Instructies

4 personen

Het gerecht

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

600 g ratte-aardappelen
2

Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat ze wat afkoelen en pel ze.

3 rode paprika's, 3 tomaten, 3 teentjes Look, 1 ajuin
3

Snijd de paprika’s en de tomaten in grote stukken. Pel de ui en snijd hem grof. Kneus en pel de knoflook.

1 chilipeper, olijfolie, peper, zout
4

Leg paprika, tomaten, ui, knoflook en chilipeper in een ovenschaal. Giet er een flinke scheut olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster de groenten 30 minuten in de oven.

4 kalfskoteletten, 4 stronkje prei
5

Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Snijd de wortelstukken en het groen van de prei.

6

Snijd ze in de lengte door en spoel al het zand weg onder stromend water.

boter
7

Smelt een klont boter in een hoge pan en doe er een scheutje water bij. Leg de stronken prei in de pan en kruid ze met zout en peper. Laat de prei op een laag vuur braiseren.

1 stokbrood
8

Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Snijd het stokbrood in sneetjes en bak 6 sneetjes. Haal ze uit de pan.

20 g amandelen, 20 g pijnboompitten, 20 g hazelnoten
9

Rooster de amandelen, pijnboompitten en hazelnoten in dezelfde pan.

10

Wrijf de koteletten in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.

11

Laat een grillpan goed heet worden op een hoog vuur. Schroei het vlees aan beide kanten dicht. Leg de koteletten in een ovenschaal en laat ongeveer 8 minuten verder garen in de oven.

TIPHet mooiste is als je één kant van het vlees grillt zodat er ruiten ontstaan. Daarvoor draai je het een kwartslag.
12

Haal de gare, geroosterde groenten uit de oven en doe ze in een grote maatbeker.

Rode wijnazijn, cayennepeper, gerookt paprikapoeder
13

Mix de geroosterde groenten met de geroosterde noten en het stokbrood. Giet er een flinke scheut olijfolie en een scheutje rode wijnazijn bij. Kruid met zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder. Je kunt de saus warm of koud eten.

boter
14

Smelt een klont boter in een pan en bak de aardappelen goudbruin.

15

Maak de grillpan schoon met wat keukenpapier. Grill de prei kort aan alle kanten.

16

Haal het vlees uit de oven en serveer met de romescosaus, gegrilde prei en gebakken aardappelen.