Instructies

4 personen

Muhammara

1

Laat de oven voorverwarmen tot 190°C.

2 rode paprika's, 1 scheutje olijfolie
2

Snijd de paprika’s in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en schuif de ovenschaal 30 minuten in de oven.

3

Haal de paprika’s uit de oven en haal de schil eraf.

100 g Walnoten, 40 g panko, 2 el granaatappel siroop
4

Doe de paprika’s met de walnoten, de panko,  een scheutje olijfolie en een scheut granaatappelsiroop in de pot van de blender en mix alles fijn.

1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 1 snuifje sumak
5

Kruid de Muhammara met een snuif zout, sumac en peper.

Kibbeh

600 g Vastkokende aardappelen
6

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af wanneer ze helemaal gaar zijn, plet ze kort met een vork en laat ze een uur afkoelen in de koelkast.

1 ajuin, 1 teentje Look, 0,5 bosjes koriander
7

Pel de ui, snijd grof en doe in de blender. Pel de look, snijd de koriander grof en voeg ook toe. Mix het geheel.

100 g bulgur
8

Kook de bulgur gaar, spoel onder koud water en laat even uitlekken.

9

Snijd de aardappelen in stukjes en doe ze in de kom van de keukenmachine.

10

Voeg de bulgur toe aan de ui, de look en de koriander en mix nog eens.

80 g bloem, 1 snuifje komijn, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper
11

Voeg de bloem bij de aardappelen, gevolgd door de gemixte bulgur. Kruid met komijn, cayennepeper en zout. Meng alles goed onder elkaar met een platte menghaak.

1 klontje boter
12

Zet een grote pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.

200 g spinazie
13

Kuis en was de spinazie en laat uitlekken.

80 g zonnebloempitten, 1 teentje Look, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 1 snuifje komijn
14

Ga met je mes door de zonnebloempitjes en rooster ze in de boter. Voeg de spinazie eraan toe en laat het meeste vocht verdampen. Pel vervolgens een teentje look en rasp hem bij de spinazie. Kruid met peper, zout en een snuif komijn.

1 scheutje arachideolie
15

Laat een goede bodem arachideolie heet worden in een pannetje (of laat de friteuse voorverwarmen tot 170°C).

100 g feta
16

Hak de spinazie en de nootjes fijn, en meng er de feta onder.

17

Rol een balletje van het beslag en duw het plat in de palm van je hand.

TIPGebruik een beetje bloem zodat het beslag niet kleeft.
18

Neem een beetje vulling en leg in het midden van het deeg. Plooi de randen naar binnen toe en rol het geheel tot een klein rugbyballetje.

19

Bak de kibbeh goudbruin in de olie.

Afwerking

20

Schep de Muhammara in een kommetje.

21

Laat de kibbeh uitlekken op wat keukenpapier en serveer ze bij de Muhammara.