Gepaneerd varkenslapje met wortelpuree en witloof
Gepaneerd varkenslapje met wortelpuree en witloof
Krokante varkenslapjes met wortel-tijmpuree en gebakken witloof.
Gepaneerd varkenslapje met wortelpuree en witloof
Gepaneerd varkenslapje met wortelpuree en witloof
Krokante varkenslapjes met wortel-tijmpuree en gebakken witloof.
Ingrediënten
4 personen
Varkenslapjes
4
Bloem
4 el
Ei
1
Olijfolie
1 scheutje
Paneermeel
50 g
Panko
50 g
Loskokende aardappelen
500 g
Wortelen
600 g
Look
1 teentje
Jonge tijm+ wat extra
Laurier
2
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Boter
1 klont
Graanmosterd
2 el
Witloof
4 pijltjes
Balsamico
1 flinke scheut
Waterkers
1 bosje
Nootmuskaat
Benodigdheden
Pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
600 g wortelen
2
Snijd de wortelen in stukken en laat ze meekoken met de aardappelen.
1 teentje Look, jonge tijm (+ wat extra), 2 laurier
3
Pel de look en laat hem meekoken. Voeg wat tijm en laurier toe.
4 el bloem
4
Lepel de bloem in een schaal.
1 ei
5
Kluts het ei met een scheut olie in een andere schaal.
50 g panko, 50 g paneermeel
6
Meng de panko met het paneermeel in een derde schaal.
4 varkenslapjes
7
Kruid de varkenlapjes met peper en zout, en paneer ze: haal de varkenslapjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel met panko.
4 pijltjes witloof, nootmuskaat
8
Snijd het witloof in reepjes en bak ze in boter. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
1 flinke scheut balsamico
9
Giet de balsamico erbij en laat nog even bakken.
1 scheutje olijfolie
10
Bak de gepaneerde lapjes op beide kanten in een pan met boter en olijfolie.
1 eierdooier, 2 el graanmosterd, 1 klont boter, 1 scheutje melk
11
Giet de aardappelen met wortelen af en voeg de dooier, de mosterd, een klont boter en een scheut melk toe.
12
Snipper wat tijm fijn en voeg die ook toe. Ga met een stamper door de puree en kruid met zout en nootmuskaat.
1 bosje Waterkers
13
Schep wat wortel-tijmpuree op een bord en schep er het zoetzure witloof bij. Serveer met een gebakken varkenslapje, wat waterkers en een extra lepel mosterd.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!500 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
600 g wortelen
2
Snijd de wortelen in stukken en laat ze meekoken met de aardappelen.
1 teentje Look, jonge tijm (+ wat extra), 2 laurier
3
Pel de look en laat hem meekoken. Voeg wat tijm en laurier toe.
4 el bloem
4
Lepel de bloem in een schaal.
1 ei
5
Kluts het ei met een scheut olie in een andere schaal.
50 g panko, 50 g paneermeel
6
Meng de panko met het paneermeel in een derde schaal.
4 varkenslapjes
7
Kruid de varkenlapjes met peper en zout, en paneer ze: haal de varkenslapjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel met panko.
4 pijltjes witloof, nootmuskaat
8
Snijd het witloof in reepjes en bak ze in boter. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
1 flinke scheut balsamico
9
Giet de balsamico erbij en laat nog even bakken.
1 scheutje olijfolie
10
Bak de gepaneerde lapjes op beide kanten in een pan met boter en olijfolie.
1 eierdooier, 2 el graanmosterd, 1 klont boter, 1 scheutje melk
11
Giet de aardappelen met wortelen af en voeg de dooier, de mosterd, een klont boter en een scheut melk toe.
12
Snipper wat tijm fijn en voeg die ook toe. Ga met een stamper door de puree en kruid met zout en nootmuskaat.
1 bosje Waterkers
13
Schep wat wortel-tijmpuree op een bord en schep er het zoetzure witloof bij. Serveer met een gebakken varkenslapje, wat waterkers en een extra lepel mosterd.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
15u 20m
Ingrediënten
Varkenslapjes
4
Bloem
4 el
Ei
1
Olijfolie
1 scheutje
Paneermeel
50 g
Panko
50 g
Loskokende aardappelen
500 g
Wortelen
600 g
Look
1 teentje
Jonge tijm+ wat extra
Laurier
2
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Boter
1 klont
Graanmosterd
2 el
Witloof
4 pijltjes
Balsamico
1 flinke scheut
Waterkers
1 bosje
Nootmuskaat
Gepaneerd varkenslapje met wortelpuree en witloof
Krokante varkenslapjes met wortel-tijmpuree en gebakken witloof.Instructies
500 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
600 g wortelen
2
Snijd de wortelen in stukken en laat ze meekoken met de aardappelen.
1 teentje Look, jonge tijm (+ wat extra), 2 laurier
3
Pel de look en laat hem meekoken. Voeg wat tijm en laurier toe.
4 el bloem
4
Lepel de bloem in een schaal.
1 ei
5
Kluts het ei met een scheut olie in een andere schaal.
50 g panko, 50 g paneermeel
6
Meng de panko met het paneermeel in een derde schaal.
4 varkenslapjes
7
Kruid de varkenlapjes met peper en zout, en paneer ze: haal de varkenslapjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel met panko.
4 pijltjes witloof, nootmuskaat
8
Snijd het witloof in reepjes en bak ze in boter. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
1 flinke scheut balsamico
9
Giet de balsamico erbij en laat nog even bakken.
1 scheutje olijfolie
10
Bak de gepaneerde lapjes op beide kanten in een pan met boter en olijfolie.
1 eierdooier, 2 el graanmosterd, 1 klont boter, 1 scheutje melk
11
Giet de aardappelen met wortelen af en voeg de dooier, de mosterd, een klont boter en een scheut melk toe.
12
Snipper wat tijm fijn en voeg die ook toe. Ga met een stamper door de puree en kruid met zout en nootmuskaat.
1 bosje Waterkers
13
Schep wat wortel-tijmpuree op een bord en schep er het zoetzure witloof bij. Serveer met een gebakken varkenslapje, wat waterkers en een extra lepel mosterd.