dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pastinaaksoep (thumbnail)Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

1u
18
-
2.2K
Recepten

Pastinaaksoep

Voor de aardappel in onze regio populair werd, was pastinaak dagelijkse kost. Na een tijdje in de vergetelheid is deze heerlijke wintergroente helemaal terug van weggeweest. Jeroen verwerkt de witte wortels samen met knolselder tot een fluweelachtige soep met extra blokjes gegrilde pastinaak.
Pastinaaksoep (thumbnail)Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

1u
18
-
2.2K
Recepten

Pastinaaksoep

Voor de aardappel in onze regio populair werd, was pastinaak dagelijkse kost. Na een tijdje in de vergetelheid is deze heerlijke wintergroente helemaal terug van weggeweest. Jeroen verwerkt de witte wortels samen met knolselder tot een fluweelachtige soep met extra blokjes gegrilde pastinaak.
Type gerechtSoep
Totale tijd1u
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Grote aardappelen
1
Groentebouillon
3 l
Ajuinen
3
Olijfolie
Pastinaak
5
Look
2 teentjes
Knolselders
0,25
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Salie
Za'atar
1 snuifje
Komijn
2 snuifjes
Korianderpoeder
1 snuifje
Zeezout
Pijnboompitten
50 g
Peper
Witte peper
Feta
100 g

Benodigdheden

Blender, staafmixer, een blender of staafmixer, keukenpapier, een grillpan, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

3 l groentebouillon
1
Maak 3 liter groentebouillon.
3 ajuinen, olijfolie
2
Schil de ajuinen en snijd ze grof. Stoof ze aan in een scheut olijfolie.
5 pastinaak
3
Schil de pastinaken en snijd drie ervan in grove stukken. Stoof mee aan.
2 teentjes Look
4
Snijd de tenen look grof en voeg ze toe.
0,25 knolselders, 1 grote aardappelen
5
Schil de knolselder en de aardappel en hak beide in grove stukken. Doe ze bij de rest van de groenten in de pot.
6
Breng een pot met water aan de kook.
tijm, 2 blaadjes laurier, Salie
7
Giet de bouillon bij de groenten en leg er een bouquet garni van tijm, laurier en salie bij.
1 snuifje Za'atar, 1 snuifje komijn, 1 snuifje korianderpoeder, zeezout
8
Kruid met za’atar, zout, komijn en korianderpoeder. Laat de soep rustig sudderen onder een deksel tot alle groenten gaar zijn.
9
Snijd de twee overgebleven pastinaken in lange repen en kook ze kort gaar in kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Salie
10
Verwarm een scheut olie in een pan. Pluk een handvol salieblaadjes van de steel en bak ze krokant in de hete olie. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
50 g pijnboompitten
11
Gebruik dezelfde pan om de pijnboompitten te roosteren. Laat ze ook uitlekken op een vel keukenpapier.
12
Giet de stukken pastinaak af en spoel ze onder koud stromend water. Leg ze op een vel keukenpapier om uit te lekken.
peper, zeezout, olijfolie
13
Leg de stukken pastinaak daarna op een bord en kruid ze met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over en bak ze in een hete grillpan.
zeezout, witte peper, 1 snuifje komijn
14
Mix de soep fijn in de blender of met een staafmixer. Kruid met extra zout, witte peper en komijn.
15
Snijd de gegrilde stukken pastinaak in blokjes.
100 g feta
16
Serveer de soep met de blokjes pastinaak, wat verkruimelde fetakaas, de gegrilde pijnboompitten, een paar blaadjes krokante salie en een lekje olijfolie. Smakelijk!
1
Maak 3 liter groentebouillon.
2
Schil de ajuinen en snijd ze grof. Stoof ze aan in een scheut olijfolie.

Instructies

3 l groentebouillon
1
Maak 3 liter groentebouillon.
3 ajuinen, olijfolie
2
Schil de ajuinen en snijd ze grof. Stoof ze aan in een scheut olijfolie.
5 pastinaak
3
Schil de pastinaken en snijd drie ervan in grove stukken. Stoof mee aan.
2 teentjes Look
4
Snijd de tenen look grof en voeg ze toe.
0,25 knolselders, 1 grote aardappelen
5
Schil de knolselder en de aardappel en hak beide in grove stukken. Doe ze bij de rest van de groenten in de pot.
6
Breng een pot met water aan de kook.
tijm, 2 blaadjes laurier, Salie
7
Giet de bouillon bij de groenten en leg er een bouquet garni van tijm, laurier en salie bij.
1 snuifje Za'atar, 1 snuifje komijn, 1 snuifje korianderpoeder, zeezout
8
Kruid met za’atar, zout, komijn en korianderpoeder. Laat de soep rustig sudderen onder een deksel tot alle groenten gaar zijn.
9
Snijd de twee overgebleven pastinaken in lange repen en kook ze kort gaar in kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Salie
10
Verwarm een scheut olie in een pan. Pluk een handvol salieblaadjes van de steel en bak ze krokant in de hete olie. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
50 g pijnboompitten
11
Gebruik dezelfde pan om de pijnboompitten te roosteren. Laat ze ook uitlekken op een vel keukenpapier.
12
Giet de stukken pastinaak af en spoel ze onder koud stromend water. Leg ze op een vel keukenpapier om uit te lekken.
peper, zeezout, olijfolie
13
Leg de stukken pastinaak daarna op een bord en kruid ze met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over en bak ze in een hete grillpan.
zeezout, witte peper, 1 snuifje komijn
14
Mix de soep fijn in de blender of met een staafmixer. Kruid met extra zout, witte peper en komijn.
15
Snijd de gegrilde stukken pastinaak in blokjes.
100 g feta
16
Serveer de soep met de blokjes pastinaak, wat verkruimelde fetakaas, de gegrilde pijnboompitten, een paar blaadjes krokante salie en een lekje olijfolie. Smakelijk!
1
Maak 3 liter groentebouillon.
2
Schil de ajuinen en snijd ze grof. Stoof ze aan in een scheut olijfolie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pastinaaksoep (thumbnail)Pastinaaksoep
4 personen
1u
Ingrediënten
Grote aardappelen
1
Groentebouillon
3 l
Ajuinen
3
Olijfolie
Pastinaak
5
Look
2 teentjes
Knolselders
0,25
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Salie
Za'atar
1 snuifje
Komijn
2 snuifjes
Korianderpoeder
1 snuifje
Zeezout
Pijnboompitten
50 g
Peper
Witte peper
Feta
100 g

Pastinaaksoep

Voor de aardappel in onze regio populair werd, was pastinaak dagelijkse kost. Na een tijdje in de vergetelheid is deze heerlijke wintergroente helemaal terug van weggeweest. Jeroen verwerkt de witte wortels samen met knolselder tot een fluweelachtige soep met extra blokjes gegrilde pastinaak.
Instructies
3 l groentebouillon
1
Maak 3 liter groentebouillon.
3 ajuinen, olijfolie
2
Schil de ajuinen en snijd ze grof. Stoof ze aan in een scheut olijfolie.
5 pastinaak
3
Schil de pastinaken en snijd drie ervan in grove stukken. Stoof mee aan.
2 teentjes Look
4
Snijd de tenen look grof en voeg ze toe.
0,25 knolselders, 1 grote aardappelen
5
Schil de knolselder en de aardappel en hak beide in grove stukken. Doe ze bij de rest van de groenten in de pot.
6
Breng een pot met water aan de kook.
tijm, 2 blaadjes laurier, Salie
7
Giet de bouillon bij de groenten en leg er een bouquet garni van tijm, laurier en salie bij.
1 snuifje Za'atar, 1 snuifje komijn, 1 snuifje korianderpoeder, zeezout
8
Kruid met za’atar, zout, komijn en korianderpoeder. Laat de soep rustig sudderen onder een deksel tot alle groenten gaar zijn.
9
Snijd de twee overgebleven pastinaken in lange repen en kook ze kort gaar in kokend water.
Salie
10
Verwarm een scheut olie in een pan. Pluk een handvol salieblaadjes van de steel en bak ze krokant in de hete olie. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
50 g pijnboompitten
11
Gebruik dezelfde pan om de pijnboompitten te roosteren. Laat ze ook uitlekken op een vel keukenpapier.
12
Giet de stukken pastinaak af en spoel ze onder koud stromend water. Leg ze op een vel keukenpapier om uit te lekken.
peper, zeezout, olijfolie
13
Leg de stukken pastinaak daarna op een bord en kruid ze met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over en bak ze in een hete grillpan.
zeezout, witte peper, 1 snuifje komijn
14
Mix de soep fijn in de blender of met een staafmixer. Kruid met extra zout, witte peper en komijn.
15
Snijd de gegrilde stukken pastinaak in blokjes.
100 g feta
16
Serveer de soep met de blokjes pastinaak, wat verkruimelde fetakaas, de gegrilde pijnboompitten, een paar blaadjes krokante salie en een lekje olijfolie. Smakelijk!