Heek met peperonata en polenta
Heek met peperonata en polenta
Heek met peperonata en polenta
Heek met peperonata en polenta
Ingrediënten
4 personen
Rode uien
2
Olijfolie
2 scheutjes
Lookolie
1 scheutje
Look
1 teentje
Rode paprika's
2
Gele paprika's
2
Verse tijm
Oregano
Laurier
3 blaadjes
Tomaten
4
Peper
Zout
Azijn
1 scheutje
Tomaten passata
0,3 l
Heekfilets
4
Water
0,8 l
Polenta
150 g
Boter
Parmezaanse kaas
50 g
Zwarte olijven
Benodigdheden
Een garde, een rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 rode uien
1
Schil de rode ui en snijd ze in grove stukken.
1 scheutje olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en stoof de rode ui aan.
1 scheutje lookolie, 1 teentje Look
3
Voeg een scheutje lookolie en eventueel nog een extra teentje look toe.
2 rode paprika's, 2 gele paprika's
4
Schil de paprika’s en verwijder de pitjes. Snijd ze in grove stukken en stoof ze mee aan.
verse tijm, oregano, 3 blaadjes laurier
5
Snijd de tijm fijn. Voeg ze samen met de oregano en de laurierblaadjes toe aan de groenten.
4 tomaten
6
Snijd de tomaten in blokjes en stoof mee aan.
peper, zout, 1 scheutje azijn, 0,3 l Tomaten passata
7
Voeg tenslotte de passata en een scheutje azijn toe. Breng op smaak met een draai van de pepermolen en een snuif zout.
1 scheutje olijfolie, 4 heekfilets, peper, zout
8
Verwarm een scheut olijfolie in een braadpan op een matig vuur. Kruid de heek op de vleeszijde met peper en zout en bak de vis op de velkant. Draai ze nadien kort om tot de vis gaar is.
0,8 l Water
9
Breng 8 dl water aan de kook.
150 g polenta, boter, 50 g Parmezaanse kaas
10
Voeg de polenta toe aan het kokende water en laat garen. Roer er enkele klontjes boter en de Parmezaanse kaas onder met een garde.
peper, zout
11
Breng de polenta op smaak met wat peper en een snuifje zout.
Zwarte olijven
12
Serveer enkele lepels polenta met een flinke schep peperonata en leg er een krokant gebakken stuk heek bovenop. Werk af met een paar zwarte olijven en enkele blaadjes oregano. Smakelijk!
2 rode uien
1
Schil de rode ui en snijd ze in grove stukken.
1 scheutje olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en stoof de rode ui aan.
1 scheutje lookolie, 1 teentje Look
3
Voeg een scheutje lookolie en eventueel nog een extra teentje look toe.
2 rode paprika's, 2 gele paprika's
4
Schil de paprika’s en verwijder de pitjes. Snijd ze in grove stukken en stoof ze mee aan.
verse tijm, oregano, 3 blaadjes laurier
5
Snijd de tijm fijn. Voeg ze samen met de oregano en de laurierblaadjes toe aan de groenten.
4 tomaten
6
Snijd de tomaten in blokjes en stoof mee aan.
peper, zout, 1 scheutje azijn, 0,3 l Tomaten passata
7
Voeg tenslotte de passata en een scheutje azijn toe. Breng op smaak met een draai van de pepermolen en een snuif zout.
1 scheutje olijfolie, 4 heekfilets, peper, zout
8
Verwarm een scheut olijfolie in een braadpan op een matig vuur. Kruid de heek op de vleeszijde met peper en zout en bak de vis op de velkant. Draai ze nadien kort om tot de vis gaar is.
0,8 l Water
9
Breng 8 dl water aan de kook.
150 g polenta, boter, 50 g Parmezaanse kaas
10
Voeg de polenta toe aan het kokende water en laat garen. Roer er enkele klontjes boter en de Parmezaanse kaas onder met een garde.
peper, zout
11
Breng de polenta op smaak met wat peper en een snuifje zout.
Zwarte olijven
12
Serveer enkele lepels polenta met een flinke schep peperonata en leg er een krokant gebakken stuk heek bovenop. Werk af met een paar zwarte olijven en enkele blaadjes oregano. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Rode uien
2
Olijfolie
2 scheutjes
Lookolie
1 scheutje
Look
1 teentje
Rode paprika's
2
Gele paprika's
2
Verse tijm
Oregano
Laurier
3 blaadjes
Tomaten
4
Peper
Zout
Azijn
1 scheutje
Tomaten passata
0,3 l
Heekfilets
4
Water
0,8 l
Polenta
150 g
Boter
Parmezaanse kaas
50 g
Zwarte olijven
Heek met peperonata en polenta
Een heerlijk visgerecht met een zuiders temperament. Bak de ‘mooie meid’ of heek op het vel voor een krokante beet. Garneren doet Jeroen met twee typisch Italiaanse deelgerechten: polenta en peperonata met paprika, tomaat en ajuin.Instructies
2 rode uien
1
Schil de rode ui en snijd ze in grove stukken.
1 scheutje olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en stoof de rode ui aan.
1 scheutje lookolie, 1 teentje Look
3
Voeg een scheutje lookolie en eventueel nog een extra teentje look toe.
2 rode paprika's, 2 gele paprika's
4
Schil de paprika’s en verwijder de pitjes. Snijd ze in grove stukken en stoof ze mee aan.
verse tijm, oregano, 3 blaadjes laurier
5
Snijd de tijm fijn. Voeg ze samen met de oregano en de laurierblaadjes toe aan de groenten.
4 tomaten
6
Snijd de tomaten in blokjes en stoof mee aan.
peper, zout, 1 scheutje azijn, 0,3 l Tomaten passata
7
Voeg tenslotte de passata en een scheutje azijn toe. Breng op smaak met een draai van de pepermolen en een snuif zout.
1 scheutje olijfolie, 4 heekfilets, peper, zout
8
Verwarm een scheut olijfolie in een braadpan op een matig vuur. Kruid de heek op de vleeszijde met peper en zout en bak de vis op de velkant. Draai ze nadien kort om tot de vis gaar is.
0,8 l Water
9
Breng 8 dl water aan de kook.
150 g polenta, boter, 50 g Parmezaanse kaas
10
Voeg de polenta toe aan het kokende water en laat garen. Roer er enkele klontjes boter en de Parmezaanse kaas onder met een garde.
peper, zout
11
Breng de polenta op smaak met wat peper en een snuifje zout.
Zwarte olijven
12
Serveer enkele lepels polenta met een flinke schep peperonata en leg er een krokant gebakken stuk heek bovenop. Werk af met een paar zwarte olijven en enkele blaadjes oregano. Smakelijk!