Broccolisoep met gerookte zalm en feta
Broccolisoep met gerookte zalm en feta
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
2
Knolselders
0,25
Prei
1 stengel
Look
2 teentjes
Broccoli's
3
Aardappel
1
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Spinazie
200 g
Feta
100 g
Gerookte zalm
100 g
Za'atar
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer, een zeef, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
0,25 knolselders
4
Schil de knolselder en snijd in grote stukken. Stoof ook in de boter.
1 stengel prei
5
Was de prei grondig en snijd het wit in stukken. Doe de prei bij de rest van de groenten.
2 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen mee aan.
3 broccoli's
7
Houd een tiental roosjes van de broccoli apart als garnituur. Versnijd de rest van de broccoli, inclusief de stelen, en stoof mee aan.
1 aardappel
8
Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Doe bij de rest van de groenten.
9
Giet er de warme groentebouillon bij.
tijm, laurier, peper, zout
10
Bind de tijm en laurier samen tot een kruidentuiltje. Leg het in de soep. Kruid met peper en zout.
11
Laat de soep ongeveer 1 uur garen onder een deksel op een zacht vuur.
12
Snijd de apart gehouden broccoliroosjes kleiner en dompel ze kort onder in kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
200 g spinazie
13
Was de spinazie en verwijder de harde nerven.
14
Haal het kruidentuiltje uit de soep. Doe er de spinazie bij en laat kort meekoken. Mix de soep met de staafmixer.
15
Duw de soep door een zeef. Breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
16
Doe er de geblancheerde broccoliroosjes bij.
100 g feta, 100 g gerookte zalm, Za'atar
17
Verdeel de soep over borden. Werk af met wat verkruimelde fetakaas, enkele snippers gerookte zalm en een snuif za’atar.
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
0,25 knolselders
4
Schil de knolselder en snijd in grote stukken. Stoof ook in de boter.
1 stengel prei
5
Was de prei grondig en snijd het wit in stukken. Doe de prei bij de rest van de groenten.
2 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen mee aan.
3 broccoli's
7
Houd een tiental roosjes van de broccoli apart als garnituur. Versnijd de rest van de broccoli, inclusief de stelen, en stoof mee aan.
1 aardappel
8
Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Doe bij de rest van de groenten.
9
Giet er de warme groentebouillon bij.
tijm, laurier, peper, zout
10
Bind de tijm en laurier samen tot een kruidentuiltje. Leg het in de soep. Kruid met peper en zout.
11
Laat de soep ongeveer 1 uur garen onder een deksel op een zacht vuur.
12
Snijd de apart gehouden broccoliroosjes kleiner en dompel ze kort onder in kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
200 g spinazie
13
Was de spinazie en verwijder de harde nerven.
14
Haal het kruidentuiltje uit de soep. Doe er de spinazie bij en laat kort meekoken. Mix de soep met de staafmixer.
15
Duw de soep door een zeef. Breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
16
Doe er de geblancheerde broccoliroosjes bij.
100 g feta, 100 g gerookte zalm, Za'atar
17
Verdeel de soep over borden. Werk af met wat verkruimelde fetakaas, enkele snippers gerookte zalm en een snuif za’atar.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
2
Knolselders
0,25
Prei
1 stengel
Look
2 teentjes
Broccoli's
3
Aardappel
1
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Spinazie
200 g
Feta
100 g
Gerookte zalm
100 g
Za'atar
Broccolisoep met gerookte zalm en feta
Soep is een ideale manier om de koelkast leeg te maken. Heb je nog restjes prei, selder, knolselder of spinazie over? Doe ze dan zeker bij deze soep. Afwerken doen we met gerookte zalm en feta.Instructies
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
0,25 knolselders
4
Schil de knolselder en snijd in grote stukken. Stoof ook in de boter.
1 stengel prei
5
Was de prei grondig en snijd het wit in stukken. Doe de prei bij de rest van de groenten.
2 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen mee aan.
3 broccoli's
7
Houd een tiental roosjes van de broccoli apart als garnituur. Versnijd de rest van de broccoli, inclusief de stelen, en stoof mee aan.
1 aardappel
8
Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Doe bij de rest van de groenten.
9
Giet er de warme groentebouillon bij.
tijm, laurier, peper, zout
10
Bind de tijm en laurier samen tot een kruidentuiltje. Leg het in de soep. Kruid met peper en zout.
11
Laat de soep ongeveer 1 uur garen onder een deksel op een zacht vuur.
12
Snijd de apart gehouden broccoliroosjes kleiner en dompel ze kort onder in kokend water.
200 g spinazie
13
Was de spinazie en verwijder de harde nerven.
14
Haal het kruidentuiltje uit de soep. Doe er de spinazie bij en laat kort meekoken. Mix de soep met de staafmixer.
15
Duw de soep door een zeef. Breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
16
Doe er de geblancheerde broccoliroosjes bij.
100 g feta, 100 g gerookte zalm, Za'atar
17
Verdeel de soep over borden. Werk af met wat verkruimelde fetakaas, enkele snippers gerookte zalm en een snuif za’atar.