dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Verschillende salades voor bij de BBQ (thumbnail)Verschillende salades voor bij de BBQ

Verschillende salades voor bij de BBQ

40m
32
-
2.1K
Recepten

Verschillende salades voor bij de BBQ

Een groene salade is lekker, maar je kunt nog heel wat andere salades serveren bij een barbecue. Jeroen maakt een typisch Italiaanse panzanella met tomaten en oud brood, een oosters geïnspireerde wortelsalade en een kleurrijke salade met rode biet en een kaas uit de streek.
Verschillende salades voor bij de BBQ (thumbnail)Verschillende salades voor bij de BBQ

Verschillende salades voor bij de BBQ

40m
32
-
2.1K
Recepten

Verschillende salades voor bij de BBQ

Een groene salade is lekker, maar je kunt nog heel wat andere salades serveren bij een barbecue. Jeroen maakt een typisch Italiaanse panzanella met tomaten en oud brood, een oosters geïnspireerde wortelsalade en een kleurrijke salade met rode biet en een kaas uit de streek.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten32
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Tomaten
12
Look
1 teentje
Stokbroden
0,5
Peper
Zout
Olijfolie
Witte azijn
Rode ui
1
Komkommers
0,5
Mozzarella
1 bol
Kappertjes
1 el
Olijven
100 g
Peterselie
0,25 bosjes
Amandelen
50 g
Yoghurt
4 el
Honing
2 tl
Sesamolie
Rode wijnazijn
Mosterd
2 tl
Ras el hanout
2 tl
Cayennepeper
Wortel
1 zakje
Lente-uien
2
Koriander
Munt
Veldsla
1 zakje
Rode bieten
4
Sjalotten
1
Appel
1
Schapenkaas
400 g
Frambozenazijn
Notenolie

Benodigdheden

Staafmixer, een staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De panzanella

2 tomaten, 1 teentje Look
1
Pel de knoflook en snijd de tomaten in stukken. Mix ze met een staafmixer.
0,5 stokbroden, peper, zout, olijfolie, witte azijn
2
Snijd het stokbrood in dobbelstenen. Doe het in een kom en meng er het gemixte tomatensap, een scheut olijfolie en wat azijn door. Kruid met peper en zout. Laat rustig trekken.
10 tomaten
3
Snijd intussen de verschillende soorten tomaten in stukken. Gebruik bijvoorbeeld gewone tomaten, coeur de boeuf tomaten, kerstomaten en kumato’s.
1 rode ui
4
Pel de ui en snijd hem in ringen.
0,5 komkommers, 1 bol Mozzarella
5
Snijd de komkommer zonder de zaadjes in blokjes. Snijd de mozzarella in stukjes.
1 el kappertjes
6
Meng de tomaten met de komkommer, de ui en de mozzarella. Doe er de kappertjes bij.
7
Schep het gemarineerde brood door de salade. Kruid eventueel bij met peper en zout.
100 g olijven, 0,25 bosjes peterselie
8
Snipper de peterselie. Schep de olijven en de peterselie door de panzanella.
9
Bewaar de panzanella in de koelkast zodat je hem goed fris kunt serveren.

De wortelsalade

50 g amandelen
10
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de geschaafde amandelen goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4 el Yoghurt, 2 tl honing, sesamolie, Rode wijnazijn, 2 tl mosterd, 2 tl ras el hanout, cayennepeper
11
Meng de yoghurt met de honing, een scheutje geroosterde sesamolie, wat rode wijnazijn en de mosterd. Kruid met ras-el-hanout, cayennepeper en zout.
TIPRas-el-hanout is een Noord-Afrikaanse kruidenmengeling. De naam betekent letterlijk ‘het beste van de winkel.’
1 zakje Wortel
12
Meng de geraspte wortelen met de saus. Doe er de geroosterde amandelen bij.
2 lente-uien, koriander, Munt
13
Snipper de lente-uien, koriander en munt en schep ze door de wortelsalade. Breng op smaak met een likje rode wijnazijn, een snuif zout en cayennepeper.

De rode bietensalade

1 zakje veldsla
14
Was de veldsla en laat uitlekken in een vergiet.
4 Rode bieten
15
Snijd de rode bieten in plakjes.
1 Sjalotten, 1 appel
16
Pel de sjalot en snijd hem in fijne ringen. Snijd de appel in plakjes.
400 g schapenkaas
17
Meng de bieten met de sjalot en de appel. Snijd de schapenkaas in blokjes en meng hem door de salade.
TIPEen lekkere rauwmelkse schapenkaas is die van La Bergerie d’Acremont. Je vindt hem bij goede kaaswinkels en op de markt.
frambozenazijn, notenolie
18
Doe er de veldsla bij en breng op smaak met een likje frambozenazijn, een beetje notenolie en peper en zout.
1
Pel de knoflook en snijd de tomaten in stukken. Mix ze met een staafmixer.
2
Snijd het stokbrood in dobbelstenen. Doe het in een kom en meng er het gemixte tomatensap, een scheut olijfolie en wat azijn door. Kruid met peper en zout. Laat rustig trekken.

Instructies

De panzanella

2 tomaten, 1 teentje Look
1
Pel de knoflook en snijd de tomaten in stukken. Mix ze met een staafmixer.
0,5 stokbroden, peper, zout, olijfolie, witte azijn
2
Snijd het stokbrood in dobbelstenen. Doe het in een kom en meng er het gemixte tomatensap, een scheut olijfolie en wat azijn door. Kruid met peper en zout. Laat rustig trekken.
10 tomaten
3
Snijd intussen de verschillende soorten tomaten in stukken. Gebruik bijvoorbeeld gewone tomaten, coeur de boeuf tomaten, kerstomaten en kumato’s.
1 rode ui
4
Pel de ui en snijd hem in ringen.
0,5 komkommers, 1 bol Mozzarella
5
Snijd de komkommer zonder de zaadjes in blokjes. Snijd de mozzarella in stukjes.
1 el kappertjes
6
Meng de tomaten met de komkommer, de ui en de mozzarella. Doe er de kappertjes bij.
7
Schep het gemarineerde brood door de salade. Kruid eventueel bij met peper en zout.
100 g olijven, 0,25 bosjes peterselie
8
Snipper de peterselie. Schep de olijven en de peterselie door de panzanella.
9
Bewaar de panzanella in de koelkast zodat je hem goed fris kunt serveren.

De wortelsalade

50 g amandelen
10
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de geschaafde amandelen goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4 el Yoghurt, 2 tl honing, sesamolie, Rode wijnazijn, 2 tl mosterd, 2 tl ras el hanout, cayennepeper
11
Meng de yoghurt met de honing, een scheutje geroosterde sesamolie, wat rode wijnazijn en de mosterd. Kruid met ras-el-hanout, cayennepeper en zout.
TIPRas-el-hanout is een Noord-Afrikaanse kruidenmengeling. De naam betekent letterlijk ‘het beste van de winkel.’
1 zakje Wortel
12
Meng de geraspte wortelen met de saus. Doe er de geroosterde amandelen bij.
2 lente-uien, koriander, Munt
13
Snipper de lente-uien, koriander en munt en schep ze door de wortelsalade. Breng op smaak met een likje rode wijnazijn, een snuif zout en cayennepeper.

De rode bietensalade

1 zakje veldsla
14
Was de veldsla en laat uitlekken in een vergiet.
4 Rode bieten
15
Snijd de rode bieten in plakjes.
1 Sjalotten, 1 appel
16
Pel de sjalot en snijd hem in fijne ringen. Snijd de appel in plakjes.
400 g schapenkaas
17
Meng de bieten met de sjalot en de appel. Snijd de schapenkaas in blokjes en meng hem door de salade.
TIPEen lekkere rauwmelkse schapenkaas is die van La Bergerie d’Acremont. Je vindt hem bij goede kaaswinkels en op de markt.
frambozenazijn, notenolie
18
Doe er de veldsla bij en breng op smaak met een likje frambozenazijn, een beetje notenolie en peper en zout.
1
Pel de knoflook en snijd de tomaten in stukken. Mix ze met een staafmixer.
2
Snijd het stokbrood in dobbelstenen. Doe het in een kom en meng er het gemixte tomatensap, een scheut olijfolie en wat azijn door. Kruid met peper en zout. Laat rustig trekken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Verschillende salades voor bij de BBQ (thumbnail)Verschillende salades voor bij de BBQ
4 personen
40m
Ingrediënten
Tomaten
12
Look
1 teentje
Stokbroden
0,5
Peper
Zout
Olijfolie
Witte azijn
Rode ui
1
Komkommers
0,5
Mozzarella
1 bol
Kappertjes
1 el
Olijven
100 g
Peterselie
0,25 bosjes
Amandelen
50 g
Yoghurt
4 el
Honing
2 tl
Sesamolie
Rode wijnazijn
Mosterd
2 tl
Ras el hanout
2 tl
Cayennepeper
Wortel
1 zakje
Lente-uien
2
Koriander
Munt
Veldsla
1 zakje
Rode bieten
4
Sjalotten
1
Appel
1
Schapenkaas
400 g
Frambozenazijn
Notenolie

Verschillende salades voor bij de BBQ

Een groene salade is lekker, maar je kunt nog heel wat andere salades serveren bij een barbecue. Jeroen maakt een typisch Italiaanse panzanella met tomaten en oud brood, een oosters geïnspireerde wortelsalade en een kleurrijke salade met rode biet en een kaas uit de streek.
Instructies

De panzanella

2 tomaten, 1 teentje Look
1
Pel de knoflook en snijd de tomaten in stukken. Mix ze met een staafmixer.
0,5 stokbroden, peper, zout, olijfolie, witte azijn
2
Snijd het stokbrood in dobbelstenen. Doe het in een kom en meng er het gemixte tomatensap, een scheut olijfolie en wat azijn door. Kruid met peper en zout. Laat rustig trekken.
10 tomaten
3
Snijd intussen de verschillende soorten tomaten in stukken. Gebruik bijvoorbeeld gewone tomaten, coeur de boeuf tomaten, kerstomaten en kumato’s.
1 rode ui
4
Pel de ui en snijd hem in ringen.
0,5 komkommers, 1 bol Mozzarella
5
Snijd de komkommer zonder de zaadjes in blokjes. Snijd de mozzarella in stukjes.
1 el kappertjes
6
Meng de tomaten met de komkommer, de ui en de mozzarella. Doe er de kappertjes bij.
7
Schep het gemarineerde brood door de salade. Kruid eventueel bij met peper en zout.
100 g olijven, 0,25 bosjes peterselie
8
Snipper de peterselie. Schep de olijven en de peterselie door de panzanella.
9
Bewaar de panzanella in de koelkast zodat je hem goed fris kunt serveren.

De wortelsalade

50 g amandelen
10
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de geschaafde amandelen goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4 el Yoghurt, 2 tl honing, sesamolie, Rode wijnazijn, 2 tl mosterd, 2 tl ras el hanout, cayennepeper
11
Meng de yoghurt met de honing, een scheutje geroosterde sesamolie, wat rode wijnazijn en de mosterd. Kruid met ras-el-hanout, cayennepeper en zout.
TIPRas-el-hanout is een Noord-Afrikaanse kruidenmengeling. De naam betekent letterlijk ‘het beste van de winkel.’
1 zakje Wortel
12
Meng de geraspte wortelen met de saus. Doe er de geroosterde amandelen bij.
2 lente-uien, koriander, Munt
13
Snipper de lente-uien, koriander en munt en schep ze door de wortelsalade. Breng op smaak met een likje rode wijnazijn, een snuif zout en cayennepeper.

De rode bietensalade

1 zakje veldsla
14
Was de veldsla en laat uitlekken in een vergiet.
4 Rode bieten
15
Snijd de rode bieten in plakjes.
1 Sjalotten, 1 appel
16
Pel de sjalot en snijd hem in fijne ringen. Snijd de appel in plakjes.
400 g schapenkaas
17
Meng de bieten met de sjalot en de appel. Snijd de schapenkaas in blokjes en meng hem door de salade.
TIPEen lekkere rauwmelkse schapenkaas is die van La Bergerie d’Acremont. Je vindt hem bij goede kaaswinkels en op de markt.
frambozenazijn, notenolie
18
Doe er de veldsla bij en breng op smaak met een likje frambozenazijn, een beetje notenolie en peper en zout.