe het in een steelpannetje. Houd een klein beetje sap opzij. Zet de steelpan op het vuur.
25 g vanillepuddingpoeder
2
Los het puddingpoeder op in het apart gehouden sap. Doe het mengsel bij de rest van het sap en laat binden op het vuur. Doe er de krieken bij.
1 scheutje melk, 40 g vanillesuiker, kaneelpoeder, 2 eieren
3
Klop de eieren los met een scheut melk, de vanillesuiker en een snuif kaneelpoeder.
boter, handvol amandelen
4
Smelt een klontje boter in een pan. Rooster de geschaafde amandelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 wit brood
5
Snijd het brood in dikke sneden.
boter
6
Smelt een klont boter in een pan. Dompel een snee brood in het eimengsel en bak het aan beide kanten goudbruin in de boter.
4 el platte kaas, 4 tl honing
7
Serveer het verloren brood met warme krieken, een lepel plattekaas, een beetje honing en de geroosterde amandelen.