dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Soep van koolrabi met pesto van waterkers en walnoten (thumbnail)Soep van koolrabi met pesto van waterkers en walnoten

Soep van koolrabi met pesto van waterkers en walnoten

30m
17
-
4.4K
Recepten

Soep van koolrabi met pesto van waterkers en walnoten

Zondagse soep was bij Jeroen thuis soep waar een beetje room in zat. Zoals deze soep van koolrabi, een minder bekende groente. Jeroen werkt ze af met een pesto van waterkers. Omdat zowel koolrabi als waterkers een wat scherpere smaak hebben, passen ze uitstekend bij elkaar.
Soep van koolrabi met pesto van waterkers en walnoten (thumbnail)Soep van koolrabi met pesto van waterkers en walnoten

Soep van koolrabi met pesto van waterkers en walnoten

30m
17
-
4.4K
Recepten

Soep van koolrabi met pesto van waterkers en walnoten

Zondagse soep was bij Jeroen thuis soep waar een beetje room in zat. Zoals deze soep van koolrabi, een minder bekende groente. Jeroen werkt ze af met een pesto van waterkers. Omdat zowel koolrabi als waterkers een wat scherpere smaak hebben, passen ze uitstekend bij elkaar.
Type gerechtSoep
Totale tijd30m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes4.4K

Ingrediënten

4 personen
Loskokende aardappelen
2
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
3
Koolrabi
4
Bleekselder
4 stengels
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Room
0,2 l
Walnoten
60 g
Parmezaanse kaas
80 g
Look
0,5 teentjes
Olijfolie
1 dl
Limoenen
0,25
Waterkers
1 bosje

Benodigdheden

Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, een puntzeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken, vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel op het vuur.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
4 Koolrabi
4
Schil de koolrabi’s en snijd ze in stukken. Stoof ze met de uien.
4 stengels bleekselder
5
Spoel de bleekselder en snijd de stengels in stukken. Doe ze ook in de kookpot.
2 Loskokende aardappelen
6
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoof ze mee aan.
7
Giet de warme groentebouillon over de groenten.
tijm, laurier
8
Leg er de tijm en laurier bij.
peper, zout
9
Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de soepketel en laat 30 minuten garen op een zacht vuur.
0,2 l Room
10
Haal de tijm en laurier uit de soepketel. Voeg er de room aan toe en laat even mee koken.
11
Mix de soep en giet ze door een zeef.

De pesto van waterkers en walnoten

60 g Walnoten, 80 g Parmezaanse kaas, 0,5 teentjes Look, 1 dl olijfolie, 0,25 limoenen
12
Doe de walnoten in de hakmolen met de parmezaan, de gepelde knoflook, de olijfolie en het sap van de limoen. Mix.
TIPIn plaats van walnoten kun je eenzelfde hoeveelheid pijnboompitten gebruiken. Rooster ze kort in een likje olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje Waterkers
13
Spoel de waterkers en laat uitlekken. Hou een paar toefjes opzij voor de afwerking.
14
Doe de waterkers ook in de hakmolen en kruid met peper en zout. Mix tot pesto.

Serveren

15
Serveer de soep met een lepel pesto. Werk af met enkele blaadjes waterkers.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken, vind je hier.
2
Smelt een klont boter in een soepketel op het vuur.

Instructies

3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken, vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel op het vuur.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
4 Koolrabi
4
Schil de koolrabi’s en snijd ze in stukken. Stoof ze met de uien.
4 stengels bleekselder
5
Spoel de bleekselder en snijd de stengels in stukken. Doe ze ook in de kookpot.
2 Loskokende aardappelen
6
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoof ze mee aan.
7
Giet de warme groentebouillon over de groenten.
tijm, laurier
8
Leg er de tijm en laurier bij.
peper, zout
9
Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de soepketel en laat 30 minuten garen op een zacht vuur.
0,2 l Room
10
Haal de tijm en laurier uit de soepketel. Voeg er de room aan toe en laat even mee koken.
11
Mix de soep en giet ze door een zeef.

De pesto van waterkers en walnoten

60 g Walnoten, 80 g Parmezaanse kaas, 0,5 teentjes Look, 1 dl olijfolie, 0,25 limoenen
12
Doe de walnoten in de hakmolen met de parmezaan, de gepelde knoflook, de olijfolie en het sap van de limoen. Mix.
TIPIn plaats van walnoten kun je eenzelfde hoeveelheid pijnboompitten gebruiken. Rooster ze kort in een likje olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje Waterkers
13
Spoel de waterkers en laat uitlekken. Hou een paar toefjes opzij voor de afwerking.
14
Doe de waterkers ook in de hakmolen en kruid met peper en zout. Mix tot pesto.

Serveren

15
Serveer de soep met een lepel pesto. Werk af met enkele blaadjes waterkers.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken, vind je hier.
2
Smelt een klont boter in een soepketel op het vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Soep van koolrabi met pesto van waterkers en walnoten (thumbnail)Soep van koolrabi met pesto van waterkers en walnoten
4 personen
30m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
2
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
3
Koolrabi
4
Bleekselder
4 stengels
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Room
0,2 l
Walnoten
60 g
Parmezaanse kaas
80 g
Look
0,5 teentjes
Olijfolie
1 dl
Limoenen
0,25
Waterkers
1 bosje

Soep van koolrabi met pesto van waterkers en walnoten

Zondagse soep was bij Jeroen thuis soep waar een beetje room in zat. Zoals deze soep van koolrabi, een minder bekende groente. Jeroen werkt ze af met een pesto van waterkers. Omdat zowel koolrabi als waterkers een wat scherpere smaak hebben, passen ze uitstekend bij elkaar.
Instructies
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken, vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel op het vuur.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
4 Koolrabi
4
Schil de koolrabi’s en snijd ze in stukken. Stoof ze met de uien.
4 stengels bleekselder
5
Spoel de bleekselder en snijd de stengels in stukken. Doe ze ook in de kookpot.
2 Loskokende aardappelen
6
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoof ze mee aan.
7
Giet de warme groentebouillon over de groenten.
tijm, laurier
8
Leg er de tijm en laurier bij.
peper, zout
9
Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de soepketel en laat 30 minuten garen op een zacht vuur.
0,2 l Room
10
Haal de tijm en laurier uit de soepketel. Voeg er de room aan toe en laat even mee koken.
11
Mix de soep en giet ze door een zeef.

De pesto van waterkers en walnoten

60 g Walnoten, 80 g Parmezaanse kaas, 0,5 teentjes Look, 1 dl olijfolie, 0,25 limoenen
12
Doe de walnoten in de hakmolen met de parmezaan, de gepelde knoflook, de olijfolie en het sap van de limoen. Mix.
TIPIn plaats van walnoten kun je eenzelfde hoeveelheid pijnboompitten gebruiken. Rooster ze kort in een likje olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje Waterkers
13
Spoel de waterkers en laat uitlekken. Hou een paar toefjes opzij voor de afwerking.
14
Doe de waterkers ook in de hakmolen en kruid met peper en zout. Mix tot pesto.

Serveren

15
Serveer de soep met een lepel pesto. Werk af met enkele blaadjes waterkers.