Clafoutis met chocolade en Haspengouwse kersen
Clafoutis met chocolade en Haspengouwse kersen
Clafoutis met chocolade en Haspengouwse kersen
Clafoutis met chocolade en Haspengouwse kersen
Ingrediënten
4 personen
Kersen op sap
300 g
Eieren
5
Bloem
100 g
Kristalsuiker
80 g
Pistache pasta
2 tl
Bakpoeder
1 tl
Melk
0,1 l
Room
0,1 l
Vanille-extract
1 dopje
Zout
1 snuifje
Boter
1 klont
Pistachenoten
handvol
Chocolade
100 g
Bloemsuiker
1 snuifje
Benodigdheden
Kleine ovenschaaltjes, een taartvorm van 10 cm
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
300 g kersen op sap
2
Laat de kersen op sap uitlekken.
5 eieren, 100 g bloem, 80 g kristalsuiker, 2 tl Pistache pasta, 1 tl bakpoeder
3
Klop 5 eieren los. Doe er de bloem en de kristalsuiker bij. Je mag hier ook bruine suiker gebruiken. Voeg er de pistachepasta de bakpoeder aan toe en klop het goed op.
0,1 l melk, 0,1 l Room, 1 dopje vanille-extract, 1 snuifje zout
4
Giet de melk en de room bij het beslag en klop op. Voeg er een snuifje zout en een dopje vanille-extract aan toe.
1 klont boter
5
Smeer de bakvormen in met boter op kamertemperatuur.
handvol pistachenoten
6
Leg enkele kersen op de bodem van iedere bakvorm. Strooi er fijngehakte pistachenoten over.
7
Verdeel het beslag over de vormen.
100 g Chocolade
8
Strooi er fijngehakte chocolade over. Zet de bakvormen ongeveer 25 minuten in de oven.
1 snuifje bloemsuiker
9
Haal de bakvormen uit de oven als ze gaar zijn. Strooi er bloemsuiker over en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
300 g kersen op sap
2
Laat de kersen op sap uitlekken.
5 eieren, 100 g bloem, 80 g kristalsuiker, 2 tl Pistache pasta, 1 tl bakpoeder
3
Klop 5 eieren los. Doe er de bloem en de kristalsuiker bij. Je mag hier ook bruine suiker gebruiken. Voeg er de pistachepasta de bakpoeder aan toe en klop het goed op.
0,1 l melk, 0,1 l Room, 1 dopje vanille-extract, 1 snuifje zout
4
Giet de melk en de room bij het beslag en klop op. Voeg er een snuifje zout en een dopje vanille-extract aan toe.
1 klont boter
5
Smeer de bakvormen in met boter op kamertemperatuur.
handvol pistachenoten
6
Leg enkele kersen op de bodem van iedere bakvorm. Strooi er fijngehakte pistachenoten over.
7
Verdeel het beslag over de vormen.
100 g Chocolade
8
Strooi er fijngehakte chocolade over. Zet de bakvormen ongeveer 25 minuten in de oven.
1 snuifje bloemsuiker
9
Haal de bakvormen uit de oven als ze gaar zijn. Strooi er bloemsuiker over en serveer.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Kersen op sap
300 g
Eieren
5
Bloem
100 g
Kristalsuiker
80 g
Pistache pasta
2 tl
Bakpoeder
1 tl
Melk
0,1 l
Room
0,1 l
Vanille-extract
1 dopje
Zout
1 snuifje
Boter
1 klont
Pistachenoten
handvol
Chocolade
100 g
Bloemsuiker
1 snuifje
Clafoutis met chocolade en Haspengouwse kersen
Een clafoutis met heerlijke Haspengouwse kersen en een twist van chocolade.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
300 g kersen op sap
2
Laat de kersen op sap uitlekken.
5 eieren, 100 g bloem, 80 g kristalsuiker, 2 tl Pistache pasta, 1 tl bakpoeder
3
Klop 5 eieren los. Doe er de bloem en de kristalsuiker bij. Je mag hier ook bruine suiker gebruiken. Voeg er de pistachepasta de bakpoeder aan toe en klop het goed op.
0,1 l melk, 0,1 l Room, 1 dopje vanille-extract, 1 snuifje zout
4
Giet de melk en de room bij het beslag en klop op. Voeg er een snuifje zout en een dopje vanille-extract aan toe.
1 klont boter
5
Smeer de bakvormen in met boter op kamertemperatuur.
handvol pistachenoten
6
Leg enkele kersen op de bodem van iedere bakvorm. Strooi er fijngehakte pistachenoten over.
7
Verdeel het beslag over de vormen.
100 g Chocolade
8
Strooi er fijngehakte chocolade over. Zet de bakvormen ongeveer 25 minuten in de oven.
1 snuifje bloemsuiker
9
Haal de bakvormen uit de oven als ze gaar zijn. Strooi er bloemsuiker over en serveer.