Kippengehaktballen met spinazie en tagliatelle
Kippengehaktballen met spinazie en tagliatelle
Ingrediënten
4 personen
Kippengehakt
500 g
Eierdooier
1
Paneermeel
100 g
Sjalotten
1
Kippenkruiden
Peper
Boter
Zout
Pasta
500 g
Spinazie
200 g
Look
1 teentje
Ricotta
100 g
Pecorino
150 g
Mosterd
1 tl
Cayennepeper
Benodigdheden
Blender, een blender, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De gehaktballen
500 g kippengehakt, 1 eierdooier, 100 g paneermeel
1
Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel.
1 Sjalotten, kippenkruiden, peper
2
Snipper de sjalot heel fijn en doe hem bij het gehakt. Kruid het gehakt met kippenkruiden en peper.
3
Rol balletjes van het gehakt.
boter
4
Smelt een klont boter in een pan en bak de gehaktballetjes op een zacht vuur gaar.
De pasta
zout, 500 g pasta
5
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de pasta beetgaar.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
200 g spinazie
6
Was de spinazie en verwijder de dikke nerven. Als je jonge spinazie gebruikt, hoef je de nerven niet te verwijderen.
TIPIn plaats van spinazie kun je ook bijvoorbeeld groene kruiden gebruiken.
1 teentje Look
7
Pel en snipper de knoflook.
8
Smelt een klont boter in een pan. Stoof de spinazie met de knoflook.
100 g ricotta, 150 g pecorino, 1 tl mosterd, zout, peper, cayennepeper
9
Doe de gestoofde spinazie in de blender met de ricotta, de in stukken gesneden pecorino en de mosterd. Kruid met zout, peper en cayennepeper. Mix tot saus.
10
Giet de pasta af maar houd een lepel kookvocht bij.
11
Doe het kookvocht bij de saus. Voeg er de pasta en de gehaktballen aan toe.
12
Werk de pasta af met wat extra geschaafde pecorino.
De gehaktballen
500 g kippengehakt, 1 eierdooier, 100 g paneermeel
1
Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel.
1 Sjalotten, kippenkruiden, peper
2
Snipper de sjalot heel fijn en doe hem bij het gehakt. Kruid het gehakt met kippenkruiden en peper.
3
Rol balletjes van het gehakt.
boter
4
Smelt een klont boter in een pan en bak de gehaktballetjes op een zacht vuur gaar.
De pasta
zout, 500 g pasta
5
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de pasta beetgaar.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
200 g spinazie
6
Was de spinazie en verwijder de dikke nerven. Als je jonge spinazie gebruikt, hoef je de nerven niet te verwijderen.
TIPIn plaats van spinazie kun je ook bijvoorbeeld groene kruiden gebruiken.
1 teentje Look
7
Pel en snipper de knoflook.
8
Smelt een klont boter in een pan. Stoof de spinazie met de knoflook.
100 g ricotta, 150 g pecorino, 1 tl mosterd, zout, peper, cayennepeper
9
Doe de gestoofde spinazie in de blender met de ricotta, de in stukken gesneden pecorino en de mosterd. Kruid met zout, peper en cayennepeper. Mix tot saus.
10
Giet de pasta af maar houd een lepel kookvocht bij.
11
Doe het kookvocht bij de saus. Voeg er de pasta en de gehaktballen aan toe.
12
Werk de pasta af met wat extra geschaafde pecorino.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Kippengehakt
500 g
Eierdooier
1
Paneermeel
100 g
Sjalotten
1
Kippenkruiden
Peper
Boter
Zout
Pasta
500 g
Spinazie
200 g
Look
1 teentje
Ricotta
100 g
Pecorino
150 g
Mosterd
1 tl
Cayennepeper
Kippengehaktballen met spinazie en tagliatelle
Deze pasta is supereenvoudig, lekker en snel. Echte doordeweekse dagelijkse kost dus. Jeroen maakt gehaktballen van kippengehakt en een saus met spinazie, ricotta en pecorino. Een gerecht dat jong en oud lust.Instructies
De gehaktballen
500 g kippengehakt, 1 eierdooier, 100 g paneermeel
1
Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel.
1 Sjalotten, kippenkruiden, peper
2
Snipper de sjalot heel fijn en doe hem bij het gehakt. Kruid het gehakt met kippenkruiden en peper.
3
Rol balletjes van het gehakt.
boter
4
Smelt een klont boter in een pan en bak de gehaktballetjes op een zacht vuur gaar.
De pasta
zout, 500 g pasta
5
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de pasta beetgaar.
200 g spinazie
6
Was de spinazie en verwijder de dikke nerven. Als je jonge spinazie gebruikt, hoef je de nerven niet te verwijderen.
TIPIn plaats van spinazie kun je ook bijvoorbeeld groene kruiden gebruiken.
1 teentje Look
7
Pel en snipper de knoflook.
8
Smelt een klont boter in een pan. Stoof de spinazie met de knoflook.
100 g ricotta, 150 g pecorino, 1 tl mosterd, zout, peper, cayennepeper
9
Doe de gestoofde spinazie in de blender met de ricotta, de in stukken gesneden pecorino en de mosterd. Kruid met zout, peper en cayennepeper. Mix tot saus.
10
Giet de pasta af maar houd een lepel kookvocht bij.
11
Doe het kookvocht bij de saus. Voeg er de pasta en de gehaktballen aan toe.
12
Werk de pasta af met wat extra geschaafde pecorino.