Gebakken kalfslever met rode kool en gekookte aardappelen
Gebakken kalfslever met rode kool en gekookte aardappelen
Gebakken kalfslever met rode kool en gekookte aardappelen
Gebakken kalfslever met rode kool en gekookte aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Rode kolen
0,5
Appels
2
Uien
2
Rode wijn
0,4 l
Bruine suiker
4 el
Bessenconfituur
2 el
Azijn
1 scheutje
Boter
Laurierblaadjes
5
Tijm
3
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
5
Peper
Zout
Aardappelen
800 g
Kalfslever
600 g
Bloem
3 el
Zeezout
Mosterd
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Rode kool
0,5 rode kolen, 2 appels, 2 uien, 0,4 l rode wijn, 4 el bruine suiker, 2 el bessenconfituur, 1 scheutje azijn, boter, 5 laurierblaadjes, 3 tijm, 2 kruidnagels, 5 Jeneverbessen, peper, zout
1
Rasp de rode kool met een mandoline of rasp.
2
Pel en rasp de uien. Schil de appelen en rasp ze of snijd ze fijn.
3
Smelt flink wat smout of boter in een kookpot met dikke bodem.
4
Stoof de uien en doe er de geraspte appelen bij.
5
Doe de rode kool in de kookpot en laat mee stoven.
6
Kneus de jeneverbessen en stop ze met de laurier, tijm en kruidnagels in een kookei of builtje. Leg het bouquet garni in de kookpot.
7
Giet er de rode wijn bij en voeg ¼ van de bruine suiker toe. Roer er de aalbessenconfituur door en kruid met peper en zout.
8
Zet een deksel op de kookpot en laat op een zacht vuur garen. Voeg eventueel een beetje water toe als het vocht verdampt is.
Aardappelen
800 g aardappelen
9
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
De kalfslever
600 g kalfslever, 3 el bloem, boter, peper, zout
10
Leg de lever op een schone keukendoek en dep hem goed droog.
11
Snijd de lever in stukken en kruid met peper en zout. Wentel hem door de bloem en klop goed af.
12
Smelt een flinke klont boter in een pan en bak de lever op een middelhoog vuur. Het vlees mag zwemmen in de bruisende boter. Draai het vlees om en zet het vuur lager.
Afwerken en serveren
zeezout, mosterd
13
Breng de rode kool op smaak met zout, peper, azijn en de resterende suiker (naar smaak). Haal het kookei uit de kookpot.
14
Serveer de gebakken lever met gekookte aardappelen en rode kool. Strooi wat grof zout over de lever en geef er een lepel mosterd bij.
Rode kool
0,5 rode kolen, 2 appels, 2 uien, 0,4 l rode wijn, 4 el bruine suiker, 2 el bessenconfituur, 1 scheutje azijn, boter, 5 laurierblaadjes, 3 tijm, 2 kruidnagels, 5 Jeneverbessen, peper, zout
1
Rasp de rode kool met een mandoline of rasp.
2
Pel en rasp de uien. Schil de appelen en rasp ze of snijd ze fijn.
3
Smelt flink wat smout of boter in een kookpot met dikke bodem.
4
Stoof de uien en doe er de geraspte appelen bij.
5
Doe de rode kool in de kookpot en laat mee stoven.
6
Kneus de jeneverbessen en stop ze met de laurier, tijm en kruidnagels in een kookei of builtje. Leg het bouquet garni in de kookpot.
7
Giet er de rode wijn bij en voeg ¼ van de bruine suiker toe. Roer er de aalbessenconfituur door en kruid met peper en zout.
8
Zet een deksel op de kookpot en laat op een zacht vuur garen. Voeg eventueel een beetje water toe als het vocht verdampt is.
Aardappelen
800 g aardappelen
9
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
De kalfslever
600 g kalfslever, 3 el bloem, boter, peper, zout
10
Leg de lever op een schone keukendoek en dep hem goed droog.
11
Snijd de lever in stukken en kruid met peper en zout. Wentel hem door de bloem en klop goed af.
12
Smelt een flinke klont boter in een pan en bak de lever op een middelhoog vuur. Het vlees mag zwemmen in de bruisende boter. Draai het vlees om en zet het vuur lager.
Afwerken en serveren
zeezout, mosterd
13
Breng de rode kool op smaak met zout, peper, azijn en de resterende suiker (naar smaak). Haal het kookei uit de kookpot.
14
Serveer de gebakken lever met gekookte aardappelen en rode kool. Strooi wat grof zout over de lever en geef er een lepel mosterd bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Rode kolen
0,5
Appels
2
Uien
2
Rode wijn
0,4 l
Bruine suiker
4 el
Bessenconfituur
2 el
Azijn
1 scheutje
Boter
Laurierblaadjes
5
Tijm
3
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
5
Peper
Zout
Aardappelen
800 g
Kalfslever
600 g
Bloem
3 el
Zeezout
Mosterd
Gebakken kalfslever met rode kool en gekookte aardappelen
Jeroen kookt heerlijk ouderwets vandaag. Een krokant gebakken stuk kalfslever met rode kool en gekookte aardappelen. De rode kool stooft hij in smout of liesvet. De appelen, aalbessenconfituur en suiker maken de kool zoet terwijl de wijn en de azijn voor een zure toets zorgen.Instructies
Rode kool
0,5 rode kolen, 2 appels, 2 uien, 0,4 l rode wijn, 4 el bruine suiker, 2 el bessenconfituur, 1 scheutje azijn, boter, 5 laurierblaadjes, 3 tijm, 2 kruidnagels, 5 Jeneverbessen, peper, zout
1
Rasp de rode kool met een mandoline of rasp.
2
Pel en rasp de uien. Schil de appelen en rasp ze of snijd ze fijn.
3
Smelt flink wat smout of boter in een kookpot met dikke bodem.
4
Stoof de uien en doe er de geraspte appelen bij.
5
Doe de rode kool in de kookpot en laat mee stoven.
6
Kneus de jeneverbessen en stop ze met de laurier, tijm en kruidnagels in een kookei of builtje. Leg het bouquet garni in de kookpot.
7
Giet er de rode wijn bij en voeg ¼ van de bruine suiker toe. Roer er de aalbessenconfituur door en kruid met peper en zout.
8
Zet een deksel op de kookpot en laat op een zacht vuur garen. Voeg eventueel een beetje water toe als het vocht verdampt is.
Aardappelen
800 g aardappelen
9
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
De kalfslever
600 g kalfslever, 3 el bloem, boter, peper, zout
10
Leg de lever op een schone keukendoek en dep hem goed droog.
11
Snijd de lever in stukken en kruid met peper en zout. Wentel hem door de bloem en klop goed af.
12
Smelt een flinke klont boter in een pan en bak de lever op een middelhoog vuur. Het vlees mag zwemmen in de bruisende boter. Draai het vlees om en zet het vuur lager.
Afwerken en serveren
zeezout, mosterd
13
Breng de rode kool op smaak met zout, peper, azijn en de resterende suiker (naar smaak). Haal het kookei uit de kookpot.
14
Serveer de gebakken lever met gekookte aardappelen en rode kool. Strooi wat grof zout over de lever en geef er een lepel mosterd bij.