dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter (thumbnail)Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter

Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter

40m
10
-
5.5K
Recepten

Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter

Verse ravioli met kruidenkaas, walnoot, gebakken pompoen en salieboter als hapje van het Nationale Kerstmenu 2024.
Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter (thumbnail)Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter

Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter

40m
10
-
5.5K
Recepten

Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter

Verse ravioli met kruidenkaas, walnoot, gebakken pompoen en salieboter als hapje van het Nationale Kerstmenu 2024.
Type gerechtAperitief
Totale tijd40m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes5.5K

Ingrediënten

4 personen
00-bloem
300 g
Eieren
3
Zout
1 snuifje
Kruidenkaas
150 g
Walnoten
75 g
Butternuts
200 g
Sjalotten
0,5
Citroensap
Salie
1 takje
Olijfolie

Benodigdheden

Deegrol, een ravioliroller

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor het pastadeeg

300 g 00-bloem, 3 eieren, 1 snuifje zout, olijfolie
1
Meng de bloem met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig pastadeeg. Wikkel het in folie en leg het in de koelkast.

Voor de vulling

75 g Walnoten, 150 g kruidenkaas, olijfolie
2
Hak de walnoten fijn en meng ze onder de kruidenkaas. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout.

Voor de ravioli

3
Bestuif je werkoppervlak met bloem en rol het pastadeeg dun uit. Maak twee rechthoekige plakken.
4
Maak bolletjes van de kruidenkaasvulling. Leg ze op het pastadeeg en duw ze plat.
5
Leg het tweede pastavel erover. Snijd het deeg in vierkantjes met een raviolisnijder.

Voor de garnituur

200 g butternuts, 0,5 Sjalotten
6
Snijd de pompoen in blokjes en de sjalot in halve ringen.
1 takje Salie
7
Snipper enkele salieblaadjes fijn.
citroensap
8
Bak de pompoen en sjalot in boter. Voeg peper, zout en salie toe. Sprenkel er citroensap over.

Afwerken

9
Kook de ravioli. Schik ze in diepe borden en schep er de pompoen met sjalot over. Werk af met de salie.
1
Meng de bloem met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig pastadeeg. Wikkel het in folie en leg het in de koelkast.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Voor het pastadeeg

300 g 00-bloem, 3 eieren, 1 snuifje zout, olijfolie
1
Meng de bloem met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig pastadeeg. Wikkel het in folie en leg het in de koelkast.

Voor de vulling

75 g Walnoten, 150 g kruidenkaas, olijfolie
2
Hak de walnoten fijn en meng ze onder de kruidenkaas. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout.

Voor de ravioli

3
Bestuif je werkoppervlak met bloem en rol het pastadeeg dun uit. Maak twee rechthoekige plakken.
4
Maak bolletjes van de kruidenkaasvulling. Leg ze op het pastadeeg en duw ze plat.
5
Leg het tweede pastavel erover. Snijd het deeg in vierkantjes met een raviolisnijder.

Voor de garnituur

200 g butternuts, 0,5 Sjalotten
6
Snijd de pompoen in blokjes en de sjalot in halve ringen.
1 takje Salie
7
Snipper enkele salieblaadjes fijn.
citroensap
8
Bak de pompoen en sjalot in boter. Voeg peper, zout en salie toe. Sprenkel er citroensap over.

Afwerken

9
Kook de ravioli. Schik ze in diepe borden en schep er de pompoen met sjalot over. Werk af met de salie.
1
Meng de bloem met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig pastadeeg. Wikkel het in folie en leg het in de koelkast.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter (thumbnail)Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter
4 personen
40m
Ingrediënten
00-bloem
300 g
Eieren
3
Zout
1 snuifje
Kruidenkaas
150 g
Walnoten
75 g
Butternuts
200 g
Sjalotten
0,5
Citroensap
Salie
1 takje
Olijfolie

Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter

Verse ravioli met kruidenkaas, walnoot, gebakken pompoen en salieboter als hapje van het Nationale Kerstmenu 2024.
Instructies

Voor het pastadeeg

300 g 00-bloem, 3 eieren, 1 snuifje zout, olijfolie
1
Meng de bloem met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig pastadeeg. Wikkel het in folie en leg het in de koelkast.

Voor de vulling

75 g Walnoten, 150 g kruidenkaas, olijfolie
2
Hak de walnoten fijn en meng ze onder de kruidenkaas. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout.

Voor de ravioli

3
Bestuif je werkoppervlak met bloem en rol het pastadeeg dun uit. Maak twee rechthoekige plakken.
4
Maak bolletjes van de kruidenkaasvulling. Leg ze op het pastadeeg en duw ze plat.
5
Leg het tweede pastavel erover. Snijd het deeg in vierkantjes met een raviolisnijder.

Voor de garnituur

200 g butternuts, 0,5 Sjalotten
6
Snijd de pompoen in blokjes en de sjalot in halve ringen.
1 takje Salie
7
Snipper enkele salieblaadjes fijn.
citroensap
8
Bak de pompoen en sjalot in boter. Voeg peper, zout en salie toe. Sprenkel er citroensap over.

Afwerken

9
Kook de ravioli. Schik ze in diepe borden en schep er de pompoen met sjalot over. Werk af met de salie.