dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta fazool (thumbnail)Pasta fazool

Pasta fazool

3u
18
-
2.5K
Recepten

Pasta fazool

Geïnspireerd door het liedje “That’s Amore” van Dean Martin, maakt Jeroen pasta fazool klaar. Een soort Zuid-Italiaanse soep met pasta en boontjes. Heerlijk om van te smullen na een lange winterse wandeling.
Pasta fazool (thumbnail)Pasta fazool

Pasta fazool

3u
18
-
2.5K
Recepten

Pasta fazool

Geïnspireerd door het liedje “That’s Amore” van Dean Martin, maakt Jeroen pasta fazool klaar. Een soort Zuid-Italiaanse soep met pasta en boontjes. Heerlijk om van te smullen na een lange winterse wandeling.
Type gerechtSoep
Totale tijd3u
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Cannellinibonen
200 g
Wortels
5
Ajuinen
4
Selder
8 stengel
Water
2 l
Varkensschenkels
1.000 g
Jeneverbessen
Kruidnagels
Olijfolie
Tomatenpuree
3 tl
Gepelde tomaten
2 blikje
Tijm
Laurierblaadjes
Rozemarijn
1 takje
Tubetti
400 g
Platte peterselie
Oregano
Parmezaanschilfers
120 g

Benodigdheden

Een ruime casserole of kookpot

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g cannellinibonen
1
Laat de bonen een nacht weken.
4 Wortels, 2 ajuinen, 4 stengel selder
2
Pel de uien en schil de wortelen. Spoel de selder onder koud water.
2 l Water
3
Snijd de groenten in grote stukken en zet ze op in een kookpot met het water.
1.000 g varkensschenkels, Jeneverbessen, kruidnagels
4
Voeg de varkensschenkels, de jeneverbessen en de kruidnagels eraan toe en laat de bouillon 2 uur zachtjes koken, tot het vlees zacht is.
olijfolie
5
Zet een ruime casserole met een scheut olijfolie op het vuur.
2 ajuinen
6
Pel en snijd de uien fijn. Stoof ze aan in de hete olie.
4 stengel selder, 1 Wortel
7
Snijd de stengels selder fijn. Schil de wortel en snijd ook deze fijn. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
8
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de stovende groenten.
3 tl Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat hem even meebakken.
2 blikje gepelde tomaten
10
Blus het geheel met de gepelde tomaten.
11
Voeg er de geweekte boontjes aan toe.
12
Giet 3 soeplepels van de bouillon door een zeefje. Breng de soep aan de kook.
13
Pluk het vlees van de varkensschenkels en houd het vlees even apart.
tijm, laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn
14
Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Voeg deze toe aan de soep.
400 g tubetti
15
Voeg de pasta toe aan de soep en kook hem net gaar.
16
Doe het varkensvlees in de soep als de pasta gaar is.
platte peterselie, oregano, 120 g parmezaanschilfers
17
Giet wat van de soep in een kommetje en werk af met enkele pluksels platte peterselie, verse oregano en schilfers Parmezaanse kaas.
1
Laat de bonen een nacht weken.
2
Pel de uien en schil de wortelen. Spoel de selder onder koud water.

Instructies

200 g cannellinibonen
1
Laat de bonen een nacht weken.
4 Wortels, 2 ajuinen, 4 stengel selder
2
Pel de uien en schil de wortelen. Spoel de selder onder koud water.
2 l Water
3
Snijd de groenten in grote stukken en zet ze op in een kookpot met het water.
1.000 g varkensschenkels, Jeneverbessen, kruidnagels
4
Voeg de varkensschenkels, de jeneverbessen en de kruidnagels eraan toe en laat de bouillon 2 uur zachtjes koken, tot het vlees zacht is.
olijfolie
5
Zet een ruime casserole met een scheut olijfolie op het vuur.
2 ajuinen
6
Pel en snijd de uien fijn. Stoof ze aan in de hete olie.
4 stengel selder, 1 Wortel
7
Snijd de stengels selder fijn. Schil de wortel en snijd ook deze fijn. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
8
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de stovende groenten.
3 tl Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat hem even meebakken.
2 blikje gepelde tomaten
10
Blus het geheel met de gepelde tomaten.
11
Voeg er de geweekte boontjes aan toe.
12
Giet 3 soeplepels van de bouillon door een zeefje. Breng de soep aan de kook.
13
Pluk het vlees van de varkensschenkels en houd het vlees even apart.
tijm, laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn
14
Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Voeg deze toe aan de soep.
400 g tubetti
15
Voeg de pasta toe aan de soep en kook hem net gaar.
16
Doe het varkensvlees in de soep als de pasta gaar is.
platte peterselie, oregano, 120 g parmezaanschilfers
17
Giet wat van de soep in een kommetje en werk af met enkele pluksels platte peterselie, verse oregano en schilfers Parmezaanse kaas.
1
Laat de bonen een nacht weken.
2
Pel de uien en schil de wortelen. Spoel de selder onder koud water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta fazool (thumbnail)Pasta fazool
4 personen
3u
Ingrediënten
Cannellinibonen
200 g
Wortels
5
Ajuinen
4
Selder
8 stengel
Water
2 l
Varkensschenkels
1.000 g
Jeneverbessen
Kruidnagels
Olijfolie
Tomatenpuree
3 tl
Gepelde tomaten
2 blikje
Tijm
Laurierblaadjes
Rozemarijn
1 takje
Tubetti
400 g
Platte peterselie
Oregano
Parmezaanschilfers
120 g

Pasta fazool

Geïnspireerd door het liedje “That’s Amore” van Dean Martin, maakt Jeroen pasta fazool klaar. Een soort Zuid-Italiaanse soep met pasta en boontjes. Heerlijk om van te smullen na een lange winterse wandeling.
Instructies
200 g cannellinibonen
1
Laat de bonen een nacht weken.
4 Wortels, 2 ajuinen, 4 stengel selder
2
Pel de uien en schil de wortelen. Spoel de selder onder koud water.
2 l Water
3
Snijd de groenten in grote stukken en zet ze op in een kookpot met het water.
1.000 g varkensschenkels, Jeneverbessen, kruidnagels
4
Voeg de varkensschenkels, de jeneverbessen en de kruidnagels eraan toe en laat de bouillon 2 uur zachtjes koken, tot het vlees zacht is.
olijfolie
5
Zet een ruime casserole met een scheut olijfolie op het vuur.
2 ajuinen
6
Pel en snijd de uien fijn. Stoof ze aan in de hete olie.
4 stengel selder, 1 Wortel
7
Snijd de stengels selder fijn. Schil de wortel en snijd ook deze fijn. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
8
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de stovende groenten.
3 tl Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat hem even meebakken.
2 blikje gepelde tomaten
10
Blus het geheel met de gepelde tomaten.
11
Voeg er de geweekte boontjes aan toe.
12
Giet 3 soeplepels van de bouillon door een zeefje. Breng de soep aan de kook.
13
Pluk het vlees van de varkensschenkels en houd het vlees even apart.
tijm, laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn
14
Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Voeg deze toe aan de soep.
400 g tubetti
15
Voeg de pasta toe aan de soep en kook hem net gaar.
16
Doe het varkensvlees in de soep als de pasta gaar is.
platte peterselie, oregano, 120 g parmezaanschilfers
17
Giet wat van de soep in een kommetje en werk af met enkele pluksels platte peterselie, verse oregano en schilfers Parmezaanse kaas.