Entrecote Provençale met frietjes
Entrecote Provençale met frietjes
Ingrediënten
4 personen
Entrecote
600 g
Tomaten
4
Olijfolie
Olijfolie
1 scheutje
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Wortels
0,5
Gele paprika's
0,5
Rode paprika's
0,5
Courgettes
0,5
Venkels
0,5
Tijm
Rozemarijn
Salie
1 snuifje
Tomatenpuree
70 g
Honing
1 el
Rode wijn
0,1 l
Bruine fond
0,2 l
Frietaardappelen
800 g
Roodlof
0,25 krop
Romeinse sla
0,25 krop
Eikenbladsla
0,25 krop
Bieslook
0,5 bosjes
Dragonazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding
600 g entrecote
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
De Provençaalse saus
4 tomaten
2
Snijd de tomaten kruiselings in, dompel ze in kokend water en leg ze dan in koud water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Pel de tomaten en snijd ze in vier. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
TIPIn plaats van verse tomaten kun je ook tomatenblokjes uit blik gebruiken. Reken 1 blik voor 4 tomaten.
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 Sjalotten
5
Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot in de olie.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de sjalotten en laat meestoven.
0,5 Wortels, 0,5 gele paprika's, 0,5 rode paprika's, 0,5 courgettes, 0,5 venkels
7
Schil de wortel en de paprika’s. Snijd ze in kleine, gelijke blokjes (brunoise). Snijd de venkel en de courgette ook in brunoise. Stoof de groenten met de sjalotten.
8
Voeg er de tomatenblokjes aan toe.
tijm, rozemarijn, 1 snuifje Salie
9
Rits de tijm en de rozemarijn van de takjes en hak ze fijn. Doe ze bij de groenten en voeg er een snuif gedroogde (of verse) salie aan toe.
70 g Tomatenpuree, 1 el honing, 0,1 l rode wijn
10
Laat de tomatenpuree kort meebakken. Doe de honing en de rode wijn bij de groenten en laat volledig droog koken.
0,2 l bruine fond
11
Giet er de bruine fond bij en laat alles gaar worden op een zacht vuur. Een recept om zelf fond te maken, vind je hier.
De entrecote met frietjes
800 g frietaardappelen
12
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke frieten.
13
Verwarm de friteuse op 140 °C en pocheer de frieten. Laat ze volledig afkoelen.
0,25 krop Roodlof, 0,25 krop Romeinse sla, 0,25 krop eikenbladsla, 1 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
14
Was de verschillende soorten sla en meng ze door elkaar. Pel de sjalot en snijd in fijne reepjes. Snipper de bieslook. Meng de sjalot en de bieslook door de sla. Doe er een flinke scheut dragonazijn en olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
15
Verhit een grillpan op het vuur.
16
Snijd het vlees in dunnere lappen en wrijf het in met olijfolie. Kruid aan beide kanten met peper en zout.
17
Grill het vlees aan beide kanten kort in de grillpan.
18
Zet de friteuse op 180 °C en bak de frieten krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
19
Serveer de entrecote met Provençaalse saus, salade en frieten.
De voorbereiding
600 g entrecote
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
De Provençaalse saus
4 tomaten
2
Snijd de tomaten kruiselings in, dompel ze in kokend water en leg ze dan in koud water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Pel de tomaten en snijd ze in vier. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
TIPIn plaats van verse tomaten kun je ook tomatenblokjes uit blik gebruiken. Reken 1 blik voor 4 tomaten.
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 Sjalotten
5
Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot in de olie.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de sjalotten en laat meestoven.
0,5 Wortels, 0,5 gele paprika's, 0,5 rode paprika's, 0,5 courgettes, 0,5 venkels
7
Schil de wortel en de paprika’s. Snijd ze in kleine, gelijke blokjes (brunoise). Snijd de venkel en de courgette ook in brunoise. Stoof de groenten met de sjalotten.
8
Voeg er de tomatenblokjes aan toe.
tijm, rozemarijn, 1 snuifje Salie
9
Rits de tijm en de rozemarijn van de takjes en hak ze fijn. Doe ze bij de groenten en voeg er een snuif gedroogde (of verse) salie aan toe.
70 g Tomatenpuree, 1 el honing, 0,1 l rode wijn
10
Laat de tomatenpuree kort meebakken. Doe de honing en de rode wijn bij de groenten en laat volledig droog koken.
0,2 l bruine fond
11
Giet er de bruine fond bij en laat alles gaar worden op een zacht vuur. Een recept om zelf fond te maken, vind je hier.
De entrecote met frietjes
800 g frietaardappelen
12
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke frieten.
13
Verwarm de friteuse op 140 °C en pocheer de frieten. Laat ze volledig afkoelen.
0,25 krop Roodlof, 0,25 krop Romeinse sla, 0,25 krop eikenbladsla, 1 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
14
Was de verschillende soorten sla en meng ze door elkaar. Pel de sjalot en snijd in fijne reepjes. Snipper de bieslook. Meng de sjalot en de bieslook door de sla. Doe er een flinke scheut dragonazijn en olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
15
Verhit een grillpan op het vuur.
16
Snijd het vlees in dunnere lappen en wrijf het in met olijfolie. Kruid aan beide kanten met peper en zout.
17
Grill het vlees aan beide kanten kort in de grillpan.
18
Zet de friteuse op 180 °C en bak de frieten krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
19
Serveer de entrecote met Provençaalse saus, salade en frieten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Entrecote
600 g
Tomaten
4
Olijfolie
Olijfolie
1 scheutje
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Wortels
0,5
Gele paprika's
0,5
Rode paprika's
0,5
Courgettes
0,5
Venkels
0,5
Tijm
Rozemarijn
Salie
1 snuifje
Tomatenpuree
70 g
Honing
1 el
Rode wijn
0,1 l
Bruine fond
0,2 l
Frietaardappelen
800 g
Roodlof
0,25 krop
Romeinse sla
0,25 krop
Eikenbladsla
0,25 krop
Bieslook
0,5 bosjes
Dragonazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Entrecote Provençale met frietjes
Entrecote komt uit het zadel of de rug van de koe. Je kunt het op verschillende manieren klaarmaken, bijvoorbeeld met een zuiderse groentesaus en – natuurlijk! – frieten.Instructies
De voorbereiding
600 g entrecote
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
De Provençaalse saus
4 tomaten
2
Snijd de tomaten kruiselings in, dompel ze in kokend water en leg ze dan in koud water.
3
Pel de tomaten en snijd ze in vier. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
TIPIn plaats van verse tomaten kun je ook tomatenblokjes uit blik gebruiken. Reken 1 blik voor 4 tomaten.
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 Sjalotten
5
Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot in de olie.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de sjalotten en laat meestoven.
0,5 Wortels, 0,5 gele paprika's, 0,5 rode paprika's, 0,5 courgettes, 0,5 venkels
7
Schil de wortel en de paprika’s. Snijd ze in kleine, gelijke blokjes (brunoise). Snijd de venkel en de courgette ook in brunoise. Stoof de groenten met de sjalotten.
8
Voeg er de tomatenblokjes aan toe.
tijm, rozemarijn, 1 snuifje Salie
9
Rits de tijm en de rozemarijn van de takjes en hak ze fijn. Doe ze bij de groenten en voeg er een snuif gedroogde (of verse) salie aan toe.
70 g Tomatenpuree, 1 el honing, 0,1 l rode wijn
10
Laat de tomatenpuree kort meebakken. Doe de honing en de rode wijn bij de groenten en laat volledig droog koken.
0,2 l bruine fond
11
Giet er de bruine fond bij en laat alles gaar worden op een zacht vuur. Een recept om zelf fond te maken, vind je hier.
De entrecote met frietjes
800 g frietaardappelen
12
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke frieten.
13
Verwarm de friteuse op 140 °C en pocheer de frieten. Laat ze volledig afkoelen.
0,25 krop Roodlof, 0,25 krop Romeinse sla, 0,25 krop eikenbladsla, 1 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
14
Was de verschillende soorten sla en meng ze door elkaar. Pel de sjalot en snijd in fijne reepjes. Snipper de bieslook. Meng de sjalot en de bieslook door de sla. Doe er een flinke scheut dragonazijn en olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
15
Verhit een grillpan op het vuur.
16
Snijd het vlees in dunnere lappen en wrijf het in met olijfolie. Kruid aan beide kanten met peper en zout.
17
Grill het vlees aan beide kanten kort in de grillpan.
18
Zet de friteuse op 180 °C en bak de frieten krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
19
Serveer de entrecote met Provençaalse saus, salade en frieten.