Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten
Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten
Ingrediënten
4 personen
Pijnboompitten
100 g
Aubergine
2
Look
1 teentje
Rozemarijn
Basilicum
1 bosje
Olijfolie
0,5 dl
Merguez
600 g
Parmezaanse kaas
80 g
Citroenen
0,5
Penne
400 g
Sjalotten
2
Kerstomaten
1 bakje
Benodigdheden
Blender, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
100 g pijnboompitten
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Kleur de pijnboompitjes in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op wat keukenpapier.
2 aubergine, 1 teentje Look, rozemarijn
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze goudbruin in dezelfde pan. Kruid de aubergine met peper en zout. Snipper bij de aubergines nog een teentje look en wat rozemarijn.
1 bosje basilicum
3
Schep de helft van de pijnboompitten in de pot van de blender en voeg de basilicum eraan toe.
0,5 dl olijfolie
4
Schep de helft van de gebakken aubergine op een vel keukenpapier en laat even uitlekken. Schep de rest van de blokjes in de blender en voeg er de olijfolie aan toe.
600 g merguez
5
Laat wat verse olie heet worden in de pan en knijp het vlees van de merguez in bolletjes in de olie. Bak de balletjes merguez in de pan goudbruin.
80 g Parmezaanse kaas, 0,5 citroenen
6
Snijd de parmezaan in kleine blokjes en doe ze in de pot van de blender. Voeg het sap van de citroen toe aan de pesto en mix alles glad. Voeg kruiding toe naar smaak.
400 g penne
7
Breng een pot water aan de kook en kook vervolgens de penne gaar in het kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 Sjalotten
8
Pel de sjalotten, snijd ze in halve maantjes en voeg ze toe aan de pan met merguez. Laat alles even bakken.
1 bakje kerstomaten
9
Spoel de kerstomaatjes en snijd ze in twee of in vier.
10
Schep de gare pasta bij de sjalotten en de balletjes merguez en voeg er een goede soeplepel kookvocht bij. Meng alles eens goed onder elkaar en voeg de pesto eraan toe, gevolgd door de rest van de garnituur: de blokjes aubergine, de pijnboompitjes en de kerstomaatjes. Kruid bij naar smaak en werk af met wat extra parmezaan en basilicum.
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Kleur de pijnboompitjes in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op wat keukenpapier.
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze goudbruin in dezelfde pan. Kruid de aubergine met peper en zout. Snipper bij de aubergines nog een teentje look en wat rozemarijn.
100 g pijnboompitten
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Kleur de pijnboompitjes in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op wat keukenpapier.
2 aubergine, 1 teentje Look, rozemarijn
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze goudbruin in dezelfde pan. Kruid de aubergine met peper en zout. Snipper bij de aubergines nog een teentje look en wat rozemarijn.
1 bosje basilicum
3
Schep de helft van de pijnboompitten in de pot van de blender en voeg de basilicum eraan toe.
0,5 dl olijfolie
4
Schep de helft van de gebakken aubergine op een vel keukenpapier en laat even uitlekken. Schep de rest van de blokjes in de blender en voeg er de olijfolie aan toe.
600 g merguez
5
Laat wat verse olie heet worden in de pan en knijp het vlees van de merguez in bolletjes in de olie. Bak de balletjes merguez in de pan goudbruin.
80 g Parmezaanse kaas, 0,5 citroenen
6
Snijd de parmezaan in kleine blokjes en doe ze in de pot van de blender. Voeg het sap van de citroen toe aan de pesto en mix alles glad. Voeg kruiding toe naar smaak.
400 g penne
7
Breng een pot water aan de kook en kook vervolgens de penne gaar in het kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 Sjalotten
8
Pel de sjalotten, snijd ze in halve maantjes en voeg ze toe aan de pan met merguez. Laat alles even bakken.
1 bakje kerstomaten
9
Spoel de kerstomaatjes en snijd ze in twee of in vier.
10
Schep de gare pasta bij de sjalotten en de balletjes merguez en voeg er een goede soeplepel kookvocht bij. Meng alles eens goed onder elkaar en voeg de pesto eraan toe, gevolgd door de rest van de garnituur: de blokjes aubergine, de pijnboompitjes en de kerstomaatjes. Kruid bij naar smaak en werk af met wat extra parmezaan en basilicum.
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Kleur de pijnboompitjes in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op wat keukenpapier.
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze goudbruin in dezelfde pan. Kruid de aubergine met peper en zout. Snipper bij de aubergines nog een teentje look en wat rozemarijn.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Pijnboompitten
100 g
Aubergine
2
Look
1 teentje
Rozemarijn
Basilicum
1 bosje
Olijfolie
0,5 dl
Merguez
600 g
Parmezaanse kaas
80 g
Citroenen
0,5
Penne
400 g
Sjalotten
2
Kerstomaten
1 bakje
Pasta met merguez, auberginepesto en kerstomaten
Een eenvoudige, smaakvolle en gezonde pasta, perfect om tijdens het hectische begin van het schooljaar op tafel te toveren!Instructies
100 g pijnboompitten
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Kleur de pijnboompitjes in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op wat keukenpapier.
2 aubergine, 1 teentje Look, rozemarijn
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze goudbruin in dezelfde pan. Kruid de aubergine met peper en zout. Snipper bij de aubergines nog een teentje look en wat rozemarijn.
1 bosje basilicum
3
Schep de helft van de pijnboompitten in de pot van de blender en voeg de basilicum eraan toe.
0,5 dl olijfolie
4
Schep de helft van de gebakken aubergine op een vel keukenpapier en laat even uitlekken. Schep de rest van de blokjes in de blender en voeg er de olijfolie aan toe.
600 g merguez
5
Laat wat verse olie heet worden in de pan en knijp het vlees van de merguez in bolletjes in de olie. Bak de balletjes merguez in de pan goudbruin.
80 g Parmezaanse kaas, 0,5 citroenen
6
Snijd de parmezaan in kleine blokjes en doe ze in de pot van de blender. Voeg het sap van de citroen toe aan de pesto en mix alles glad. Voeg kruiding toe naar smaak.
400 g penne
7
Breng een pot water aan de kook en kook vervolgens de penne gaar in het kokend water.
2 Sjalotten
8
Pel de sjalotten, snijd ze in halve maantjes en voeg ze toe aan de pan met merguez. Laat alles even bakken.
1 bakje kerstomaten
9
Spoel de kerstomaatjes en snijd ze in twee of in vier.
10
Schep de gare pasta bij de sjalotten en de balletjes merguez en voeg er een goede soeplepel kookvocht bij. Meng alles eens goed onder elkaar en voeg de pesto eraan toe, gevolgd door de rest van de garnituur: de blokjes aubergine, de pijnboompitjes en de kerstomaatjes. Kruid bij naar smaak en werk af met wat extra parmezaan en basilicum.