Appelbollen met frangipane
Appelbollen met frangipane
Appelbollen met frangipane
Appelbollen met frangipane
Ingrediënten
4 personen
Boter
100 g
Kristalsuiker
70 g
Bloemsuiker
65 g
Bloemsuiker
1 snuifje
Kaneel
1 snuifje
Bloem
90 g
Bloem
Zout
1 snuifje
Amandelpoeder
65 g
Amandelextract
1 dopje
Ei
1
Appels
2
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Bladerdeeg
1 vel
Parelsuiker
50 g
Benodigdheden
Een appelboor
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Warm de oven voor op 175°C.
100 g boter
2
Doe de juiste hoeveelheid boter in kleine blokjes in een mengkom.
70 g kristalsuiker, 65 g bloemsuiker, 1 snuifje kaneel, 90 g bloem, 1 snuifje zout, 65 g amandelpoeder, 1 dopje amandelextract, 1 ei
3
Doe er de suiker, de bloemsuiker, de kaneel, de bloem, een snuifje zout, het amandelpoeder, het amandelextract en het ei bij. Meng alles onder elkaar tot een gladde spijs.
2 appels
4
Schil de appels en haal er het klokkenhuis uit met een appelboor. Snijd de appels doormidden.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
5
Roer een eigeel los met een scheutje melk. (dorure)
1 vel bladerdeeg, bloem
6
Rol het bladerdeeg een beetje uit en bestuif met wat bloem. Snijd er een stuk bladerdeeg uit en smeer er de randen van in met de dorure.
7
Smeer de appel langs 1 kant in met de spijs. Leg de appel met de spijs onderaan op het deeg en vouw het deeg vervolgens toe.
8
Draai het om en maak insnijdingen aan de bovenkant (kant van de spijs).
50 g parelsuiker
9
Smeer de bol in met dorure en werk af met de parelsuiker.
10
Schuif de appelbollen de oven in gedurende 45 minuten ongeveer.
1 snuifje bloemsuiker
11
Haal de bollen uit de oven en werk ze af met een snuif bloemsuiker.
1
Warm de oven voor op 175°C.
100 g boter
2
Doe de juiste hoeveelheid boter in kleine blokjes in een mengkom.
70 g kristalsuiker, 65 g bloemsuiker, 1 snuifje kaneel, 90 g bloem, 1 snuifje zout, 65 g amandelpoeder, 1 dopje amandelextract, 1 ei
3
Doe er de suiker, de bloemsuiker, de kaneel, de bloem, een snuifje zout, het amandelpoeder, het amandelextract en het ei bij. Meng alles onder elkaar tot een gladde spijs.
2 appels
4
Schil de appels en haal er het klokkenhuis uit met een appelboor. Snijd de appels doormidden.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
5
Roer een eigeel los met een scheutje melk. (dorure)
1 vel bladerdeeg, bloem
6
Rol het bladerdeeg een beetje uit en bestuif met wat bloem. Snijd er een stuk bladerdeeg uit en smeer er de randen van in met de dorure.
7
Smeer de appel langs 1 kant in met de spijs. Leg de appel met de spijs onderaan op het deeg en vouw het deeg vervolgens toe.
8
Draai het om en maak insnijdingen aan de bovenkant (kant van de spijs).
50 g parelsuiker
9
Smeer de bol in met dorure en werk af met de parelsuiker.
10
Schuif de appelbollen de oven in gedurende 45 minuten ongeveer.
1 snuifje bloemsuiker
11
Haal de bollen uit de oven en werk ze af met een snuif bloemsuiker.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Boter
100 g
Kristalsuiker
70 g
Bloemsuiker
65 g
Bloemsuiker
1 snuifje
Kaneel
1 snuifje
Bloem
90 g
Bloem
Zout
1 snuifje
Amandelpoeder
65 g
Amandelextract
1 dopje
Ei
1
Appels
2
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Bladerdeeg
1 vel
Parelsuiker
50 g
Appelbollen met frangipane
Het recept van appelbollen komt qua ingrediënten ongeveer overeen met het recept van appelflappen. Je kan ze dus met elkaar vergelijken, maar toch verschillen ze sterk van smaak. Een appelbol is een appel in zijn geheel gehuld in een frangipanelaagje en een krokant vel bladerdeeg. Lekker genieten!Instructies
1
Warm de oven voor op 175°C.
100 g boter
2
Doe de juiste hoeveelheid boter in kleine blokjes in een mengkom.
70 g kristalsuiker, 65 g bloemsuiker, 1 snuifje kaneel, 90 g bloem, 1 snuifje zout, 65 g amandelpoeder, 1 dopje amandelextract, 1 ei
3
Doe er de suiker, de bloemsuiker, de kaneel, de bloem, een snuifje zout, het amandelpoeder, het amandelextract en het ei bij. Meng alles onder elkaar tot een gladde spijs.
2 appels
4
Schil de appels en haal er het klokkenhuis uit met een appelboor. Snijd de appels doormidden.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
5
Roer een eigeel los met een scheutje melk. (dorure)
1 vel bladerdeeg, bloem
6
Rol het bladerdeeg een beetje uit en bestuif met wat bloem. Snijd er een stuk bladerdeeg uit en smeer er de randen van in met de dorure.
7
Smeer de appel langs 1 kant in met de spijs. Leg de appel met de spijs onderaan op het deeg en vouw het deeg vervolgens toe.
8
Draai het om en maak insnijdingen aan de bovenkant (kant van de spijs).
50 g parelsuiker
9
Smeer de bol in met dorure en werk af met de parelsuiker.
10
Schuif de appelbollen de oven in gedurende 45 minuten ongeveer.
1 snuifje bloemsuiker
11
Haal de bollen uit de oven en werk ze af met een snuif bloemsuiker.