Instructies

4 personen

Voor de salade

2 peren, 30 g Walnoten, 1 Romeinse sla, 200 g schimmelkaas
1

Rooster de walnoten in een hete oven.

2

Spoel de soorten sla schoon en scheur de blaadjes, en maak de salademengeling.

3

Kruid de salade en schil de peren.

4

Verwijder het klokhuis en snij de vruchten in plakjes van ongeveer 0,5 cm.

5

Crunch de walnoten kort in de vijzel.

6

Verhit de grillpan en gril de plakjes peer.

7

Meng het fruit onder de salade.

8

Verkruimel de blauwe kaas.

9

Meng de stukjes schimmelkaas en de brokjes geroosterde noten onder de salade.

10

Pluk wat Romeinse kervel en schik die tussen de salade.

Voor de vinaigrette

1 el honing, 1 el mosterd, 1 el balsamicoazijn, 4 el notenolie, 2 el olijfolie, peper, zout
11

Meng de honing, de balsamico en de scherpe mosterd.

12

Leng dit mengsel druppelgewijs aan met notenolie en olijfolie.

13

Kruid de vinaigrette met peper en zout.

14

Meng een deel van de vinaigrette onder de salade en serveer.