Instructies
4 personen
Voor de salade
2 peren, 30 g Walnoten, 1 Romeinse sla, 200 g schimmelkaas
1
Rooster de walnoten in een hete oven.
2
Spoel de soorten sla schoon en scheur de blaadjes, en maak de salademengeling.
3
Kruid de salade en schil de peren.
4
Verwijder het klokhuis en snij de vruchten in plakjes van ongeveer 0,5 cm.
5
Crunch de walnoten kort in de vijzel.
6
Verhit de grillpan en gril de plakjes peer.
7
Meng het fruit onder de salade.
8
Verkruimel de blauwe kaas.
9
Meng de stukjes schimmelkaas en de brokjes geroosterde noten onder de salade.
10
Pluk wat Romeinse kervel en schik die tussen de salade.
Voor de vinaigrette
1 el honing, 1 el mosterd, 1 el balsamicoazijn, 4 el notenolie, 2 el olijfolie, peper, zout
11
Meng de honing, de balsamico en de scherpe mosterd.
12
Leng dit mengsel druppelgewijs aan met notenolie en olijfolie.
13
Kruid de vinaigrette met peper en zout.
14