Kayisi yahnisi
Kayisi yahnisi
Kayisi yahnisi
Kayisi yahnisi
Ingrediënten
4 personen
Boter
Olijfolie
Peper
Zout
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Wortels
4
Rozemarijn
Komijn
Pekmez
100 g
Water
0,2 l
Abrikozengedroogd
200 g
Granaatappel
1
Kikkererwten
1 blikje
Stokbrood
1
Platte peterselie
Lamsschouder (stoofvlees)
800 g
Benodigdheden
Een grote stoofpot, een zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
boter, olijfolie, peper, zout, 800 g lamsschouder (stoofvlees)
2
Verwarm een klont boter met een scheut olijfolie in een grote stoofpot. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur de blokjes lamsvlees in de hete vetstof.
2 ajuinen, 3 teentjes Look, 4 Wortels
3
Pel de ui en snijd ze in blokjes. Pel en plet de look. Schil de wortelen en snijd ze in grote stukken.
rozemarijn, komijn
4
Schep het gebakken vlees uit de pan en hou het even apart. Stoof de ui, de look en de wortel aan in dezelfde pot. Voeg de rozemarijn en komijn toe.
100 g pekmez, 0,2 l Water
5
Schep het gebakken vlees er weer bij, schep alles goed onder elkaar en giet er de pekmez bij, gevolgd door het water.
200 g abrikozen
6
Roer alles goed onder elkaar en voeg er de gedroogde abrikozen aan toe. Zet een deksel op de pot, schuif de pot in de oven en laat minstens 1,5 uur garen.
1 granaatappel
7
Haal intussen de pitjes uit de granaatappel.
8
Haal de stoofpot uit de oven.
1 blikje Kikkererwten
9
Giet de kikkererwten door een zeefje, spoel ze kort onder koud water en voeg ze toe aan de stoofpot. Zeg het geheel nog even op een gemiddeld vuur.
1 stokbrood, platte peterselie
10
Scheur het brood in stukken. Schep de stoofpot in een schaal, werk af met peterselie en granaatappelpitjes, en serveer met het brood.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
boter, olijfolie, peper, zout, 800 g lamsschouder (stoofvlees)
2
Verwarm een klont boter met een scheut olijfolie in een grote stoofpot. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur de blokjes lamsvlees in de hete vetstof.
2 ajuinen, 3 teentjes Look, 4 Wortels
3
Pel de ui en snijd ze in blokjes. Pel en plet de look. Schil de wortelen en snijd ze in grote stukken.
rozemarijn, komijn
4
Schep het gebakken vlees uit de pan en hou het even apart. Stoof de ui, de look en de wortel aan in dezelfde pot. Voeg de rozemarijn en komijn toe.
100 g pekmez, 0,2 l Water
5
Schep het gebakken vlees er weer bij, schep alles goed onder elkaar en giet er de pekmez bij, gevolgd door het water.
200 g abrikozen
6
Roer alles goed onder elkaar en voeg er de gedroogde abrikozen aan toe. Zet een deksel op de pot, schuif de pot in de oven en laat minstens 1,5 uur garen.
1 granaatappel
7
Haal intussen de pitjes uit de granaatappel.
8
Haal de stoofpot uit de oven.
1 blikje Kikkererwten
9
Giet de kikkererwten door een zeefje, spoel ze kort onder koud water en voeg ze toe aan de stoofpot. Zeg het geheel nog even op een gemiddeld vuur.
1 stokbrood, platte peterselie
10
Scheur het brood in stukken. Schep de stoofpot in een schaal, werk af met peterselie en granaatappelpitjes, en serveer met het brood.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
Olijfolie
Peper
Zout
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Wortels
4
Rozemarijn
Komijn
Pekmez
100 g
Water
0,2 l
Abrikozengedroogd
200 g
Granaatappel
1
Kikkererwten
1 blikje
Stokbrood
1
Platte peterselie
Lamsschouder (stoofvlees)
800 g
Kayisi yahnisi
Abrikozenstoofpot met lamsvlees en kikkererwten'Kayisi yahnisi' is een Turkse one pot wonder die je echt eens gemaakt moet hebben! De zachte smaak van traag gegaard lamsvlees wordt extra benadrukt door stukjes abrikozen en de volle smaak van pekmez of druivenmelasse.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
boter, olijfolie, peper, zout, 800 g lamsschouder (stoofvlees)
2
Verwarm een klont boter met een scheut olijfolie in een grote stoofpot. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur de blokjes lamsvlees in de hete vetstof.
2 ajuinen, 3 teentjes Look, 4 Wortels
3
Pel de ui en snijd ze in blokjes. Pel en plet de look. Schil de wortelen en snijd ze in grote stukken.
rozemarijn, komijn
4
Schep het gebakken vlees uit de pan en hou het even apart. Stoof de ui, de look en de wortel aan in dezelfde pot. Voeg de rozemarijn en komijn toe.
100 g pekmez, 0,2 l Water
5
Schep het gebakken vlees er weer bij, schep alles goed onder elkaar en giet er de pekmez bij, gevolgd door het water.
200 g abrikozen
6
Roer alles goed onder elkaar en voeg er de gedroogde abrikozen aan toe. Zet een deksel op de pot, schuif de pot in de oven en laat minstens 1,5 uur garen.
1 granaatappel
7
Haal intussen de pitjes uit de granaatappel.
8
Haal de stoofpot uit de oven.
1 blikje Kikkererwten
9
Giet de kikkererwten door een zeefje, spoel ze kort onder koud water en voeg ze toe aan de stoofpot. Zeg het geheel nog even op een gemiddeld vuur.
1 stokbrood, platte peterselie
10
Scheur het brood in stukken. Schep de stoofpot in een schaal, werk af met peterselie en granaatappelpitjes, en serveer met het brood.