Thaise groentesalade met pindadressing
Thaise groentesalade met pindadressing
Ingrediënten
4 personen
Kokosmelk
400 ml
Pindakaas
100 g
Rijstazijn
1 scheutje
Cayennepeper
Vissaus
1 scheutje
Eiernoedels
300 g
Daikon
200 g
Wortelen
3
Komkommer
1
Rode ui
1
Rode paprika
1
Chinese kolen
0,5
Munt
0,5 bosjes
Koriander
0,5 bosjes
Limoenen
0,5
Chilipeper
0,5
Sojasaus
Zoetzure saus
Pinda's
200 g
Benodigdheden
Een mandoline, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De dressing
400 ml kokosmelk, 100 g pindakaas
1
Verwarm de kokosmelk met de pindakaas en meng goed door elkaar.
1 scheutje rijstazijn, cayennepeper, 1 scheutje Vissaus
2
Voeg er een scheutje rijstazijn aan toe. Kruid met een snuif cayennepeper en een scheutje vissaus.
3
Laat de dressing afkoelen in de koelkast.
De salade
300 g eiernoedels
4
Doe de eiernoedels in kokend water en laat ze weken. Zet het vuur onder de kookpot uit. Giet de eiernoedels af en koel ze meteen onder stromend water zodat ze niet verder garen. Laat goed uitlekken en afkoelen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
5
Vul een kom met water en ijsblokjes.
200 g Daikon, 3 wortelen
6
Schil de daikon en de wortelen. Snijd ze in heel fijne plakjes met de mandoline. Snijd ze dan in fijne reepjes. Leg de groentereepjes in het ijswater.
1 komkommer
7
Snijd de komkommer zonder de zaadjes op dezelfde manier in reepjes.
1 rode ui
8
Pel en snipper de rode ui.
1 rode paprika
9
Schil de paprika. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.
0,5 Chinese kolen
10
Snipper de Chinese kool.
11
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze goed uitlekken. Meng alle gesneden groenten door elkaar.
0,5 bosjes Munt, 0,5 bosjes koriander
12
Hak de munt en de koriander niet te fijn en doe ze bij de groenten. Houd wat koriander opzij voor de afwerking.
0,5 limoenen, 0,5 chilipeper
13
Pers de limoen en snipper de chilipeper fijn. Doe ze ook bij de groenten.
sojasaus, zoetzure saus
14
Meng de eiernoedels met sojasaus en zoetzure saus naar smaak.
Afwerken en serveren
15
Giet (een deel van) de dressing over de groenten. Meng de eiernoedels met (een deel van) de groenten.
200 g pinda's
16
Hak de pinda’s grof en schep ze door de salade. Werk af met plukjes koriander.
De dressing
400 ml kokosmelk, 100 g pindakaas
1
Verwarm de kokosmelk met de pindakaas en meng goed door elkaar.
1 scheutje rijstazijn, cayennepeper, 1 scheutje Vissaus
2
Voeg er een scheutje rijstazijn aan toe. Kruid met een snuif cayennepeper en een scheutje vissaus.
3
Laat de dressing afkoelen in de koelkast.
De salade
300 g eiernoedels
4
Doe de eiernoedels in kokend water en laat ze weken. Zet het vuur onder de kookpot uit. Giet de eiernoedels af en koel ze meteen onder stromend water zodat ze niet verder garen. Laat goed uitlekken en afkoelen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
5
Vul een kom met water en ijsblokjes.
200 g Daikon, 3 wortelen
6
Schil de daikon en de wortelen. Snijd ze in heel fijne plakjes met de mandoline. Snijd ze dan in fijne reepjes. Leg de groentereepjes in het ijswater.
1 komkommer
7
Snijd de komkommer zonder de zaadjes op dezelfde manier in reepjes.
1 rode ui
8
Pel en snipper de rode ui.
1 rode paprika
9
Schil de paprika. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.
0,5 Chinese kolen
10
Snipper de Chinese kool.
11
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze goed uitlekken. Meng alle gesneden groenten door elkaar.
0,5 bosjes Munt, 0,5 bosjes koriander
12
Hak de munt en de koriander niet te fijn en doe ze bij de groenten. Houd wat koriander opzij voor de afwerking.
0,5 limoenen, 0,5 chilipeper
13
Pers de limoen en snipper de chilipeper fijn. Doe ze ook bij de groenten.
sojasaus, zoetzure saus
14
Meng de eiernoedels met sojasaus en zoetzure saus naar smaak.
Afwerken en serveren
15
Giet (een deel van) de dressing over de groenten. Meng de eiernoedels met (een deel van) de groenten.
200 g pinda's
16
Hak de pinda’s grof en schep ze door de salade. Werk af met plukjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Kokosmelk
400 ml
Pindakaas
100 g
Rijstazijn
1 scheutje
Cayennepeper
Vissaus
1 scheutje
Eiernoedels
300 g
Daikon
200 g
Wortelen
3
Komkommer
1
Rode ui
1
Rode paprika
1
Chinese kolen
0,5
Munt
0,5 bosjes
Koriander
0,5 bosjes
Limoenen
0,5
Chilipeper
0,5
Sojasaus
Zoetzure saus
Pinda's
200 g
Thaise groentesalade met pindadressing
In deze salade zitten vooral heel veel groenten. Er gaat een heerlijke dressing over op basis van kokos en pinda.Instructies
De dressing
400 ml kokosmelk, 100 g pindakaas
1
Verwarm de kokosmelk met de pindakaas en meng goed door elkaar.
1 scheutje rijstazijn, cayennepeper, 1 scheutje Vissaus
2
Voeg er een scheutje rijstazijn aan toe. Kruid met een snuif cayennepeper en een scheutje vissaus.
3
Laat de dressing afkoelen in de koelkast.
De salade
300 g eiernoedels
4
Doe de eiernoedels in kokend water en laat ze weken. Zet het vuur onder de kookpot uit. Giet de eiernoedels af en koel ze meteen onder stromend water zodat ze niet verder garen. Laat goed uitlekken en afkoelen.
5
Vul een kom met water en ijsblokjes.
200 g Daikon, 3 wortelen
6
Schil de daikon en de wortelen. Snijd ze in heel fijne plakjes met de mandoline. Snijd ze dan in fijne reepjes. Leg de groentereepjes in het ijswater.
1 komkommer
7
Snijd de komkommer zonder de zaadjes op dezelfde manier in reepjes.
1 rode ui
8
Pel en snipper de rode ui.
1 rode paprika
9
Schil de paprika. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.
0,5 Chinese kolen
10
Snipper de Chinese kool.
11
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze goed uitlekken. Meng alle gesneden groenten door elkaar.
0,5 bosjes Munt, 0,5 bosjes koriander
12
Hak de munt en de koriander niet te fijn en doe ze bij de groenten. Houd wat koriander opzij voor de afwerking.
0,5 limoenen, 0,5 chilipeper
13
Pers de limoen en snipper de chilipeper fijn. Doe ze ook bij de groenten.
sojasaus, zoetzure saus
14
Meng de eiernoedels met sojasaus en zoetzure saus naar smaak.
Afwerken en serveren
15
Giet (een deel van) de dressing over de groenten. Meng de eiernoedels met (een deel van) de groenten.
200 g pinda's
16
Hak de pinda’s grof en schep ze door de salade. Werk af met plukjes koriander.