Kruid met za’atar, zout, komijn en korianderpoeder. Laat de soep rustig sudderen onder een deksel tot alle groenten gaar zijn.
9
Snijd de twee overgebleven pastinaken in lange repen en kook ze kort gaar in kokend water.
Salie
10
Verwarm een scheut olie in een pan. Pluk een handvol salieblaadjes van de steel en bak ze krokant in de hete olie. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
50 g pijnboompitten
11
Gebruik dezelfde pan om de pijnboompitten te roosteren. Laat ze ook uitlekken op een vel keukenpapier.
12
Giet de stukken pastinaak af en spoel ze onder koud stromend water. Leg ze op een vel keukenpapier om uit te lekken.
peper, zeezout, olijfolie
13
Leg de stukken pastinaak daarna op een bord en kruid ze met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over en bak ze in een hete grillpan.
zeezout, witte peper, 1 snuifje komijn
14
Mix de soep fijn in de blender of met een staafmixer. Kruid met extra zout, witte peper en komijn.
15
Snijd de gegrilde stukken pastinaak in blokjes.
100 g feta
16
Serveer de soep met de blokjes pastinaak, wat verkruimelde fetakaas, de gegrilde pijnboompitten, een paar blaadjes krokante salie en een lekje olijfolie. Smakelijk!