Instructies

4 personen

De gehaktballen

500 g kippengehakt, 1 eierdooier, 100 g paneermeel
1

Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel.

1 Sjalotten, kippenkruiden, peper
2

Snipper de sjalot heel fijn en doe hem bij het gehakt. Kruid het gehakt met kippenkruiden en peper.

3

Rol balletjes van het gehakt.

boter
4

Smelt een klont boter in een pan en bak de gehaktballetjes op een zacht vuur gaar.

De pasta

zout, 500 g pasta
5

Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de pasta beetgaar.

200 g spinazie
6

Was de spinazie en verwijder de dikke nerven. Als je jonge spinazie gebruikt, hoef je de nerven niet te verwijderen.

TIPIn plaats van spinazie kun je ook bijvoorbeeld groene kruiden gebruiken.
1 teentje Look
7

Pel en snipper de knoflook.

8

Smelt een klont boter in een pan. Stoof de spinazie met de knoflook.

100 g ricotta, 150 g pecorino, 1 tl mosterd, zout, peper, cayennepeper
9

Doe de gestoofde spinazie in de blender met de ricotta, de in stukken gesneden pecorino en de mosterd. Kruid met zout, peper en cayennepeper. Mix tot saus.

10

Giet de pasta af maar houd een lepel kookvocht bij.

11

Doe het kookvocht bij de saus. Voeg er de pasta en de gehaktballen aan toe.

12

Werk de pasta af met wat extra geschaafde pecorino.