dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Thaise groentesalade met pindadressing (thumbnail)Thaise groentesalade met pindadressing

Thaise groentesalade met pindadressing

50m
19
-
2.3K
Recepten

Thaise groentesalade met pindadressing

In deze salade zitten vooral heel veel groenten. Er gaat een heerlijke dressing over op basis van kokos en pinda.
Thaise groentesalade met pindadressing (thumbnail)Thaise groentesalade met pindadressing

Thaise groentesalade met pindadressing

50m
19
-
2.3K
Recepten

Thaise groentesalade met pindadressing

In deze salade zitten vooral heel veel groenten. Er gaat een heerlijke dressing over op basis van kokos en pinda.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Kokosmelk
400 ml
Pindakaas
100 g
Rijstazijn
1 scheutje
Cayennepeper
Vissaus
1 scheutje
Eiernoedels
300 g
Daikon
200 g
Wortelen
3
Komkommer
1
Rode ui
1
Rode paprika
1
Chinese kolen
0,5
Munt
0,5 bosjes
Koriander
0,5 bosjes
Limoenen
0,5
Chilipeper
0,5
Sojasaus
Zoetzure saus
Pinda's
200 g

Benodigdheden

Een mandoline, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De dressing

400 ml kokosmelk, 100 g pindakaas
1
Verwarm de kokosmelk met de pindakaas en meng goed door elkaar.
1 scheutje rijstazijn, cayennepeper, 1 scheutje Vissaus
2
Voeg er een scheutje rijstazijn aan toe. Kruid met een snuif cayennepeper en een scheutje vissaus.
3
Laat de dressing afkoelen in de koelkast.

De salade

300 g eiernoedels
4
Doe de eiernoedels in kokend water en laat ze weken. Zet het vuur onder de kookpot uit. Giet de eiernoedels af en koel ze meteen onder stromend water zodat ze niet verder garen. Laat goed uitlekken en afkoelen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
5
Vul een kom met water en ijsblokjes.
200 g Daikon, 3 wortelen
6
Schil de daikon en de wortelen. Snijd ze in heel fijne plakjes met de mandoline. Snijd ze dan in fijne reepjes. Leg de groentereepjes in het ijswater.
1 komkommer
7
Snijd de komkommer zonder de zaadjes op dezelfde manier in reepjes.
1 rode ui
8
Pel en snipper de rode ui.
1 rode paprika
9
Schil de paprika. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.
0,5 Chinese kolen
10
Snipper de Chinese kool.
11
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze goed uitlekken. Meng alle gesneden groenten door elkaar.
0,5 bosjes Munt, 0,5 bosjes koriander
12
Hak de munt en de koriander niet te fijn en doe ze bij de groenten. Houd wat koriander opzij voor de afwerking.
0,5 limoenen, 0,5 chilipeper
13
Pers de limoen en snipper de chilipeper fijn. Doe ze ook bij de groenten.
sojasaus, zoetzure saus
14
Meng de eiernoedels met sojasaus en zoetzure saus naar smaak.

Afwerken en serveren

15
Giet (een deel van) de dressing over de groenten. Meng de eiernoedels met (een deel van) de groenten.
200 g pinda's
16
Hak de pinda’s grof en schep ze door de salade. Werk af met plukjes koriander.
1
Verwarm de kokosmelk met de pindakaas en meng goed door elkaar.
2
Voeg er een scheutje rijstazijn aan toe. Kruid met een snuif cayennepeper en een scheutje vissaus.

Instructies

De dressing

400 ml kokosmelk, 100 g pindakaas
1
Verwarm de kokosmelk met de pindakaas en meng goed door elkaar.
1 scheutje rijstazijn, cayennepeper, 1 scheutje Vissaus
2
Voeg er een scheutje rijstazijn aan toe. Kruid met een snuif cayennepeper en een scheutje vissaus.
3
Laat de dressing afkoelen in de koelkast.

De salade

300 g eiernoedels
4
Doe de eiernoedels in kokend water en laat ze weken. Zet het vuur onder de kookpot uit. Giet de eiernoedels af en koel ze meteen onder stromend water zodat ze niet verder garen. Laat goed uitlekken en afkoelen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
5
Vul een kom met water en ijsblokjes.
200 g Daikon, 3 wortelen
6
Schil de daikon en de wortelen. Snijd ze in heel fijne plakjes met de mandoline. Snijd ze dan in fijne reepjes. Leg de groentereepjes in het ijswater.
1 komkommer
7
Snijd de komkommer zonder de zaadjes op dezelfde manier in reepjes.
1 rode ui
8
Pel en snipper de rode ui.
1 rode paprika
9
Schil de paprika. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.
0,5 Chinese kolen
10
Snipper de Chinese kool.
11
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze goed uitlekken. Meng alle gesneden groenten door elkaar.
0,5 bosjes Munt, 0,5 bosjes koriander
12
Hak de munt en de koriander niet te fijn en doe ze bij de groenten. Houd wat koriander opzij voor de afwerking.
0,5 limoenen, 0,5 chilipeper
13
Pers de limoen en snipper de chilipeper fijn. Doe ze ook bij de groenten.
sojasaus, zoetzure saus
14
Meng de eiernoedels met sojasaus en zoetzure saus naar smaak.

Afwerken en serveren

15
Giet (een deel van) de dressing over de groenten. Meng de eiernoedels met (een deel van) de groenten.
200 g pinda's
16
Hak de pinda’s grof en schep ze door de salade. Werk af met plukjes koriander.
1
Verwarm de kokosmelk met de pindakaas en meng goed door elkaar.
2
Voeg er een scheutje rijstazijn aan toe. Kruid met een snuif cayennepeper en een scheutje vissaus.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Thaise groentesalade met pindadressing (thumbnail)Thaise groentesalade met pindadressing
4 personen
50m
Ingrediënten
Kokosmelk
400 ml
Pindakaas
100 g
Rijstazijn
1 scheutje
Cayennepeper
Vissaus
1 scheutje
Eiernoedels
300 g
Daikon
200 g
Wortelen
3
Komkommer
1
Rode ui
1
Rode paprika
1
Chinese kolen
0,5
Munt
0,5 bosjes
Koriander
0,5 bosjes
Limoenen
0,5
Chilipeper
0,5
Sojasaus
Zoetzure saus
Pinda's
200 g

Thaise groentesalade met pindadressing

In deze salade zitten vooral heel veel groenten. Er gaat een heerlijke dressing over op basis van kokos en pinda.
Instructies

De dressing

400 ml kokosmelk, 100 g pindakaas
1
Verwarm de kokosmelk met de pindakaas en meng goed door elkaar.
1 scheutje rijstazijn, cayennepeper, 1 scheutje Vissaus
2
Voeg er een scheutje rijstazijn aan toe. Kruid met een snuif cayennepeper en een scheutje vissaus.
3
Laat de dressing afkoelen in de koelkast.

De salade

300 g eiernoedels
4
Doe de eiernoedels in kokend water en laat ze weken. Zet het vuur onder de kookpot uit. Giet de eiernoedels af en koel ze meteen onder stromend water zodat ze niet verder garen. Laat goed uitlekken en afkoelen.
5
Vul een kom met water en ijsblokjes.
200 g Daikon, 3 wortelen
6
Schil de daikon en de wortelen. Snijd ze in heel fijne plakjes met de mandoline. Snijd ze dan in fijne reepjes. Leg de groentereepjes in het ijswater.
1 komkommer
7
Snijd de komkommer zonder de zaadjes op dezelfde manier in reepjes.
1 rode ui
8
Pel en snipper de rode ui.
1 rode paprika
9
Schil de paprika. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.
0,5 Chinese kolen
10
Snipper de Chinese kool.
11
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze goed uitlekken. Meng alle gesneden groenten door elkaar.
0,5 bosjes Munt, 0,5 bosjes koriander
12
Hak de munt en de koriander niet te fijn en doe ze bij de groenten. Houd wat koriander opzij voor de afwerking.
0,5 limoenen, 0,5 chilipeper
13
Pers de limoen en snipper de chilipeper fijn. Doe ze ook bij de groenten.
sojasaus, zoetzure saus
14
Meng de eiernoedels met sojasaus en zoetzure saus naar smaak.

Afwerken en serveren

15
Giet (een deel van) de dressing over de groenten. Meng de eiernoedels met (een deel van) de groenten.
200 g pinda's
16
Hak de pinda’s grof en schep ze door de salade. Werk af met plukjes koriander.