Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

300 g kersen op sap
2

Laat de kersen op sap uitlekken.

5 eieren, 100 g bloem, 80 g kristalsuiker, 2 tl Pistache pasta, 1 tl bakpoeder
3

Klop 5 eieren los. Doe er de bloem en de kristalsuiker bij. Je mag hier ook bruine suiker gebruiken. Voeg er de pistachepasta de bakpoeder aan toe en klop het goed op.

0,1 l melk, 0,1 l Room, 1 dopje vanille-extract, 1 snuifje zout
4

Giet de melk en de room bij het beslag en klop op. Voeg er een snuifje zout en een dopje vanille-extract aan toe.

1 klont boter
5

Smeer de bakvormen in met boter op kamertemperatuur.

handvol pistachenoten
6

Leg enkele kersen op de bodem van iedere bakvorm. Strooi er fijngehakte pistachenoten over.

7

Verdeel het beslag over de vormen.

100 g Chocolade
8

Strooi er fijngehakte chocolade over. Zet de bakvormen ongeveer 25 minuten in de oven.

1 snuifje bloemsuiker
9

Haal de bakvormen uit de oven als ze gaar zijn. Strooi er bloemsuiker over en serveer.