Instructies
4 personen
200 g cannellinibonen
1
Laat de bonen een nacht weken.
4 Wortels, 2 ajuinen, 4 stengel selder
2
Pel de uien en schil de wortelen. Spoel de selder onder koud water.
2 l Water
3
Snijd de groenten in grote stukken en zet ze op in een kookpot met het water.
1.000 g varkensschenkels, Jeneverbessen, kruidnagels
4
Voeg de varkensschenkels, de jeneverbessen en de kruidnagels eraan toe en laat de bouillon 2 uur zachtjes koken, tot het vlees zacht is.
olijfolie
5
Zet een ruime casserole met een scheut olijfolie op het vuur.
2 ajuinen
6
Pel en snijd de uien fijn. Stoof ze aan in de hete olie.
4 stengel selder, 1 Wortel
7
Snijd de stengels selder fijn. Schil de wortel en snijd ook deze fijn. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
8
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de stovende groenten.
3 tl Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat hem even meebakken.
2 blikje gepelde tomaten
10
Blus het geheel met de gepelde tomaten.
11
Voeg er de geweekte boontjes aan toe.
12
Giet 3 soeplepels van de bouillon door een zeefje. Breng de soep aan de kook.
13
Pluk het vlees van de varkensschenkels en houd het vlees even apart.
tijm, laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn
14
Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Voeg deze toe aan de soep.
400 g tubetti
15
Voeg de pasta toe aan de soep en kook hem net gaar.
16
Doe het varkensvlees in de soep als de pasta gaar is.
platte peterselie, oregano, 120 g parmezaanschilfers
17