dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Dijonnaise (thumbnail)Dijonnaise

Dijonnaise

15m
8
-
3.2K
Recepten

Dijonnaise

Vertrek van de klassieke hollandaise als basis en voeg er nog twee extra stappen aan toe voor een luchtig botersausje, afgewerkt met mosterd.
Dijonnaise (thumbnail)Dijonnaise

Dijonnaise

15m
8
-
3.2K
Recepten

Dijonnaise

Vertrek van de klassieke hollandaise als basis en voeg er nog twee extra stappen aan toe voor een luchtig botersausje, afgewerkt met mosterd.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd15m
Ingrediënten8
Beoordeling-
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Eieren
3
Boter
250 g
Witte wijn
2 eierdopjes
Water
1 eierdopje
Mosterd
1 flinke eetlepel
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje

Benodigdheden

Een garde klopper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Dijonnaise

3 eieren, 250 g boter, 2 eierdopjes witte wijn, 1 eierdopje Water
1
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen.
1 flinke eetlepel mosterd
2
Roer de mosterd door de saus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
3
Proef en breng ze op smaak met citroensap, een beetje hete cayennepeper en zout.
TIPServeer je de saus bij vis, bv. rog, voeg er dan gerust ook een flinke eetlepel gehakte kappertjes aan toe.
1
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen.
2
Roer de mosterd door de saus.

Instructies

Dijonnaise

3 eieren, 250 g boter, 2 eierdopjes witte wijn, 1 eierdopje Water
1
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen.
1 flinke eetlepel mosterd
2
Roer de mosterd door de saus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
3
Proef en breng ze op smaak met citroensap, een beetje hete cayennepeper en zout.
TIPServeer je de saus bij vis, bv. rog, voeg er dan gerust ook een flinke eetlepel gehakte kappertjes aan toe.
1
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen.
2
Roer de mosterd door de saus.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Dijonnaise (thumbnail)Dijonnaise
4 personen
15m
Ingrediënten
Eieren
3
Boter
250 g
Witte wijn
2 eierdopjes
Water
1 eierdopje
Mosterd
1 flinke eetlepel
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje

Dijonnaise

Vertrek van de klassieke hollandaise als basis en voeg er nog twee extra stappen aan toe voor een luchtig botersausje, afgewerkt met mosterd.
Instructies

Dijonnaise

3 eieren, 250 g boter, 2 eierdopjes witte wijn, 1 eierdopje Water
1
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen.
1 flinke eetlepel mosterd
2
Roer de mosterd door de saus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
3
Proef en breng ze op smaak met citroensap, een beetje hete cayennepeper en zout.
TIPServeer je de saus bij vis, bv. rog, voeg er dan gerust ook een flinke eetlepel gehakte kappertjes aan toe.