dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Salade met gegrilde peren en blauwe kaas (thumbnail)Salade met gegrilde peren en blauwe kaas

Salade met gegrilde peren en blauwe kaas

30m
11
-
2K
Recepten

Salade met gegrilde peren en blauwe kaas

Peren, walnoten en blauwe kaas zijn bij wijze van spreken voor mekaar geboren. Om het huwelijk te bezegelen, breng je ze samen in een frisse salade. En de eenvoudige vinaigrette doet de rest..
Salade met gegrilde peren en blauwe kaas (thumbnail)Salade met gegrilde peren en blauwe kaas

Salade met gegrilde peren en blauwe kaas

30m
11
-
2K
Recepten

Salade met gegrilde peren en blauwe kaas

Peren, walnoten en blauwe kaas zijn bij wijze van spreken voor mekaar geboren. Om het huwelijk te bezegelen, breng je ze samen in een frisse salade. En de eenvoudige vinaigrette doet de rest..
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Peren
2
Walnoten
30 g
Romeinse sla
1
Schimmelkaas
200 g
Honing
1 el
Mosterd
1 el
Balsamicoazijn
1 el
Notenolie
4 el
Olijfolie
2 el
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de salade

2 peren, 30 g Walnoten, 1 Romeinse sla, 200 g schimmelkaas
1
Rooster de walnoten in een hete oven.
2
Spoel de soorten sla schoon en scheur de blaadjes, en maak de salademengeling.
3
Kruid de salade en schil de peren.
4
Verwijder het klokhuis en snij de vruchten in plakjes van ongeveer 0,5 cm.
5
Crunch de walnoten kort in de vijzel.
6
Verhit de grillpan en gril de plakjes peer.
7
Meng het fruit onder de salade.
8
Verkruimel de blauwe kaas.
9
Meng de stukjes schimmelkaas en de brokjes geroosterde noten onder de salade.
10
Pluk wat Romeinse kervel en schik die tussen de salade.

Voor de vinaigrette

1 el honing, 1 el mosterd, 1 el balsamicoazijn, 4 el notenolie, 2 el olijfolie, peper, zout
11
Meng de honing, de balsamico en de scherpe mosterd.
12
Leng dit mengsel druppelgewijs aan met notenolie en olijfolie.
13
Kruid de vinaigrette met peper en zout.
14
Meng een deel van de vinaigrette onder de salade en serveer.
1
Rooster de walnoten in een hete oven.
2
Spoel de soorten sla schoon en scheur de blaadjes, en maak de salademengeling.

Instructies

Voor de salade

2 peren, 30 g Walnoten, 1 Romeinse sla, 200 g schimmelkaas
1
Rooster de walnoten in een hete oven.
2
Spoel de soorten sla schoon en scheur de blaadjes, en maak de salademengeling.
3
Kruid de salade en schil de peren.
4
Verwijder het klokhuis en snij de vruchten in plakjes van ongeveer 0,5 cm.
5
Crunch de walnoten kort in de vijzel.
6
Verhit de grillpan en gril de plakjes peer.
7
Meng het fruit onder de salade.
8
Verkruimel de blauwe kaas.
9
Meng de stukjes schimmelkaas en de brokjes geroosterde noten onder de salade.
10
Pluk wat Romeinse kervel en schik die tussen de salade.

Voor de vinaigrette

1 el honing, 1 el mosterd, 1 el balsamicoazijn, 4 el notenolie, 2 el olijfolie, peper, zout
11
Meng de honing, de balsamico en de scherpe mosterd.
12
Leng dit mengsel druppelgewijs aan met notenolie en olijfolie.
13
Kruid de vinaigrette met peper en zout.
14
Meng een deel van de vinaigrette onder de salade en serveer.
1
Rooster de walnoten in een hete oven.
2
Spoel de soorten sla schoon en scheur de blaadjes, en maak de salademengeling.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Salade met gegrilde peren en blauwe kaas (thumbnail)Salade met gegrilde peren en blauwe kaas
4 personen
30m
Ingrediënten
Peren
2
Walnoten
30 g
Romeinse sla
1
Schimmelkaas
200 g
Honing
1 el
Mosterd
1 el
Balsamicoazijn
1 el
Notenolie
4 el
Olijfolie
2 el
Peper
Zout

Salade met gegrilde peren en blauwe kaas

Peren, walnoten en blauwe kaas zijn bij wijze van spreken voor mekaar geboren. Om het huwelijk te bezegelen, breng je ze samen in een frisse salade. En de eenvoudige vinaigrette doet de rest..
Instructies

Voor de salade

2 peren, 30 g Walnoten, 1 Romeinse sla, 200 g schimmelkaas
1
Rooster de walnoten in een hete oven.
2
Spoel de soorten sla schoon en scheur de blaadjes, en maak de salademengeling.
3
Kruid de salade en schil de peren.
4
Verwijder het klokhuis en snij de vruchten in plakjes van ongeveer 0,5 cm.
5
Crunch de walnoten kort in de vijzel.
6
Verhit de grillpan en gril de plakjes peer.
7
Meng het fruit onder de salade.
8
Verkruimel de blauwe kaas.
9
Meng de stukjes schimmelkaas en de brokjes geroosterde noten onder de salade.
10
Pluk wat Romeinse kervel en schik die tussen de salade.

Voor de vinaigrette

1 el honing, 1 el mosterd, 1 el balsamicoazijn, 4 el notenolie, 2 el olijfolie, peper, zout
11
Meng de honing, de balsamico en de scherpe mosterd.
12
Leng dit mengsel druppelgewijs aan met notenolie en olijfolie.
13
Kruid de vinaigrette met peper en zout.
14
Meng een deel van de vinaigrette onder de salade en serveer.