Pannenkoeken met banketbakkersroom en warme chocoladesaus
Pannenkoeken met banketbakkersroom en warme chocoladesaus
Pannenkoeken met banketbakkersroom en warme chocoladesaus
Pannenkoeken met banketbakkersroom en warme chocoladesaus
Ingrediënten
4 personen
Melk
1,1 l
Vanillestok
1
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
100 g
Puddingpoeder
25 g
Eieren
2
Bloem
200 g
Zout
Boter
40 g
Boter
1 een klontje
Vanille-extract
1 dopje
Donkere chocolade
200 g
Benodigdheden
Staafmixer, een keukenmachine met klopper, een elektrische staafmixer, een pannenkoekenpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De banketbakkersroom
0,5 l melk
1
Giet de melk in een steelpan en warm ze op.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 25 g puddingpoeder
3
Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
4
Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los. Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de losgeroerde ruban bij de warme melk en laat binden op het vuur.
5
Doe de banketbakkersroom in een kom. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan tot op de pudding zodat er geen vel op komt.
De pannenkoeken
2 eieren, 0,5 l melk
6
Klop de eieren los met de melk.
200 g bloem, zout, 40 g boter
7
Voeg er de bloem en een snuifje zout aan toe. Smelt de boter en doe ze bij het beslag. Mix met de staafmixer tot een glad beslag.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 dopje vanille-extract
8
Doe er eventueel een dopje vanille-extract bij.
De chocoladesaus
0,1 l melk, 200 g donkere chocolade
9
Verwarm de melk. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze in de melk.
1 een klontje boter
10
Roer er een klontje boter door zodat de saus mooi blinkt.
Afwerken en serveren
11
Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan.
12
Bak dunne pannenkoeken (flensjes) van het beslag.
13
Schep banketbakkersroom op de pannenkoeken en vouw ze in vier. Giet er warme chocoladesaus over.
De banketbakkersroom
0,5 l melk
1
Giet de melk in een steelpan en warm ze op.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 25 g puddingpoeder
3
Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
4
Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los. Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de losgeroerde ruban bij de warme melk en laat binden op het vuur.
5
Doe de banketbakkersroom in een kom. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan tot op de pudding zodat er geen vel op komt.
De pannenkoeken
2 eieren, 0,5 l melk
6
Klop de eieren los met de melk.
200 g bloem, zout, 40 g boter
7
Voeg er de bloem en een snuifje zout aan toe. Smelt de boter en doe ze bij het beslag. Mix met de staafmixer tot een glad beslag.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 dopje vanille-extract
8
Doe er eventueel een dopje vanille-extract bij.
De chocoladesaus
0,1 l melk, 200 g donkere chocolade
9
Verwarm de melk. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze in de melk.
1 een klontje boter
10
Roer er een klontje boter door zodat de saus mooi blinkt.
Afwerken en serveren
11
Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan.
12
Bak dunne pannenkoeken (flensjes) van het beslag.
13
Schep banketbakkersroom op de pannenkoeken en vouw ze in vier. Giet er warme chocoladesaus over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Melk
1,1 l
Vanillestok
1
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
100 g
Puddingpoeder
25 g
Eieren
2
Bloem
200 g
Zout
Boter
40 g
Boter
1 een klontje
Vanille-extract
1 dopje
Donkere chocolade
200 g
Pannenkoeken met banketbakkersroom en warme chocoladesaus
Een mikado is voor Jeroen een pannenkoek gevuld met crème patissière en afgewerkt met chocoladesaus. De versie met vanille-ijs, is de snelle oplossing en volgens Jeroen nèt iets minder lekker…Instructies
De banketbakkersroom
0,5 l melk
1
Giet de melk in een steelpan en warm ze op.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 25 g puddingpoeder
3
Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
4
Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los. Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de losgeroerde ruban bij de warme melk en laat binden op het vuur.
5
Doe de banketbakkersroom in een kom. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan tot op de pudding zodat er geen vel op komt.
De pannenkoeken
2 eieren, 0,5 l melk
6
Klop de eieren los met de melk.
200 g bloem, zout, 40 g boter
7
Voeg er de bloem en een snuifje zout aan toe. Smelt de boter en doe ze bij het beslag. Mix met de staafmixer tot een glad beslag.
1 dopje vanille-extract
8
Doe er eventueel een dopje vanille-extract bij.
De chocoladesaus
0,1 l melk, 200 g donkere chocolade
9
Verwarm de melk. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze in de melk.
1 een klontje boter
10
Roer er een klontje boter door zodat de saus mooi blinkt.
Afwerken en serveren
11
Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan.
12
Bak dunne pannenkoeken (flensjes) van het beslag.
13
Schep banketbakkersroom op de pannenkoeken en vouw ze in vier. Giet er warme chocoladesaus over.