dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Teriyaki saté met een zwarte bonensalade (thumbnail)Teriyaki saté met een zwarte bonensalade

Teriyaki saté met een zwarte bonensalade

50m
17
-
2.9K
Recepten

Teriyaki saté met een zwarte bonensalade

Teriyaki is een bereiding op basis van soja, saké en suiker die veel smaak geeft en het vlees mooi doet glanzen. Jeroen werkt voor de satés met groothoofd, een veelzijdig stuk vlees uit de dij van het rund.
Teriyaki saté met een zwarte bonensalade (thumbnail)Teriyaki saté met een zwarte bonensalade

Teriyaki saté met een zwarte bonensalade

50m
17
-
2.9K
Recepten

Teriyaki saté met een zwarte bonensalade

Teriyaki is een bereiding op basis van soja, saké en suiker die veel smaak geeft en het vlees mooi doet glanzen. Jeroen werkt voor de satés met groothoofd, een veelzijdig stuk vlees uit de dij van het rund.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Bonen
200 g
Bruine suiker
2 el
Kristalsuiker
2 el
Sojasauseventueel glutenvrij
4 el
Sake
4 el
Gember
40 g
Gember
1 el
Look
1 teentje
Chilipeper
0,33
Limoenen
0,25
Wakame
100 g
Lente-uien
5
Chinese kolen
0,33
Sojascheuten
100 g
Rijstazijn
5 el
Sesamolie
1 el
Groothoofd
400 g
Koriander

Benodigdheden

Houten satestokjes, een barbecue of grillpan

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De voorbereiding

200 g bonen
1
Laat de zwarte bonen een nacht weken in koud water.
2
Laat de satéstokjes weken in koud water. Zo voorkom je dat ze in brand schieten tijdens het bakken.

De teriyakisaus

2 el bruine suiker, 2 el kristalsuiker, 2 el sojasaus, 4 el sake
3
Doe de bruine suiker met de witte suiker, de sojasaus en de sake in een steelpan en laat een beetje inkoken op een laag vuur.
40 g gember, 1 teentje Look
4
Schil de gember en pel de knoflook. Rasp ze bij de saus.
0,33 chilipeper
5
Snipper of rasp de chilipeper en doe het bij de saus.
0,25 limoenen
6
Doe het sap van de limoen bij de saus.
7
Laat de teriyakisaus afkoelen.

De bonensalade

8
Kook de geweekte bonen gaar in gezouten water.
100 g Wakame, 5 lente-uien, 0,33 Chinese kolen, 100 g Sojascheuten
9
Snipper de wakamé, de lente-uien en de Chinese kool. Meng ze met de sojascheuten.
1 el gember
10
Snijd de opgelegde gember wat kleiner en doe het bij de groenten.
11
Roer een paar lepels teryakisaus door de groenten.
12
Giet de bonen af en spoel ze onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en doe ze bij de rest van de groenten.
5 el rijstazijn, 1 el sesamolie, 2 el sojasaus
13
Breng de salade op smaak met een flinke scheut rijstazijn, sesamolie en sojasaus.
TIPIn plaats van rijstazijn kun je ook witte wijnazijn gebruiken.

Afwerken en serveren

400 g groothoofd
14
Snijd het vlees in dunne repen.
15
Marineer het vlees kort in de teriyakisaus.
16
Steek het vlees op satéstokjes.
17
Laat de barbecue (of een grillpan) goed heet worden. Bak de mini-brochettes en wrijf ze tijdens het bakken in met extra teriyakisaus.
koriander
18
Serveer de satés met de bonensalade en werk af met pluksels koriander.
1
Laat de zwarte bonen een nacht weken in koud water.
2
Laat de satéstokjes weken in koud water. Zo voorkom je dat ze in brand schieten tijdens het bakken.

Instructies

De voorbereiding

200 g bonen
1
Laat de zwarte bonen een nacht weken in koud water.
2
Laat de satéstokjes weken in koud water. Zo voorkom je dat ze in brand schieten tijdens het bakken.

De teriyakisaus

2 el bruine suiker, 2 el kristalsuiker, 2 el sojasaus, 4 el sake
3
Doe de bruine suiker met de witte suiker, de sojasaus en de sake in een steelpan en laat een beetje inkoken op een laag vuur.
40 g gember, 1 teentje Look
4
Schil de gember en pel de knoflook. Rasp ze bij de saus.
0,33 chilipeper
5
Snipper of rasp de chilipeper en doe het bij de saus.
0,25 limoenen
6
Doe het sap van de limoen bij de saus.
7
Laat de teriyakisaus afkoelen.

De bonensalade

8
Kook de geweekte bonen gaar in gezouten water.
100 g Wakame, 5 lente-uien, 0,33 Chinese kolen, 100 g Sojascheuten
9
Snipper de wakamé, de lente-uien en de Chinese kool. Meng ze met de sojascheuten.
1 el gember
10
Snijd de opgelegde gember wat kleiner en doe het bij de groenten.
11
Roer een paar lepels teryakisaus door de groenten.
12
Giet de bonen af en spoel ze onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en doe ze bij de rest van de groenten.
5 el rijstazijn, 1 el sesamolie, 2 el sojasaus
13
Breng de salade op smaak met een flinke scheut rijstazijn, sesamolie en sojasaus.
TIPIn plaats van rijstazijn kun je ook witte wijnazijn gebruiken.

Afwerken en serveren

400 g groothoofd
14
Snijd het vlees in dunne repen.
15
Marineer het vlees kort in de teriyakisaus.
16
Steek het vlees op satéstokjes.
17
Laat de barbecue (of een grillpan) goed heet worden. Bak de mini-brochettes en wrijf ze tijdens het bakken in met extra teriyakisaus.
koriander
18
Serveer de satés met de bonensalade en werk af met pluksels koriander.
1
Laat de zwarte bonen een nacht weken in koud water.
2
Laat de satéstokjes weken in koud water. Zo voorkom je dat ze in brand schieten tijdens het bakken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Teriyaki saté met een zwarte bonensalade (thumbnail)Teriyaki saté met een zwarte bonensalade
4 personen
50m
Ingrediënten
Bonen
200 g
Bruine suiker
2 el
Kristalsuiker
2 el
Sojasauseventueel glutenvrij
4 el
Sake
4 el
Gember
40 g
Gember
1 el
Look
1 teentje
Chilipeper
0,33
Limoenen
0,25
Wakame
100 g
Lente-uien
5
Chinese kolen
0,33
Sojascheuten
100 g
Rijstazijn
5 el
Sesamolie
1 el
Groothoofd
400 g
Koriander

Teriyaki saté met een zwarte bonensalade

Teriyaki is een bereiding op basis van soja, saké en suiker die veel smaak geeft en het vlees mooi doet glanzen. Jeroen werkt voor de satés met groothoofd, een veelzijdig stuk vlees uit de dij van het rund.
Instructies

De voorbereiding

200 g bonen
1
Laat de zwarte bonen een nacht weken in koud water.
2
Laat de satéstokjes weken in koud water. Zo voorkom je dat ze in brand schieten tijdens het bakken.

De teriyakisaus

2 el bruine suiker, 2 el kristalsuiker, 2 el sojasaus, 4 el sake
3
Doe de bruine suiker met de witte suiker, de sojasaus en de sake in een steelpan en laat een beetje inkoken op een laag vuur.
40 g gember, 1 teentje Look
4
Schil de gember en pel de knoflook. Rasp ze bij de saus.
0,33 chilipeper
5
Snipper of rasp de chilipeper en doe het bij de saus.
0,25 limoenen
6
Doe het sap van de limoen bij de saus.
7
Laat de teriyakisaus afkoelen.

De bonensalade

8
Kook de geweekte bonen gaar in gezouten water.
100 g Wakame, 5 lente-uien, 0,33 Chinese kolen, 100 g Sojascheuten
9
Snipper de wakamé, de lente-uien en de Chinese kool. Meng ze met de sojascheuten.
1 el gember
10
Snijd de opgelegde gember wat kleiner en doe het bij de groenten.
11
Roer een paar lepels teryakisaus door de groenten.
12
Giet de bonen af en spoel ze onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en doe ze bij de rest van de groenten.
5 el rijstazijn, 1 el sesamolie, 2 el sojasaus
13
Breng de salade op smaak met een flinke scheut rijstazijn, sesamolie en sojasaus.
TIPIn plaats van rijstazijn kun je ook witte wijnazijn gebruiken.

Afwerken en serveren

400 g groothoofd
14
Snijd het vlees in dunne repen.
15
Marineer het vlees kort in de teriyakisaus.
16
Steek het vlees op satéstokjes.
17
Laat de barbecue (of een grillpan) goed heet worden. Bak de mini-brochettes en wrijf ze tijdens het bakken in met extra teriyakisaus.
koriander
18
Serveer de satés met de bonensalade en werk af met pluksels koriander.