Instructies
4 personen
De pudding
2 vanillestokken, 0,8 l melk
1
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peulen bij de melk.
2
Verwarm de melk op het vuur en laat trekken.
6 eierdooiers, 150 g kristalsuiker, 75 g puddingpoeder
3
Klop de eierdooiers met de suiker wit en schuimig (ruban) met een garde. Meng het puddingpoeder door de ruban.
4
Haal de vanillepeulen uit de melk. Giet een beetje warme melk op de ruban en roer los.
5
Doe de losgeroerde ruban bij de rest van de warme melk en laat op een laag vuur binden.
100 g Chocolade
6
Verdeel de warme pudding in twee. Hak de chocolade in kleine stukken en meng door één helft.
4 petit-beurrekoekjes
7
Giet de vanillepudding in kommetjes en leg er een petit-beurrekoekje op.
1 el hagelslag
8
Doe de chocoladepudding ook in kommetjes en werk af met hagelslag.
9
Laat de pudding afkoelen in de koelkast.
De chocolademelk
1 vanillestok
10
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
1 kaneelstokje, 1 l melk
11
Doe de zaadjes en de peul samen met het kaneelstokje bij de melk. Breng aan de kook.
200 g Chocolade
12
Breek de chocolade in stukken en los op in de hete melk. Roer goed om en haal het kaneelstokje en de vanillepeul uit de chocomelk.
De marshmallows
2 zak marshmallows
13