Vanille- en chocoladepudding, chocomelk en marshmallows
Vanille- en chocoladepudding, chocomelk en marshmallows
Bij een kampvuur horen marshmallows op een stokje, warme chocomelk en pudding. We maken twee versies van de pudding: chocolade en vanille. Maak zeker wat extra voor eventuele bezoekers.
Vanille- en chocoladepudding, chocomelk en marshmallows
Vanille- en chocoladepudding, chocomelk en marshmallows
Bij een kampvuur horen marshmallows op een stokje, warme chocomelk en pudding. We maken twee versies van de pudding: chocolade en vanille. Maak zeker wat extra voor eventuele bezoekers.
Ingrediënten
4 personen
Vanillestokken
3
Melk
1,8 l
Eierdooiers
6
Kristalsuiker
150 g
Puddingpoeder
75 g
Chocolade
300 g
Petit-beurrekoekjes
4
Hagelslag
1 el
Kaneelstokje
1
Marshmallows
2 zak
Benodigdheden
Een garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De pudding
2 vanillestokken, 0,8 l melk
1
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peulen bij de melk.
2
Verwarm de melk op het vuur en laat trekken.
6 eierdooiers, 150 g kristalsuiker, 75 g puddingpoeder
3
Klop de eierdooiers met de suiker wit en schuimig (ruban) met een garde. Meng het puddingpoeder door de ruban.
4
Haal de vanillepeulen uit de melk. Giet een beetje warme melk op de ruban en roer los.
5
Doe de losgeroerde ruban bij de rest van de warme melk en laat op een laag vuur binden.
100 g Chocolade
6
Verdeel de warme pudding in twee. Hak de chocolade in kleine stukken en meng door één helft.
4 petit-beurrekoekjes
7
Giet de vanillepudding in kommetjes en leg er een petit-beurrekoekje op.
1 el hagelslag
8
Doe de chocoladepudding ook in kommetjes en werk af met hagelslag.
9
Laat de pudding afkoelen in de koelkast.
De chocolademelk
1 vanillestok
10
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
1 kaneelstokje, 1 l melk
11
Doe de zaadjes en de peul samen met het kaneelstokje bij de melk. Breng aan de kook.
200 g Chocolade
12
Breek de chocolade in stukken en los op in de hete melk. Roer goed om en haal het kaneelstokje en de vanillepeul uit de chocomelk.
De marshmallows
2 zak marshmallows
13
Steek de marshmallows op stokjes en houd ze boven het vuur.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De pudding
2 vanillestokken, 0,8 l melk
1
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peulen bij de melk.
2
Verwarm de melk op het vuur en laat trekken.
6 eierdooiers, 150 g kristalsuiker, 75 g puddingpoeder
3
Klop de eierdooiers met de suiker wit en schuimig (ruban) met een garde. Meng het puddingpoeder door de ruban.
4
Haal de vanillepeulen uit de melk. Giet een beetje warme melk op de ruban en roer los.
5
Doe de losgeroerde ruban bij de rest van de warme melk en laat op een laag vuur binden.
100 g Chocolade
6
Verdeel de warme pudding in twee. Hak de chocolade in kleine stukken en meng door één helft.
4 petit-beurrekoekjes
7
Giet de vanillepudding in kommetjes en leg er een petit-beurrekoekje op.
1 el hagelslag
8
Doe de chocoladepudding ook in kommetjes en werk af met hagelslag.
9
Laat de pudding afkoelen in de koelkast.
De chocolademelk
1 vanillestok
10
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
1 kaneelstokje, 1 l melk
11
Doe de zaadjes en de peul samen met het kaneelstokje bij de melk. Breng aan de kook.
200 g Chocolade
12
Breek de chocolade in stukken en los op in de hete melk. Roer goed om en haal het kaneelstokje en de vanillepeul uit de chocomelk.
De marshmallows
2 zak marshmallows
13
Steek de marshmallows op stokjes en houd ze boven het vuur.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Vanillestokken
3
Melk
1,8 l
Eierdooiers
6
Kristalsuiker
150 g
Puddingpoeder
75 g
Chocolade
300 g
Petit-beurrekoekjes
4
Hagelslag
1 el
Kaneelstokje
1
Marshmallows
2 zak
Vanille- en chocoladepudding, chocomelk en marshmallows
Bij een kampvuur horen marshmallows op een stokje, warme chocomelk en pudding. We maken twee versies van de pudding: chocolade en vanille. Maak zeker wat extra voor eventuele bezoekers.Instructies
De pudding
2 vanillestokken, 0,8 l melk
1
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peulen bij de melk.
2
Verwarm de melk op het vuur en laat trekken.
6 eierdooiers, 150 g kristalsuiker, 75 g puddingpoeder
3
Klop de eierdooiers met de suiker wit en schuimig (ruban) met een garde. Meng het puddingpoeder door de ruban.
4
Haal de vanillepeulen uit de melk. Giet een beetje warme melk op de ruban en roer los.
5
Doe de losgeroerde ruban bij de rest van de warme melk en laat op een laag vuur binden.
100 g Chocolade
6
Verdeel de warme pudding in twee. Hak de chocolade in kleine stukken en meng door één helft.
4 petit-beurrekoekjes
7
Giet de vanillepudding in kommetjes en leg er een petit-beurrekoekje op.
1 el hagelslag
8
Doe de chocoladepudding ook in kommetjes en werk af met hagelslag.
9
Laat de pudding afkoelen in de koelkast.
De chocolademelk
1 vanillestok
10
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
1 kaneelstokje, 1 l melk
11
Doe de zaadjes en de peul samen met het kaneelstokje bij de melk. Breng aan de kook.
200 g Chocolade
12
Breek de chocolade in stukken en los op in de hete melk. Roer goed om en haal het kaneelstokje en de vanillepeul uit de chocomelk.
De marshmallows
2 zak marshmallows
13
Steek de marshmallows op stokjes en houd ze boven het vuur.