Instructies

4 personen

De dressing

400 ml kokosmelk, 100 g pindakaas
1

Verwarm de kokosmelk met de pindakaas en meng goed door elkaar.

1 scheutje rijstazijn, cayennepeper, 1 scheutje Vissaus
2

Voeg er een scheutje rijstazijn aan toe. Kruid met een snuif cayennepeper en een scheutje vissaus.

3

Laat de dressing afkoelen in de koelkast.

De salade

300 g eiernoedels
4

Doe de eiernoedels in kokend water en laat ze weken. Zet het vuur onder de kookpot uit. Giet de eiernoedels af en koel ze meteen onder stromend water zodat ze niet verder garen. Laat goed uitlekken en afkoelen.

5

Vul een kom met water en ijsblokjes.

200 g Daikon, 3 wortelen
6

Schil de daikon en de wortelen. Snijd ze in heel fijne plakjes met de mandoline. Snijd ze dan in fijne reepjes. Leg de groentereepjes in het ijswater.

1 komkommer
7

Snijd de komkommer zonder de zaadjes op dezelfde manier in reepjes.

1 rode ui
8

Pel en snipper de rode ui.

1 rode paprika
9

Schil de paprika. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.

0,5 Chinese kolen
10

Snipper de Chinese kool.

11

Haal de groenten uit het ijswater en laat ze goed uitlekken. Meng alle gesneden groenten door elkaar.

0,5 bosjes Munt, 0,5 bosjes koriander
12

Hak de munt en de koriander niet te fijn en doe ze bij de groenten. Houd wat koriander opzij voor de afwerking.

0,5 limoenen, 0,5 chilipeper
13

Pers de limoen en snipper de chilipeper fijn. Doe ze ook bij de groenten.

sojasaus, zoetzure saus
14

Meng de eiernoedels met sojasaus en zoetzure saus naar smaak.

Afwerken en serveren

15

Giet (een deel van) de dressing over de groenten. Meng de eiernoedels met (een deel van) de groenten.

200 g pinda's
16

Hak de pinda’s grof en schep ze door de salade. Werk af met plukjes koriander.