Havercakejes met clementines en haverkoekjes met veenbessen
Havercakejes met clementines en haverkoekjes met veenbessen
Havercakejes met clementines en haverkoekjes met veenbessen
Havercakejes met clementines en haverkoekjes met veenbessen
Ingrediënten
4 personen
Clementines
3
Kristalsuiker
125 g
Eieren
3
Amandelextract
1 dopje
Zonnebloemolie
75 ml
Bloem
350 g
Bakpoeder
2 tl
Havermout
150 g
Zout
1 snuifje
Amandelschilfers
40 g
Boter
110 g
Bruine suiker
210 g
Vanille-extract
2 dopje
Veenbessen
100 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Bicarbonaat
1 snuifje
Grof zout
1 snuifje
Benodigdheden
Keukenmachine met klophaak en k vormig hulpstuk, papieren muffinvormpjes, muffinbakplaat, rasp, ovenplaat, bakmat of bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de havercakejes met clementines
1
Verwarm de oven voor tot 175°C.
3 clementines
2
Rasp de schil van de clementines en snijd de vruchten vervolgens a vif. Verdeel in partjes en vang het sap op.
125 g kristalsuiker, 2 eieren, 1 dopje amandelextract, 75 ml zonnebloemolie
3
Doe de suiker, het sap en de zestes van de clementines, de eieren, de olie en het amandelextract in de kom van de keukenmachine en klop alles wit en luchtig.
200 g bloem, 2 tl bakpoeder, 50 g havermout, 1 snuifje zout
4
Voeg de clementinepartjes toe en laat de keukenmachine rustig mengen. Doe ook de bloem, het bakpoeder, een snuif zout en de havermout erbij.
40 g amandelschilfers
5
Vul de muffinbakvorm met papieren cuvettes en verdeel het cakebeslag. Strooi over elk cakeje wat amandelschilfers en schuif de plaat 25 minuten in de voorverwarmde oven op 175°C. Haal de goudbruine havercakejes uit de metalen vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Voor de haverkoekjes met veenbessen
110 g boter, 210 g bruine suiker, 2 dopje vanille-extract
6
Doe de zachte boter met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze wit en luchtig. Voeg er het vanille-extract aan toe.
150 g bloem, 100 g havermout, 100 g veenbessen, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje bicarbonaat, 1 snuifje grof zout
7
Weeg de bloem, de havermout en de veenbessen af in een aparte kom. Voeg kaneel, bicarbonaat en een snuifje grof zout toe. Hou even apart.
1 ei
8
Klop het ei luchtig onder de suiker en de boter.
9
Meng nu de droge ingrediënten onder het beslag.
10
Rol met je handen balletjes van het beslag, duw ze voorzichtig plat tot een rond koekje en schik de schijfjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
11
Bak de haverkoekjes in 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat ze daarna afkoelen op een rooster zodat ze krokant worden.
Voor de havercakejes met clementines
1
Verwarm de oven voor tot 175°C.
3 clementines
2
Rasp de schil van de clementines en snijd de vruchten vervolgens a vif. Verdeel in partjes en vang het sap op.
125 g kristalsuiker, 2 eieren, 1 dopje amandelextract, 75 ml zonnebloemolie
3
Doe de suiker, het sap en de zestes van de clementines, de eieren, de olie en het amandelextract in de kom van de keukenmachine en klop alles wit en luchtig.
200 g bloem, 2 tl bakpoeder, 50 g havermout, 1 snuifje zout
4
Voeg de clementinepartjes toe en laat de keukenmachine rustig mengen. Doe ook de bloem, het bakpoeder, een snuif zout en de havermout erbij.
40 g amandelschilfers
5
Vul de muffinbakvorm met papieren cuvettes en verdeel het cakebeslag. Strooi over elk cakeje wat amandelschilfers en schuif de plaat 25 minuten in de voorverwarmde oven op 175°C. Haal de goudbruine havercakejes uit de metalen vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Voor de haverkoekjes met veenbessen
110 g boter, 210 g bruine suiker, 2 dopje vanille-extract
6
Doe de zachte boter met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze wit en luchtig. Voeg er het vanille-extract aan toe.
150 g bloem, 100 g havermout, 100 g veenbessen, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje bicarbonaat, 1 snuifje grof zout
7
Weeg de bloem, de havermout en de veenbessen af in een aparte kom. Voeg kaneel, bicarbonaat en een snuifje grof zout toe. Hou even apart.
1 ei
8
Klop het ei luchtig onder de suiker en de boter.
9
Meng nu de droge ingrediënten onder het beslag.
10
Rol met je handen balletjes van het beslag, duw ze voorzichtig plat tot een rond koekje en schik de schijfjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
11
Bak de haverkoekjes in 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat ze daarna afkoelen op een rooster zodat ze krokant worden.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Clementines
3
Kristalsuiker
125 g
Eieren
3
Amandelextract
1 dopje
Zonnebloemolie
75 ml
Bloem
350 g
Bakpoeder
2 tl
Havermout
150 g
Zout
1 snuifje
Amandelschilfers
40 g
Boter
110 g
Bruine suiker
210 g
Vanille-extract
2 dopje
Veenbessen
100 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Bicarbonaat
1 snuifje
Grof zout
1 snuifje
Havercakejes met clementines en haverkoekjes met veenbessen
Twee supersimpele recepten met haver waar je iedereen een plezier mee kan doen: een fruitig havercakeje met clementines en een krokant koekje met havermout en gedroogde veenbessen.Tip: met de hoeveelheden voor vier personen bak je negen havercakejes en een 15-tal koekjes.Instructies
Voor de havercakejes met clementines
1
Verwarm de oven voor tot 175°C.
3 clementines
2
Rasp de schil van de clementines en snijd de vruchten vervolgens a vif. Verdeel in partjes en vang het sap op.
125 g kristalsuiker, 2 eieren, 1 dopje amandelextract, 75 ml zonnebloemolie
3
Doe de suiker, het sap en de zestes van de clementines, de eieren, de olie en het amandelextract in de kom van de keukenmachine en klop alles wit en luchtig.
200 g bloem, 2 tl bakpoeder, 50 g havermout, 1 snuifje zout
4
Voeg de clementinepartjes toe en laat de keukenmachine rustig mengen. Doe ook de bloem, het bakpoeder, een snuif zout en de havermout erbij.
40 g amandelschilfers
5
Vul de muffinbakvorm met papieren cuvettes en verdeel het cakebeslag. Strooi over elk cakeje wat amandelschilfers en schuif de plaat 25 minuten in de voorverwarmde oven op 175°C. Haal de goudbruine havercakejes uit de metalen vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Voor de haverkoekjes met veenbessen
110 g boter, 210 g bruine suiker, 2 dopje vanille-extract
6
Doe de zachte boter met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze wit en luchtig. Voeg er het vanille-extract aan toe.
150 g bloem, 100 g havermout, 100 g veenbessen, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje bicarbonaat, 1 snuifje grof zout
7
Weeg de bloem, de havermout en de veenbessen af in een aparte kom. Voeg kaneel, bicarbonaat en een snuifje grof zout toe. Hou even apart.
1 ei
8
Klop het ei luchtig onder de suiker en de boter.
9
Meng nu de droge ingrediënten onder het beslag.
10
Rol met je handen balletjes van het beslag, duw ze voorzichtig plat tot een rond koekje en schik de schijfjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
11
Bak de haverkoekjes in 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat ze daarna afkoelen op een rooster zodat ze krokant worden.