dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Konijn met zuurkool en gekookte aardappelen (thumbnail)Konijn met zuurkool en gekookte aardappelen

Konijn met zuurkool en gekookte aardappelen

50m
15
-
2.3K
Recepten

Konijn met zuurkool en gekookte aardappelen

Konijn is mager én het is gemakkelijk om klaar te maken. Probeer het eens in dit recept met zuurkool. Je laat alles garen in een grote pot in de oven en krijgt een eenvoudig maar superlekker gerecht.
Konijn met zuurkool en gekookte aardappelen (thumbnail)Konijn met zuurkool en gekookte aardappelen

Konijn met zuurkool en gekookte aardappelen

50m
15
-
2.3K
Recepten

Konijn met zuurkool en gekookte aardappelen

Konijn is mager én het is gemakkelijk om klaar te maken. Probeer het eens in dit recept met zuurkool. Je laat alles garen in een grote pot in de oven en krijgt een eenvoudig maar superlekker gerecht.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Konijn
1
Peper
Zout
Boter
Ajuinen
2
Appels
2
Gezouten spek
400 g
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Jeneverbessen
2
Kruidnagels
2
Zuurkool
800 g
Witte wijn
0,5 l
Graanmosterd
4 el
Aardappelen
800 g

Benodigdheden

Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, keukentouw, een vijzel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 konijn, peper, zout
1
Verdeel het konijn in stukken. Kruid het aan alle kanten met peper en zout.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot met dikke bodem (cocotte).
3
Bak het konijn rondom aan in de boter.
4
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
2 ajuinen, 2 appels
5
Pel de uien en snijd ze grof. Schil de appels en snijd ze in stukken. Doe appelstukjes en uien in de hakmolen en cutter ze fijn.
400 g Gezouten spek
6
Snijd het spek in kleine blokjes (brunoise).
7
Haal het konijn uit de kookpot en bak de spekblokjes in hetzelfde vet. Doe er de gemixte appel en ui bij en laat samen bakken.
tijm, 4 blaadjes laurier
8
Bind de tijm op met de laurier tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.
2 Jeneverbessen, 2 kruidnagels, 800 g Zuurkool
9
Laat de zuurkool kort meestoven in de kookpot. Kneus de jeneverbessen in de vijzel en doe ze ook in de kookpot. Voeg er de kruidnagels aan toe en kruid alles met peper en een snuifje zout.
0,5 l witte wijn
10
Giet er de witte wijn bij.
4 el graanmosterd
11
Smeer het konijn in met graanmosterd en leg het op de zuurkool.
12
Zet een deksel op de kookpot en laat het konijn ongeveer 1 uur garen in de voorverwarmde oven.
800 g aardappelen
13
Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af.
14
Haal het konijn met zuurkool uit de oven. Vis het bouquet garni uit de pot.
15
Serveer het konijn met de zuurkool en de gekookte aardappelen. Geef er eventueel een lepel graanmosterd bij.
1
Verdeel het konijn in stukken. Kruid het aan alle kanten met peper en zout.
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot met dikke bodem (cocotte).

Instructies

1 konijn, peper, zout
1
Verdeel het konijn in stukken. Kruid het aan alle kanten met peper en zout.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot met dikke bodem (cocotte).
3
Bak het konijn rondom aan in de boter.
4
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
2 ajuinen, 2 appels
5
Pel de uien en snijd ze grof. Schil de appels en snijd ze in stukken. Doe appelstukjes en uien in de hakmolen en cutter ze fijn.
400 g Gezouten spek
6
Snijd het spek in kleine blokjes (brunoise).
7
Haal het konijn uit de kookpot en bak de spekblokjes in hetzelfde vet. Doe er de gemixte appel en ui bij en laat samen bakken.
tijm, 4 blaadjes laurier
8
Bind de tijm op met de laurier tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.
2 Jeneverbessen, 2 kruidnagels, 800 g Zuurkool
9
Laat de zuurkool kort meestoven in de kookpot. Kneus de jeneverbessen in de vijzel en doe ze ook in de kookpot. Voeg er de kruidnagels aan toe en kruid alles met peper en een snuifje zout.
0,5 l witte wijn
10
Giet er de witte wijn bij.
4 el graanmosterd
11
Smeer het konijn in met graanmosterd en leg het op de zuurkool.
12
Zet een deksel op de kookpot en laat het konijn ongeveer 1 uur garen in de voorverwarmde oven.
800 g aardappelen
13
Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af.
14
Haal het konijn met zuurkool uit de oven. Vis het bouquet garni uit de pot.
15
Serveer het konijn met de zuurkool en de gekookte aardappelen. Geef er eventueel een lepel graanmosterd bij.
1
Verdeel het konijn in stukken. Kruid het aan alle kanten met peper en zout.
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot met dikke bodem (cocotte).

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Konijn met zuurkool en gekookte aardappelen (thumbnail)Konijn met zuurkool en gekookte aardappelen
4 personen
50m
Ingrediënten
Konijn
1
Peper
Zout
Boter
Ajuinen
2
Appels
2
Gezouten spek
400 g
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Jeneverbessen
2
Kruidnagels
2
Zuurkool
800 g
Witte wijn
0,5 l
Graanmosterd
4 el
Aardappelen
800 g

Konijn met zuurkool en gekookte aardappelen

Konijn is mager én het is gemakkelijk om klaar te maken. Probeer het eens in dit recept met zuurkool. Je laat alles garen in een grote pot in de oven en krijgt een eenvoudig maar superlekker gerecht.
Instructies
1 konijn, peper, zout
1
Verdeel het konijn in stukken. Kruid het aan alle kanten met peper en zout.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot met dikke bodem (cocotte).
3
Bak het konijn rondom aan in de boter.
4
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
2 ajuinen, 2 appels
5
Pel de uien en snijd ze grof. Schil de appels en snijd ze in stukken. Doe appelstukjes en uien in de hakmolen en cutter ze fijn.
400 g Gezouten spek
6
Snijd het spek in kleine blokjes (brunoise).
7
Haal het konijn uit de kookpot en bak de spekblokjes in hetzelfde vet. Doe er de gemixte appel en ui bij en laat samen bakken.
tijm, 4 blaadjes laurier
8
Bind de tijm op met de laurier tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.
2 Jeneverbessen, 2 kruidnagels, 800 g Zuurkool
9
Laat de zuurkool kort meestoven in de kookpot. Kneus de jeneverbessen in de vijzel en doe ze ook in de kookpot. Voeg er de kruidnagels aan toe en kruid alles met peper en een snuifje zout.
0,5 l witte wijn
10
Giet er de witte wijn bij.
4 el graanmosterd
11
Smeer het konijn in met graanmosterd en leg het op de zuurkool.
12
Zet een deksel op de kookpot en laat het konijn ongeveer 1 uur garen in de voorverwarmde oven.
800 g aardappelen
13
Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af.
14
Haal het konijn met zuurkool uit de oven. Vis het bouquet garni uit de pot.
15
Serveer het konijn met de zuurkool en de gekookte aardappelen. Geef er eventueel een lepel graanmosterd bij.