Instructies

4 personen
1

Warm de oven voor op 175°C.

100 g boter
2

Doe de juiste hoeveelheid boter in kleine blokjes in een mengkom.

70 g kristalsuiker, 65 g bloemsuiker, 1 snuifje kaneel, 90 g bloem, 1 snuifje zout, 65 g amandelpoeder, 1 dopje amandelextract, 1 ei
3

Doe er de suiker, de bloemsuiker, de kaneel, de bloem, een snuifje zout, het amandelpoeder, het amandelextract en het ei bij. Meng alles onder elkaar tot een gladde spijs.

2 appels
4

Schil de appels en haal er het klokkenhuis uit met een appelboor. Snijd de appels doormidden.

1 eierdooier, 1 scheutje melk
5

Roer een eigeel los met een scheutje melk. (dorure)

1 vel bladerdeeg, bloem
6

Rol het bladerdeeg een beetje uit en bestuif met wat bloem. Snijd er een stuk bladerdeeg uit en smeer er de randen van in met de dorure.

7

Smeer de appel langs 1 kant in met de spijs. Leg de appel met de spijs onderaan op het deeg en vouw het deeg vervolgens toe.

8

Draai het om en maak insnijdingen aan de bovenkant (kant van de spijs).

50 g parelsuiker
9

Smeer de bol in met dorure en werk af met de parelsuiker.

10

Schuif de appelbollen de oven in gedurende 45 minuten ongeveer.

1 snuifje bloemsuiker
11

Haal de bollen uit de oven en werk ze af met een snuif bloemsuiker.