Pasta met gebakken knolselder, champignons en kruidenkaas
Pasta met gebakken knolselder, champignons en kruidenkaas
Pasta met gebakken knolselder, champignons en kruidenkaas
Pasta met gebakken knolselder, champignons en kruidenkaas
Ingrediënten
4 personen
Knolselder
1
Parijse champignons
1 een bakje
Boter
2 klont
Look
2 teentjes
Sjalotten
1
Selder
4 stengel
Spaghetti
500 g
Zout
Peper
Salie
1 flinke snuif
Citroenen
1,5
Platte peterselie
Kruidenkaas
400 g
Rucola
Parmezaanse kaas
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 knolselder
1
Snijd de knolselder in blokjes en kook ze gaar. Koel de blokjes nadien af en zet ze even aan de kant.
1 een bakje Parijse champignons, 1 klont boter
2
Zet een ruime pan met boter op het vuur. Snijd de champignons doormidden en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 teentje Look
3
Pel en snijd een teentje look fijn, en voeg de look toe aan de champignons.
1 Sjalotten, 4 stengel selder
4
Pel en snipper de sjalot fijn. Voeg de sjalot toe aan de champignons, gevolgd door de stengels fijngesneden selder.
5
Blus de groenten met een scheut water en laat rustig verder stoven.
500 g spaghetti
6
Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking in gezouten water.
1 klont boter, zout, peper, 1 flinke snuif Salie, 0,5 citroenen
7
Haal de groenten uit de pan en laat er een klont boter in smelten. Bak de blokjes knolselder in de boter en breng op smaak met peper, zout, salie en citroensap.
1 citroen, 1 teentje Look, platte peterselie
8
Pel en snijd een teentje look, rasp de zeste van de citroen en hak de platte peterselie fijn. Meng het geheel onder elkaar tot een gremolata.
9
Meng de rest van de groenten onder de knolselder in de pan.
400 g kruidenkaas, peper
10
Voeg er een soeplepel van het kookvocht aan toe met de kruidenkaas en een flinke snuif peper. Meng alles goed onder elkaar.
11
Doe er tenslotte de pasta bij en meng hem onder de saus.
Rucola, 100 g Parmezaanse kaas
12
Serveer de pasta op een bord en werk hem af met de gremolata, enkele blaadjes rucola en enkele parmezaanschilfers.
1 knolselder
1
Snijd de knolselder in blokjes en kook ze gaar. Koel de blokjes nadien af en zet ze even aan de kant.
1 een bakje Parijse champignons, 1 klont boter
2
Zet een ruime pan met boter op het vuur. Snijd de champignons doormidden en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 teentje Look
3
Pel en snijd een teentje look fijn, en voeg de look toe aan de champignons.
1 Sjalotten, 4 stengel selder
4
Pel en snipper de sjalot fijn. Voeg de sjalot toe aan de champignons, gevolgd door de stengels fijngesneden selder.
5
Blus de groenten met een scheut water en laat rustig verder stoven.
500 g spaghetti
6
Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking in gezouten water.
1 klont boter, zout, peper, 1 flinke snuif Salie, 0,5 citroenen
7
Haal de groenten uit de pan en laat er een klont boter in smelten. Bak de blokjes knolselder in de boter en breng op smaak met peper, zout, salie en citroensap.
1 citroen, 1 teentje Look, platte peterselie
8
Pel en snijd een teentje look, rasp de zeste van de citroen en hak de platte peterselie fijn. Meng het geheel onder elkaar tot een gremolata.
9
Meng de rest van de groenten onder de knolselder in de pan.
400 g kruidenkaas, peper
10
Voeg er een soeplepel van het kookvocht aan toe met de kruidenkaas en een flinke snuif peper. Meng alles goed onder elkaar.
11
Doe er tenslotte de pasta bij en meng hem onder de saus.
Rucola, 100 g Parmezaanse kaas
12
Serveer de pasta op een bord en werk hem af met de gremolata, enkele blaadjes rucola en enkele parmezaanschilfers.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Knolselder
1
Parijse champignons
1 een bakje
Boter
2 klont
Look
2 teentjes
Sjalotten
1
Selder
4 stengel
Spaghetti
500 g
Zout
Peper
Salie
1 flinke snuif
Citroenen
1,5
Platte peterselie
Kruidenkaas
400 g
Rucola
Parmezaanse kaas
100 g
Pasta met gebakken knolselder, champignons en kruidenkaas
Jeroen gebruikt spaghetti afkomstig uit Gragnano, een streek onder Pompei in de provincie Napels. De spaghetti wordt gemaakt en gevormd door een bronzen, ruwe metaalsoort die de pasta eveneens een ruwe structuur geeft. Dit zorgt ervoor dat de pasta de saus beter kan opnemen. Ideaal voor dit pastagerecht met winterse groenten en kruidenkaas.Instructies
1 knolselder
1
Snijd de knolselder in blokjes en kook ze gaar. Koel de blokjes nadien af en zet ze even aan de kant.
1 een bakje Parijse champignons, 1 klont boter
2
Zet een ruime pan met boter op het vuur. Snijd de champignons doormidden en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 teentje Look
3
Pel en snijd een teentje look fijn, en voeg de look toe aan de champignons.
1 Sjalotten, 4 stengel selder
4
Pel en snipper de sjalot fijn. Voeg de sjalot toe aan de champignons, gevolgd door de stengels fijngesneden selder.
5
Blus de groenten met een scheut water en laat rustig verder stoven.
500 g spaghetti
6
Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking in gezouten water.
1 klont boter, zout, peper, 1 flinke snuif Salie, 0,5 citroenen
7
Haal de groenten uit de pan en laat er een klont boter in smelten. Bak de blokjes knolselder in de boter en breng op smaak met peper, zout, salie en citroensap.
1 citroen, 1 teentje Look, platte peterselie
8
Pel en snijd een teentje look, rasp de zeste van de citroen en hak de platte peterselie fijn. Meng het geheel onder elkaar tot een gremolata.
9
Meng de rest van de groenten onder de knolselder in de pan.
400 g kruidenkaas, peper
10
Voeg er een soeplepel van het kookvocht aan toe met de kruidenkaas en een flinke snuif peper. Meng alles goed onder elkaar.
11
Doe er tenslotte de pasta bij en meng hem onder de saus.
Rucola, 100 g Parmezaanse kaas
12
Serveer de pasta op een bord en werk hem af met de gremolata, enkele blaadjes rucola en enkele parmezaanschilfers.