Instructies

4 personen
1 konijn, peper, zout
1

Verdeel het konijn in stukken. Kruid het aan alle kanten met peper en zout.

boter
2

Smelt een klont boter in een grote kookpot met dikke bodem (cocotte).

3

Bak het konijn rondom aan in de boter.

4

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

2 ajuinen, 2 appels
5

Pel de uien en snijd ze grof. Schil de appels en snijd ze in stukken. Doe appelstukjes en uien in de hakmolen en cutter ze fijn.

400 g Gezouten spek
6

Snijd het spek in kleine blokjes (brunoise).

7

Haal het konijn uit de kookpot en bak de spekblokjes in hetzelfde vet. Doe er de gemixte appel en ui bij en laat samen bakken.

tijm, 4 blaadjes laurier
8

Bind de tijm op met de laurier tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.

2 Jeneverbessen, 2 kruidnagels, 800 g Zuurkool
9

Laat de zuurkool kort meestoven in de kookpot. Kneus de jeneverbessen in de vijzel en doe ze ook in de kookpot. Voeg er de kruidnagels aan toe en kruid alles met peper en een snuifje zout.

0,5 l witte wijn
10

Giet er de witte wijn bij.

4 el graanmosterd
11

Smeer het konijn in met graanmosterd en leg het op de zuurkool.

12

Zet een deksel op de kookpot en laat het konijn ongeveer 1 uur garen in de voorverwarmde oven.

800 g aardappelen
13

Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af.

14

Haal het konijn met zuurkool uit de oven. Vis het bouquet garni uit de pot.

15

Serveer het konijn met de zuurkool en de gekookte aardappelen. Geef er eventueel een lepel graanmosterd bij.