Schil de wortel en de paprika’s. Snijd ze in kleine, gelijke blokjes (brunoise). Snijd de venkel en de courgette ook in brunoise. Stoof de groenten met de sjalotten.
8
Voeg er de tomatenblokjes aan toe.
tijm, rozemarijn, 1 snuifje Salie
9
Rits de tijm en de rozemarijn van de takjes en hak ze fijn. Doe ze bij de groenten en voeg er een snuif gedroogde (of verse) salie aan toe.
70 g Tomatenpuree, 1 el honing, 0,1 l rode wijn
10
Laat de tomatenpuree kort meebakken. Doe de honing en de rode wijn bij de groenten en laat volledig droog koken.
0,2 l bruine fond
11
Giet er de bruine fond bij en laat alles gaar worden op een zacht vuur. Een recept om zelf fond te maken, vind je hier.
De entrecote met frietjes
800 g frietaardappelen
12
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke frieten.
13
Verwarm de friteuse op 140 °C en pocheer de frieten. Laat ze volledig afkoelen.
Was de verschillende soorten sla en meng ze door elkaar. Pel de sjalot en snijd in fijne reepjes. Snipper de bieslook. Meng de sjalot en de bieslook door de sla. Doe er een flinke scheut dragonazijn en olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
15
Verhit een grillpan op het vuur.
16
Snijd het vlees in dunnere lappen en wrijf het in met olijfolie. Kruid aan beide kanten met peper en zout.
17
Grill het vlees aan beide kanten kort in de grillpan.
18
Zet de friteuse op 180 °C en bak de frieten krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuif zout over.
19
Serveer de entrecote met Provençaalse saus, salade en frieten.