Instructies

4 personen

De voorbereiding

200 g bonen
1

Laat de zwarte bonen een nacht weken in koud water.

2

Laat de satéstokjes weken in koud water. Zo voorkom je dat ze in brand schieten tijdens het bakken.

De teriyakisaus

2 el bruine suiker, 2 el kristalsuiker, 2 el sojasaus, 4 el sake
3

Doe de bruine suiker met de witte suiker, de sojasaus en de sake in een steelpan en laat een beetje inkoken op een laag vuur.

40 g gember, 1 teentje Look
4

Schil de gember en pel de knoflook. Rasp ze bij de saus.

0,33 chilipeper
5

Snipper of rasp de chilipeper en doe het bij de saus.

0,25 limoenen
6

Doe het sap van de limoen bij de saus.

7

Laat de teriyakisaus afkoelen.

De bonensalade

8

Kook de geweekte bonen gaar in gezouten water.

100 g Wakame, 5 lente-uien, 0,33 Chinese kolen, 100 g Sojascheuten
9

Snipper de wakamé, de lente-uien en de Chinese kool. Meng ze met de sojascheuten.

1 el gember
10

Snijd de opgelegde gember wat kleiner en doe het bij de groenten.

11

Roer een paar lepels teryakisaus door de groenten.

12

Giet de bonen af en spoel ze onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en doe ze bij de rest van de groenten.

5 el rijstazijn, 1 el sesamolie, 2 el sojasaus
13

Breng de salade op smaak met een flinke scheut rijstazijn, sesamolie en sojasaus.

TIPIn plaats van rijstazijn kun je ook witte wijnazijn gebruiken.

Afwerken en serveren

400 g groothoofd
14

Snijd het vlees in dunne repen.

15

Marineer het vlees kort in de teriyakisaus.

16

Steek het vlees op satéstokjes.

17

Laat de barbecue (of een grillpan) goed heet worden. Bak de mini-brochettes en wrijf ze tijdens het bakken in met extra teriyakisaus.

koriander
18

Serveer de satés met de bonensalade en werk af met pluksels koriander.