Instructies
4 personen
1 knolselder
1
Snijd de knolselder in blokjes en kook ze gaar. Koel de blokjes nadien af en zet ze even aan de kant.
1 een bakje Parijse champignons, 1 klont boter
2
Zet een ruime pan met boter op het vuur. Snijd de champignons doormidden en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 teentje Look
3
Pel en snijd een teentje look fijn, en voeg de look toe aan de champignons.
1 Sjalotten, 4 stengel selder
4
Pel en snipper de sjalot fijn. Voeg de sjalot toe aan de champignons, gevolgd door de stengels fijngesneden selder.
5
Blus de groenten met een scheut water en laat rustig verder stoven.
500 g spaghetti
6
Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking in gezouten water.
1 klont boter, zout, peper, 1 flinke snuif Salie, 0,5 citroenen
7
Haal de groenten uit de pan en laat er een klont boter in smelten. Bak de blokjes knolselder in de boter en breng op smaak met peper, zout, salie en citroensap.
1 citroen, 1 teentje Look, platte peterselie
8
Pel en snijd een teentje look, rasp de zeste van de citroen en hak de platte peterselie fijn. Meng het geheel onder elkaar tot een gremolata.
9
Meng de rest van de groenten onder de knolselder in de pan.
400 g kruidenkaas, peper
10
Voeg er een soeplepel van het kookvocht aan toe met de kruidenkaas en een flinke snuif peper. Meng alles goed onder elkaar.
11
Doe er tenslotte de pasta bij en meng hem onder de saus.
Rucola, 100 g Parmezaanse kaas
12