Instructies
4 personen
Voor de havercakejes met clementines
1
Verwarm de oven voor tot 175°C.
3 clementines
2
Rasp de schil van de clementines en snijd de vruchten vervolgens a vif. Verdeel in partjes en vang het sap op.
125 g kristalsuiker, 2 eieren, 1 dopje amandelextract, 75 ml zonnebloemolie
3
Doe de suiker, het sap en de zestes van de clementines, de eieren, de olie en het amandelextract in de kom van de keukenmachine en klop alles wit en luchtig.
200 g bloem, 2 tl bakpoeder, 50 g havermout, 1 snuifje zout
4
Voeg de clementinepartjes toe en laat de keukenmachine rustig mengen. Doe ook de bloem, het bakpoeder, een snuif zout en de havermout erbij.
40 g amandelschilfers
5
Vul de muffinbakvorm met papieren cuvettes en verdeel het cakebeslag. Strooi over elk cakeje wat amandelschilfers en schuif de plaat 25 minuten in de voorverwarmde oven op 175°C. Haal de goudbruine havercakejes uit de metalen vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Voor de haverkoekjes met veenbessen
110 g boter, 210 g bruine suiker, 2 dopje vanille-extract
6
Doe de zachte boter met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze wit en luchtig. Voeg er het vanille-extract aan toe.
150 g bloem, 100 g havermout, 100 g veenbessen, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje bicarbonaat, 1 snuifje grof zout
7
Weeg de bloem, de havermout en de veenbessen af in een aparte kom. Voeg kaneel, bicarbonaat en een snuifje grof zout toe. Hou even apart.
1 ei
8
Klop het ei luchtig onder de suiker en de boter.
9
Meng nu de droge ingrediënten onder het beslag.
10
Rol met je handen balletjes van het beslag, duw ze voorzichtig plat tot een rond koekje en schik de schijfjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
11