Instructies

4 personen
200 g cannellinibonen
1

Laat de bonen een nacht weken.

4 Wortels, 2 ajuinen, 4 stengel selder
2

Pel de uien en schil de wortelen. Spoel de selder onder koud water.

2 l Water
3

Snijd de groenten in grote stukken en zet ze op in een kookpot met het water.

1.000 g varkensschenkels, Jeneverbessen, kruidnagels
4

Voeg de varkensschenkels, de jeneverbessen en de kruidnagels eraan toe en laat de bouillon 2 uur zachtjes koken, tot het vlees zacht is.

olijfolie
5

Zet een ruime casserole met een scheut olijfolie op het vuur.

2 ajuinen
6

Pel en snijd de uien fijn. Stoof ze aan in de hete olie.

4 stengel selder, 1 Wortel
7

Snijd de stengels selder fijn. Schil de wortel en snijd ook deze fijn. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.

8

Pel en plet de look en voeg hem toe aan de stovende groenten.

3 tl Tomatenpuree
9

Voeg de tomatenpuree toe en laat hem even meebakken.

2 blikje gepelde tomaten
10

Blus het geheel met de gepelde tomaten.

11

Voeg er de geweekte boontjes aan toe.

12

Giet 3 soeplepels van de bouillon door een zeefje. Breng de soep aan de kook.

13

Pluk het vlees van de varkensschenkels en houd het vlees even apart.

tijm, laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn
14

Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Voeg deze toe aan de soep.

400 g tubetti
15

Voeg de pasta toe aan de soep en kook hem net gaar.

16

Doe het varkensvlees in de soep als de pasta gaar is.

platte peterselie, oregano, 120 g parmezaanschilfers
17

Giet wat van de soep in een kommetje en werk af met enkele pluksels platte peterselie, verse oregano en schilfers Parmezaanse kaas.