Instructies

4 personen
1

Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.

boter, olijfolie, peper, zout, 800 g lamsschouder (stoofvlees)
2

Verwarm een klont boter met een scheut olijfolie in een grote stoofpot. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur de blokjes lamsvlees in de hete vetstof.

2 ajuinen, 3 teentjes Look, 4 Wortels
3

Pel de ui en snijd ze in blokjes. Pel en plet de look. Schil de wortelen en snijd ze in grote stukken.

rozemarijn, komijn
4

Schep het gebakken vlees uit de pan en hou het even apart. Stoof de ui, de look en de wortel aan in dezelfde pot. Voeg de rozemarijn en komijn toe.

100 g pekmez, 0,2 l Water
5

Schep het gebakken vlees er weer bij, schep alles goed onder elkaar en giet er de pekmez bij, gevolgd door het water.

200 g abrikozen
6

Roer alles goed onder elkaar en voeg er de gedroogde abrikozen aan toe. Zet een deksel op de pot, schuif de pot in de oven en laat minstens 1,5 uur garen.

1 granaatappel
7

Haal intussen de pitjes uit de granaatappel.

8

Haal de stoofpot uit de oven.

1 blikje Kikkererwten
9

Giet de kikkererwten door een zeefje, spoel ze kort onder koud water en voeg ze toe aan de stoofpot. Zeg het geheel nog even op een gemiddeld vuur.

1 stokbrood, platte peterselie
10

Scheur het brood in stukken. Schep de stoofpot in een schaal, werk af met peterselie en granaatappelpitjes, en serveer met het brood.