Romige pasta met ricotta, zure room, paprika en zongedroogde tomaten
Romige pasta met ricotta, zure room, paprika en zongedroogde tomaten
Romige pasta met ricotta, zure room, paprika en zongedroogde tomaten
Romige pasta met ricotta, zure room, paprika en zongedroogde tomaten
Ingrediënten
4 personen
Paprika's
2
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Zongedroogde tomaten
200 g
Harissa
1 tl
Tomatenpuree
2 tl
Ricotta
125 g
Zure room
125 g
Pasta
500 g
Zout
Kerstomaten
400 g
Peper
Oregano
Kappertjes
3 tl
Basilicum
0,5 bosjes
Pecorino
60 g
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De pasta
2 paprika's, olijfolie
1
Verwarm de ovengrill op het hoogste vermogen. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd ze in stukken en druppel er wat olijfolie over. Leg ze met het vel naar boven 10 tot 15 minuten onder de grill.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
2
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze in een beetje olijfolie.
200 g Zongedroogde tomaten
3
Trek het vel van de geroosterde paprika’s en doe ze bij de sjalotten. Voeg er de zongedroogde tomaten aan toe en laat mee stoven.
1 tl Harissa, 2 tl Tomatenpuree
4
Doe er tomatenpuree en harissa (naar smaak) bij en laat mee stoven.
125 g ricotta, 125 g Zure room
5
Schep het mengsel in de hakmolen en mix. Doe er de ricotta en de zure room bij en mix tot een smeuïge tapenade.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
500 g pasta, zout
6
Kook de pasta al dente in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
400 g kerstomaten
7
Halveer de kerstomaten.
8
Giet de pasta af maar hou nog wat kookvocht over. Roer de kerstomaten door de warme pasta maar laat ze niet gaar worden. Voeg er de tapenade en een pollepel kookvocht aan toe.
peper, oregano, 3 tl kappertjes, 0,5 bosjes basilicum, 60 g pecorino
9
Kruid met flink wat oregano en een snuifje zout en peper. Werk af met kappertjes, gesnipperde basilicum en geraspte pecorino.
TIPJe kunt ook fetakaas gebruiken in plaats van pecorino of spek, tonijn uit blik, olijven of geroosterde pijnboompitten aan de pasta toevoegen.
De pasta
2 paprika's, olijfolie
1
Verwarm de ovengrill op het hoogste vermogen. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd ze in stukken en druppel er wat olijfolie over. Leg ze met het vel naar boven 10 tot 15 minuten onder de grill.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
2
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze in een beetje olijfolie.
200 g Zongedroogde tomaten
3
Trek het vel van de geroosterde paprika’s en doe ze bij de sjalotten. Voeg er de zongedroogde tomaten aan toe en laat mee stoven.
1 tl Harissa, 2 tl Tomatenpuree
4
Doe er tomatenpuree en harissa (naar smaak) bij en laat mee stoven.
125 g ricotta, 125 g Zure room
5
Schep het mengsel in de hakmolen en mix. Doe er de ricotta en de zure room bij en mix tot een smeuïge tapenade.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
500 g pasta, zout
6
Kook de pasta al dente in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
400 g kerstomaten
7
Halveer de kerstomaten.
8
Giet de pasta af maar hou nog wat kookvocht over. Roer de kerstomaten door de warme pasta maar laat ze niet gaar worden. Voeg er de tapenade en een pollepel kookvocht aan toe.
peper, oregano, 3 tl kappertjes, 0,5 bosjes basilicum, 60 g pecorino
9
Kruid met flink wat oregano en een snuifje zout en peper. Werk af met kappertjes, gesnipperde basilicum en geraspte pecorino.
TIPJe kunt ook fetakaas gebruiken in plaats van pecorino of spek, tonijn uit blik, olijven of geroosterde pijnboompitten aan de pasta toevoegen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Paprika's
2
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Zongedroogde tomaten
200 g
Harissa
1 tl
Tomatenpuree
2 tl
Ricotta
125 g
Zure room
125 g
Pasta
500 g
Zout
Kerstomaten
400 g
Peper
Oregano
Kappertjes
3 tl
Basilicum
0,5 bosjes
Pecorino
60 g
Romige pasta met ricotta, zure room, paprika en zongedroogde tomaten
Jeroen begint het nieuwe jaar met een eenvoudige maar lekkere vegetarische pasta. De romige tapenade is klaar in een handomdraai en je brengt alles op smaak met kappertjes, basilicum en geraspte pecorino. Dit wordt zonder twijfel een klassieker onder de Dagelijkse Kost gerechten.Instructies
De pasta
2 paprika's, olijfolie
1
Verwarm de ovengrill op het hoogste vermogen. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd ze in stukken en druppel er wat olijfolie over. Leg ze met het vel naar boven 10 tot 15 minuten onder de grill.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
2
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze in een beetje olijfolie.
200 g Zongedroogde tomaten
3
Trek het vel van de geroosterde paprika’s en doe ze bij de sjalotten. Voeg er de zongedroogde tomaten aan toe en laat mee stoven.
1 tl Harissa, 2 tl Tomatenpuree
4
Doe er tomatenpuree en harissa (naar smaak) bij en laat mee stoven.
125 g ricotta, 125 g Zure room
5
Schep het mengsel in de hakmolen en mix. Doe er de ricotta en de zure room bij en mix tot een smeuïge tapenade.
500 g pasta, zout
6
Kook de pasta al dente in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
400 g kerstomaten
7
Halveer de kerstomaten.
8
Giet de pasta af maar hou nog wat kookvocht over. Roer de kerstomaten door de warme pasta maar laat ze niet gaar worden. Voeg er de tapenade en een pollepel kookvocht aan toe.
peper, oregano, 3 tl kappertjes, 0,5 bosjes basilicum, 60 g pecorino
9
Kruid met flink wat oregano en een snuifje zout en peper. Werk af met kappertjes, gesnipperde basilicum en geraspte pecorino.
TIPJe kunt ook fetakaas gebruiken in plaats van pecorino of spek, tonijn uit blik, olijven of geroosterde pijnboompitten aan de pasta toevoegen.