dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gevulde aardappel kibbeh met spinazie en feta en Muhammara (thumbnail)Gevulde aardappel kibbeh met spinazie en feta en Muhammara

Gevulde aardappel kibbeh met spinazie en feta en Muhammara

1u
21
-
25.3K
Recepten

Gevulde aardappel kibbeh met spinazie en feta en Muhammara

Een heerlijke snack uit het Midden-Oosten op basis van bulgur en aardappel met een smeuïge vulling van spinazie en feta. De muhammara is een aperitiefdip met geroosterde paprika en walnoot als belangrijkste ingrediënten. Superlekker en ongelooflijk interessant om eens te maken!
Gevulde aardappel kibbeh met spinazie en feta en Muhammara (thumbnail)Gevulde aardappel kibbeh met spinazie en feta en Muhammara

Gevulde aardappel kibbeh met spinazie en feta en Muhammara

1u
21
-
25.3K
Recepten

Gevulde aardappel kibbeh met spinazie en feta en Muhammara

Een heerlijke snack uit het Midden-Oosten op basis van bulgur en aardappel met een smeuïge vulling van spinazie en feta. De muhammara is een aperitiefdip met geroosterde paprika en walnoot als belangrijkste ingrediënten. Superlekker en ongelooflijk interessant om eens te maken!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes25.3K

Ingrediënten

4 personen
Rode paprika's
2
Olijfolie
1 scheutje
Walnoten
100 g
Panko
40 g
Granaatappel siroop
2 el
Zout
2 snuifjes
Peper
3 snuifjes
Sumak
1 snuifje
Vastkokende aardappelen
600 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Koriander
0,5 bosjes
Bulgur
100 g
Bloem
80 g
Komijn
2 snuifjes
Cayennepeper
1 snuifje
Boter
1 klontje
Spinazie
200 g
Zonnebloempitten
80 g
Arachideolie
1 scheutje
Feta
100 g

Benodigdheden

Blender, keukenmixer, keukenrobot met platte menghaak

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Muhammara

1
Laat de oven voorverwarmen tot 190°C.
2 rode paprika's, 1 scheutje olijfolie
2
Snijd de paprika’s in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en schuif de ovenschaal 30 minuten in de oven.
3
Haal de paprika’s uit de oven en haal de schil eraf.
100 g Walnoten, 40 g panko, 2 el granaatappel siroop
4
Doe de paprika’s met de walnoten, de panko,  een scheutje olijfolie en een scheut granaatappelsiroop in de pot van de blender en mix alles fijn.
1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 1 snuifje sumak
5
Kruid de Muhammara met een snuif zout, sumac en peper.

Kibbeh

600 g Vastkokende aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af wanneer ze helemaal gaar zijn, plet ze kort met een vork en laat ze een uur afkoelen in de koelkast.
1 ajuin, 1 teentje Look, 0,5 bosjes koriander
7
Pel de ui, snijd grof en doe in de blender. Pel de look, snijd de koriander grof en voeg ook toe. Mix het geheel.
100 g bulgur
8
Kook de bulgur gaar, spoel onder koud water en laat even uitlekken.
9
Snijd de aardappelen in stukjes en doe ze in de kom van de keukenmachine.
10
Voeg de bulgur toe aan de ui, de look en de koriander en mix nog eens.
80 g bloem, 1 snuifje komijn, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper
11
Voeg de bloem bij de aardappelen, gevolgd door de gemixte bulgur. Kruid met komijn, cayennepeper en zout. Meng alles goed onder elkaar met een platte menghaak.
1 klontje boter
12
Zet een grote pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.
200 g spinazie
13
Kuis en was de spinazie en laat uitlekken.
80 g zonnebloempitten, 1 teentje Look, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 1 snuifje komijn
14
Ga met je mes door de zonnebloempitjes en rooster ze in de boter. Voeg de spinazie eraan toe en laat het meeste vocht verdampen. Pel vervolgens een teentje look en rasp hem bij de spinazie. Kruid met peper, zout en een snuif komijn.
1 scheutje arachideolie
15
Laat een goede bodem arachideolie heet worden in een pannetje (of laat de friteuse voorverwarmen tot 170°C).
100 g feta
16
Hak de spinazie en de nootjes fijn, en meng er de feta onder.
17
Rol een balletje van het beslag en duw het plat in de palm van je hand.
TIPGebruik een beetje bloem zodat het beslag niet kleeft.
18
Neem een beetje vulling en leg in het midden van het deeg. Plooi de randen naar binnen toe en rol het geheel tot een klein rugbyballetje.
19
Bak de kibbeh goudbruin in de olie.

Afwerking

20
Schep de Muhammara in een kommetje.
21
Laat de kibbeh uitlekken op wat keukenpapier en serveer ze bij de Muhammara.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 190°C.
2
Snijd de paprika’s in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en schuif de ovenschaal 30 minuten in de oven.

Instructies

Muhammara

1
Laat de oven voorverwarmen tot 190°C.
2 rode paprika's, 1 scheutje olijfolie
2
Snijd de paprika’s in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en schuif de ovenschaal 30 minuten in de oven.
3
Haal de paprika’s uit de oven en haal de schil eraf.
100 g Walnoten, 40 g panko, 2 el granaatappel siroop
4
Doe de paprika’s met de walnoten, de panko,  een scheutje olijfolie en een scheut granaatappelsiroop in de pot van de blender en mix alles fijn.
1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 1 snuifje sumak
5
Kruid de Muhammara met een snuif zout, sumac en peper.

Kibbeh

600 g Vastkokende aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af wanneer ze helemaal gaar zijn, plet ze kort met een vork en laat ze een uur afkoelen in de koelkast.
1 ajuin, 1 teentje Look, 0,5 bosjes koriander
7
Pel de ui, snijd grof en doe in de blender. Pel de look, snijd de koriander grof en voeg ook toe. Mix het geheel.
100 g bulgur
8
Kook de bulgur gaar, spoel onder koud water en laat even uitlekken.
9
Snijd de aardappelen in stukjes en doe ze in de kom van de keukenmachine.
10
Voeg de bulgur toe aan de ui, de look en de koriander en mix nog eens.
80 g bloem, 1 snuifje komijn, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper
11
Voeg de bloem bij de aardappelen, gevolgd door de gemixte bulgur. Kruid met komijn, cayennepeper en zout. Meng alles goed onder elkaar met een platte menghaak.
1 klontje boter
12
Zet een grote pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.
200 g spinazie
13
Kuis en was de spinazie en laat uitlekken.
80 g zonnebloempitten, 1 teentje Look, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 1 snuifje komijn
14
Ga met je mes door de zonnebloempitjes en rooster ze in de boter. Voeg de spinazie eraan toe en laat het meeste vocht verdampen. Pel vervolgens een teentje look en rasp hem bij de spinazie. Kruid met peper, zout en een snuif komijn.
1 scheutje arachideolie
15
Laat een goede bodem arachideolie heet worden in een pannetje (of laat de friteuse voorverwarmen tot 170°C).
100 g feta
16
Hak de spinazie en de nootjes fijn, en meng er de feta onder.
17
Rol een balletje van het beslag en duw het plat in de palm van je hand.
TIPGebruik een beetje bloem zodat het beslag niet kleeft.
18
Neem een beetje vulling en leg in het midden van het deeg. Plooi de randen naar binnen toe en rol het geheel tot een klein rugbyballetje.
19
Bak de kibbeh goudbruin in de olie.

Afwerking

20
Schep de Muhammara in een kommetje.
21
Laat de kibbeh uitlekken op wat keukenpapier en serveer ze bij de Muhammara.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 190°C.
2
Snijd de paprika’s in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en schuif de ovenschaal 30 minuten in de oven.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gevulde aardappel kibbeh met spinazie en feta en Muhammara (thumbnail)Gevulde aardappel kibbeh met spinazie en feta en Muhammara
4 personen
1u
Ingrediënten
Rode paprika's
2
Olijfolie
1 scheutje
Walnoten
100 g
Panko
40 g
Granaatappel siroop
2 el
Zout
2 snuifjes
Peper
3 snuifjes
Sumak
1 snuifje
Vastkokende aardappelen
600 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Koriander
0,5 bosjes
Bulgur
100 g
Bloem
80 g
Komijn
2 snuifjes
Cayennepeper
1 snuifje
Boter
1 klontje
Spinazie
200 g
Zonnebloempitten
80 g
Arachideolie
1 scheutje
Feta
100 g

Gevulde aardappel kibbeh met spinazie en feta en Muhammara

Een heerlijke snack uit het Midden-Oosten op basis van bulgur en aardappel met een smeuïge vulling van spinazie en feta. De muhammara is een aperitiefdip met geroosterde paprika en walnoot als belangrijkste ingrediënten. Superlekker en ongelooflijk interessant om eens te maken!
Instructies

Muhammara

1
Laat de oven voorverwarmen tot 190°C.
2 rode paprika's, 1 scheutje olijfolie
2
Snijd de paprika’s in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en schuif de ovenschaal 30 minuten in de oven.
3
Haal de paprika’s uit de oven en haal de schil eraf.
100 g Walnoten, 40 g panko, 2 el granaatappel siroop
4
Doe de paprika’s met de walnoten, de panko,  een scheutje olijfolie en een scheut granaatappelsiroop in de pot van de blender en mix alles fijn.
1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 1 snuifje sumak
5
Kruid de Muhammara met een snuif zout, sumac en peper.

Kibbeh

600 g Vastkokende aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af wanneer ze helemaal gaar zijn, plet ze kort met een vork en laat ze een uur afkoelen in de koelkast.
1 ajuin, 1 teentje Look, 0,5 bosjes koriander
7
Pel de ui, snijd grof en doe in de blender. Pel de look, snijd de koriander grof en voeg ook toe. Mix het geheel.
100 g bulgur
8
Kook de bulgur gaar, spoel onder koud water en laat even uitlekken.
9
Snijd de aardappelen in stukjes en doe ze in de kom van de keukenmachine.
10
Voeg de bulgur toe aan de ui, de look en de koriander en mix nog eens.
80 g bloem, 1 snuifje komijn, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper
11
Voeg de bloem bij de aardappelen, gevolgd door de gemixte bulgur. Kruid met komijn, cayennepeper en zout. Meng alles goed onder elkaar met een platte menghaak.
1 klontje boter
12
Zet een grote pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.
200 g spinazie
13
Kuis en was de spinazie en laat uitlekken.
80 g zonnebloempitten, 1 teentje Look, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 1 snuifje komijn
14
Ga met je mes door de zonnebloempitjes en rooster ze in de boter. Voeg de spinazie eraan toe en laat het meeste vocht verdampen. Pel vervolgens een teentje look en rasp hem bij de spinazie. Kruid met peper, zout en een snuif komijn.
1 scheutje arachideolie
15
Laat een goede bodem arachideolie heet worden in een pannetje (of laat de friteuse voorverwarmen tot 170°C).
100 g feta
16
Hak de spinazie en de nootjes fijn, en meng er de feta onder.
17
Rol een balletje van het beslag en duw het plat in de palm van je hand.
TIPGebruik een beetje bloem zodat het beslag niet kleeft.
18
Neem een beetje vulling en leg in het midden van het deeg. Plooi de randen naar binnen toe en rol het geheel tot een klein rugbyballetje.
19
Bak de kibbeh goudbruin in de olie.

Afwerking

20
Schep de Muhammara in een kommetje.
21
Laat de kibbeh uitlekken op wat keukenpapier en serveer ze bij de Muhammara.