Pasta fazool
Pasta fazool
Pasta fazool
Pasta fazool
Ingrediënten
4 personen
Cannellinibonen
200 g
Wortels
5
Ajuinen
4
Selder
8 stengel
Water
2 l
Varkensschenkels
1.000 g
Jeneverbessen
Kruidnagels
Olijfolie
Tomatenpuree
3 tl
Gepelde tomaten
2 blikje
Tijm
Laurierblaadjes
Rozemarijn
1 takje
Tubetti
400 g
Platte peterselie
Oregano
Parmezaanschilfers
120 g
Benodigdheden
Een ruime casserole of kookpot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g cannellinibonen
1
Laat de bonen een nacht weken.
4 Wortels, 2 ajuinen, 4 stengel selder
2
Pel de uien en schil de wortelen. Spoel de selder onder koud water.
2 l Water
3
Snijd de groenten in grote stukken en zet ze op in een kookpot met het water.
1.000 g varkensschenkels, Jeneverbessen, kruidnagels
4
Voeg de varkensschenkels, de jeneverbessen en de kruidnagels eraan toe en laat de bouillon 2 uur zachtjes koken, tot het vlees zacht is.
olijfolie
5
Zet een ruime casserole met een scheut olijfolie op het vuur.
2 ajuinen
6
Pel en snijd de uien fijn. Stoof ze aan in de hete olie.
4 stengel selder, 1 Wortel
7
Snijd de stengels selder fijn. Schil de wortel en snijd ook deze fijn. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
8
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de stovende groenten.
3 tl Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat hem even meebakken.
2 blikje gepelde tomaten
10
Blus het geheel met de gepelde tomaten.
11
Voeg er de geweekte boontjes aan toe.
12
Giet 3 soeplepels van de bouillon door een zeefje. Breng de soep aan de kook.
13
Pluk het vlees van de varkensschenkels en houd het vlees even apart.
tijm, laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn
14
Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Voeg deze toe aan de soep.
400 g tubetti
15
Voeg de pasta toe aan de soep en kook hem net gaar.
16
Doe het varkensvlees in de soep als de pasta gaar is.
platte peterselie, oregano, 120 g parmezaanschilfers
17
Giet wat van de soep in een kommetje en werk af met enkele pluksels platte peterselie, verse oregano en schilfers Parmezaanse kaas.
200 g cannellinibonen
1
Laat de bonen een nacht weken.
4 Wortels, 2 ajuinen, 4 stengel selder
2
Pel de uien en schil de wortelen. Spoel de selder onder koud water.
2 l Water
3
Snijd de groenten in grote stukken en zet ze op in een kookpot met het water.
1.000 g varkensschenkels, Jeneverbessen, kruidnagels
4
Voeg de varkensschenkels, de jeneverbessen en de kruidnagels eraan toe en laat de bouillon 2 uur zachtjes koken, tot het vlees zacht is.
olijfolie
5
Zet een ruime casserole met een scheut olijfolie op het vuur.
2 ajuinen
6
Pel en snijd de uien fijn. Stoof ze aan in de hete olie.
4 stengel selder, 1 Wortel
7
Snijd de stengels selder fijn. Schil de wortel en snijd ook deze fijn. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
8
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de stovende groenten.
3 tl Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat hem even meebakken.
2 blikje gepelde tomaten
10
Blus het geheel met de gepelde tomaten.
11
Voeg er de geweekte boontjes aan toe.
12
Giet 3 soeplepels van de bouillon door een zeefje. Breng de soep aan de kook.
13
Pluk het vlees van de varkensschenkels en houd het vlees even apart.
tijm, laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn
14
Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Voeg deze toe aan de soep.
400 g tubetti
15
Voeg de pasta toe aan de soep en kook hem net gaar.
16
Doe het varkensvlees in de soep als de pasta gaar is.
platte peterselie, oregano, 120 g parmezaanschilfers
17
Giet wat van de soep in een kommetje en werk af met enkele pluksels platte peterselie, verse oregano en schilfers Parmezaanse kaas.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
3u
Ingrediënten
Cannellinibonen
200 g
Wortels
5
Ajuinen
4
Selder
8 stengel
Water
2 l
Varkensschenkels
1.000 g
Jeneverbessen
Kruidnagels
Olijfolie
Tomatenpuree
3 tl
Gepelde tomaten
2 blikje
Tijm
Laurierblaadjes
Rozemarijn
1 takje
Tubetti
400 g
Platte peterselie
Oregano
Parmezaanschilfers
120 g
Pasta fazool
Geïnspireerd door het liedje “That’s Amore” van Dean Martin, maakt Jeroen pasta fazool klaar. Een soort Zuid-Italiaanse soep met pasta en boontjes. Heerlijk om van te smullen na een lange winterse wandeling.Instructies
200 g cannellinibonen
1
Laat de bonen een nacht weken.
4 Wortels, 2 ajuinen, 4 stengel selder
2
Pel de uien en schil de wortelen. Spoel de selder onder koud water.
2 l Water
3
Snijd de groenten in grote stukken en zet ze op in een kookpot met het water.
1.000 g varkensschenkels, Jeneverbessen, kruidnagels
4
Voeg de varkensschenkels, de jeneverbessen en de kruidnagels eraan toe en laat de bouillon 2 uur zachtjes koken, tot het vlees zacht is.
olijfolie
5
Zet een ruime casserole met een scheut olijfolie op het vuur.
2 ajuinen
6
Pel en snijd de uien fijn. Stoof ze aan in de hete olie.
4 stengel selder, 1 Wortel
7
Snijd de stengels selder fijn. Schil de wortel en snijd ook deze fijn. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
8
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de stovende groenten.
3 tl Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat hem even meebakken.
2 blikje gepelde tomaten
10
Blus het geheel met de gepelde tomaten.
11
Voeg er de geweekte boontjes aan toe.
12
Giet 3 soeplepels van de bouillon door een zeefje. Breng de soep aan de kook.
13
Pluk het vlees van de varkensschenkels en houd het vlees even apart.
tijm, laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn
14
Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Voeg deze toe aan de soep.
400 g tubetti
15
Voeg de pasta toe aan de soep en kook hem net gaar.
16
Doe het varkensvlees in de soep als de pasta gaar is.
platte peterselie, oregano, 120 g parmezaanschilfers
17
Giet wat van de soep in een kommetje en werk af met enkele pluksels platte peterselie, verse oregano en schilfers Parmezaanse kaas.