Instructies

4 personen

De pudding

2 vanillestokken, 0,8 l melk
1

Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peulen bij de melk.

2

Verwarm de melk op het vuur en laat trekken.

6 eierdooiers, 150 g kristalsuiker, 75 g puddingpoeder
3

Klop de eierdooiers met de suiker wit en schuimig (ruban) met een garde. Meng het puddingpoeder door de ruban.

4

Haal de vanillepeulen uit de melk. Giet een beetje warme melk op de ruban en roer los.

5

Doe de losgeroerde ruban bij de rest van de warme melk en laat op een laag vuur binden.

100 g Chocolade
6

Verdeel de warme pudding in twee. Hak de chocolade in kleine stukken en meng door één helft.

4 petit-beurrekoekjes
7

Giet de vanillepudding in kommetjes en leg er een petit-beurrekoekje op.

1 el hagelslag
8

Doe de chocoladepudding ook in kommetjes en werk af met hagelslag.

9

Laat de pudding afkoelen in de koelkast.

De chocolademelk

1 vanillestok
10

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.

1 kaneelstokje, 1 l melk
11

Doe de zaadjes en de peul samen met het kaneelstokje bij de melk. Breng aan de kook.

200 g Chocolade
12

Breek de chocolade in stukken en los op in de hete melk. Roer goed om en haal het kaneelstokje en de vanillepeul uit de chocomelk.

De marshmallows

2 zak marshmallows
13

Steek de marshmallows op stokjes en houd ze boven het vuur.