dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kalfskotelet romesco met gebraiseerde prei en ratte-aardappelen (thumbnail)Kalfskotelet romesco met gebraiseerde prei en ratte-aardappelen

Kalfskotelet romesco met gebraiseerde prei en ratte-aardappelen

1u
19
-
2K
Recepten

Kalfskotelet romesco met gebraiseerde prei en ratte-aardappelen

Romescosaus is een Catalaanse saus die vaak geserveerd wordt bij gegrilde jonge prei of lente-ui. In Spanje wordt de prei in krantenpapier gewikkeld en in het vuur gelegd waar ze heerlijk zacht worden. Jeroen gebruikt geroosterde paprika’s, knoflook, chilipeper en ui als basis voor de saus.
Kalfskotelet romesco met gebraiseerde prei en ratte-aardappelen (thumbnail)Kalfskotelet romesco met gebraiseerde prei en ratte-aardappelen

Kalfskotelet romesco met gebraiseerde prei en ratte-aardappelen

1u
19
-
2K
Recepten

Kalfskotelet romesco met gebraiseerde prei en ratte-aardappelen

Romescosaus is een Catalaanse saus die vaak geserveerd wordt bij gegrilde jonge prei of lente-ui. In Spanje wordt de prei in krantenpapier gewikkeld en in het vuur gelegd waar ze heerlijk zacht worden. Jeroen gebruikt geroosterde paprika’s, knoflook, chilipeper en ui als basis voor de saus.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Ratte-aardappelen
600 g
Rode paprika's
3
Tomaten
3
Look
3 teentjes
Ajuin
1
Chilipeper
1
Olijfolie
Peper
Zout
Kalfskoteletten
4
Prei
4 stronkje
Boter
Stokbrood
1
Amandelen
20 g
Pijnboompitten
20 g
Hazelnoten
20 g
Rode wijnazijn
Cayennepeper
Gerookt paprikapoeder

Benodigdheden

Een grillpan, een staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het gerecht

1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
600 g ratte-aardappelen
2
Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat ze wat afkoelen en pel ze.
3 rode paprika's, 3 tomaten, 3 teentjes Look, 1 ajuin
3
Snijd de paprika’s en de tomaten in grote stukken. Pel de ui en snijd hem grof. Kneus en pel de knoflook.
1 chilipeper, olijfolie, peper, zout
4
Leg paprika, tomaten, ui, knoflook en chilipeper in een ovenschaal. Giet er een flinke scheut olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster de groenten 30 minuten in de oven.
4 kalfskoteletten, 4 stronkje prei
5
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Snijd de wortelstukken en het groen van de prei.
6
Snijd ze in de lengte door en spoel al het zand weg onder stromend water.
boter
7
Smelt een klont boter in een hoge pan en doe er een scheutje water bij. Leg de stronken prei in de pan en kruid ze met zout en peper. Laat de prei op een laag vuur braiseren.
1 stokbrood
8
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Snijd het stokbrood in sneetjes en bak 6 sneetjes. Haal ze uit de pan.
20 g amandelen, 20 g pijnboompitten, 20 g hazelnoten
9
Rooster de amandelen, pijnboompitten en hazelnoten in dezelfde pan.
10
Wrijf de koteletten in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.
11
Laat een grillpan goed heet worden op een hoog vuur. Schroei het vlees aan beide kanten dicht. Leg de koteletten in een ovenschaal en laat ongeveer 8 minuten verder garen in de oven.
TIPHet mooiste is als je één kant van het vlees grillt zodat er ruiten ontstaan. Daarvoor draai je het een kwartslag.
12
Haal de gare, geroosterde groenten uit de oven en doe ze in een grote maatbeker.
Rode wijnazijn, cayennepeper, gerookt paprikapoeder
13
Mix de geroosterde groenten met de geroosterde noten en het stokbrood. Giet er een flinke scheut olijfolie en een scheutje rode wijnazijn bij. Kruid met zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder. Je kunt de saus warm of koud eten.
boter
14
Smelt een klont boter in een pan en bak de aardappelen goudbruin.
15
Maak de grillpan schoon met wat keukenpapier. Grill de prei kort aan alle kanten.
16
Haal het vlees uit de oven en serveer met de romescosaus, gegrilde prei en gebakken aardappelen.
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat ze wat afkoelen en pel ze.

Instructies

Het gerecht

1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
600 g ratte-aardappelen
2
Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat ze wat afkoelen en pel ze.
3 rode paprika's, 3 tomaten, 3 teentjes Look, 1 ajuin
3
Snijd de paprika’s en de tomaten in grote stukken. Pel de ui en snijd hem grof. Kneus en pel de knoflook.
1 chilipeper, olijfolie, peper, zout
4
Leg paprika, tomaten, ui, knoflook en chilipeper in een ovenschaal. Giet er een flinke scheut olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster de groenten 30 minuten in de oven.
4 kalfskoteletten, 4 stronkje prei
5
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Snijd de wortelstukken en het groen van de prei.
6
Snijd ze in de lengte door en spoel al het zand weg onder stromend water.
boter
7
Smelt een klont boter in een hoge pan en doe er een scheutje water bij. Leg de stronken prei in de pan en kruid ze met zout en peper. Laat de prei op een laag vuur braiseren.
1 stokbrood
8
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Snijd het stokbrood in sneetjes en bak 6 sneetjes. Haal ze uit de pan.
20 g amandelen, 20 g pijnboompitten, 20 g hazelnoten
9
Rooster de amandelen, pijnboompitten en hazelnoten in dezelfde pan.
10
Wrijf de koteletten in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.
11
Laat een grillpan goed heet worden op een hoog vuur. Schroei het vlees aan beide kanten dicht. Leg de koteletten in een ovenschaal en laat ongeveer 8 minuten verder garen in de oven.
TIPHet mooiste is als je één kant van het vlees grillt zodat er ruiten ontstaan. Daarvoor draai je het een kwartslag.
12
Haal de gare, geroosterde groenten uit de oven en doe ze in een grote maatbeker.
Rode wijnazijn, cayennepeper, gerookt paprikapoeder
13
Mix de geroosterde groenten met de geroosterde noten en het stokbrood. Giet er een flinke scheut olijfolie en een scheutje rode wijnazijn bij. Kruid met zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder. Je kunt de saus warm of koud eten.
boter
14
Smelt een klont boter in een pan en bak de aardappelen goudbruin.
15
Maak de grillpan schoon met wat keukenpapier. Grill de prei kort aan alle kanten.
16
Haal het vlees uit de oven en serveer met de romescosaus, gegrilde prei en gebakken aardappelen.
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat ze wat afkoelen en pel ze.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kalfskotelet romesco met gebraiseerde prei en ratte-aardappelen (thumbnail)Kalfskotelet romesco met gebraiseerde prei en ratte-aardappelen
4 personen
1u
Ingrediënten
Ratte-aardappelen
600 g
Rode paprika's
3
Tomaten
3
Look
3 teentjes
Ajuin
1
Chilipeper
1
Olijfolie
Peper
Zout
Kalfskoteletten
4
Prei
4 stronkje
Boter
Stokbrood
1
Amandelen
20 g
Pijnboompitten
20 g
Hazelnoten
20 g
Rode wijnazijn
Cayennepeper
Gerookt paprikapoeder

Kalfskotelet romesco met gebraiseerde prei en ratte-aardappelen

Romescosaus is een Catalaanse saus die vaak geserveerd wordt bij gegrilde jonge prei of lente-ui. In Spanje wordt de prei in krantenpapier gewikkeld en in het vuur gelegd waar ze heerlijk zacht worden. Jeroen gebruikt geroosterde paprika’s, knoflook, chilipeper en ui als basis voor de saus.
Instructies

Het gerecht

1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
600 g ratte-aardappelen
2
Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat ze wat afkoelen en pel ze.
3 rode paprika's, 3 tomaten, 3 teentjes Look, 1 ajuin
3
Snijd de paprika’s en de tomaten in grote stukken. Pel de ui en snijd hem grof. Kneus en pel de knoflook.
1 chilipeper, olijfolie, peper, zout
4
Leg paprika, tomaten, ui, knoflook en chilipeper in een ovenschaal. Giet er een flinke scheut olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster de groenten 30 minuten in de oven.
4 kalfskoteletten, 4 stronkje prei
5
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Snijd de wortelstukken en het groen van de prei.
6
Snijd ze in de lengte door en spoel al het zand weg onder stromend water.
boter
7
Smelt een klont boter in een hoge pan en doe er een scheutje water bij. Leg de stronken prei in de pan en kruid ze met zout en peper. Laat de prei op een laag vuur braiseren.
1 stokbrood
8
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Snijd het stokbrood in sneetjes en bak 6 sneetjes. Haal ze uit de pan.
20 g amandelen, 20 g pijnboompitten, 20 g hazelnoten
9
Rooster de amandelen, pijnboompitten en hazelnoten in dezelfde pan.
10
Wrijf de koteletten in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.
11
Laat een grillpan goed heet worden op een hoog vuur. Schroei het vlees aan beide kanten dicht. Leg de koteletten in een ovenschaal en laat ongeveer 8 minuten verder garen in de oven.
TIPHet mooiste is als je één kant van het vlees grillt zodat er ruiten ontstaan. Daarvoor draai je het een kwartslag.
12
Haal de gare, geroosterde groenten uit de oven en doe ze in een grote maatbeker.
Rode wijnazijn, cayennepeper, gerookt paprikapoeder
13
Mix de geroosterde groenten met de geroosterde noten en het stokbrood. Giet er een flinke scheut olijfolie en een scheutje rode wijnazijn bij. Kruid met zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder. Je kunt de saus warm of koud eten.
boter
14
Smelt een klont boter in een pan en bak de aardappelen goudbruin.
15
Maak de grillpan schoon met wat keukenpapier. Grill de prei kort aan alle kanten.
16
Haal het vlees uit de oven en serveer met de romescosaus, gegrilde prei en gebakken aardappelen.